-

Wattentruc

Geschreven: zondag 28 maart 2010 Geschreven door Administrator

Iemand vroeg mij via email: "Ik heb van Marita een paar keer een potje in mijn kamer moeten zetten met watjes om te zien of daar energie of zo in ging zitten? Ik weet het niet meer precies. Wat is dat nou?"

Allergie-weg.nl: het beroemde potje met watten en water. Deze truc gebruik je als je ergens allergisch bent dat in de lucht zit, maar als het de therapeut niet lukt om precies de oorzaak te vinden. Er zit natuurlijk allerlei stof en fijnstof in de lucht. En misschien zit er iets in jouw huis of in je omgeving in de lucht wat vrij apart is en waarop je allergisch reageert. Dan heeft je therapeut daar geen testbuisje van. In dat geval gebruik je de wattentruc om dit stofje op te vangen. 

De wattentruc

Doe wat watten in een potje. De watten voorkomen dat het water te snel verdampt. Plaats het potje zonder deksel in je huis of in je tuin. En dan dwarrelt er vanzelf van alles in, wat dan in het water belandt. Dat potje neem je mee bij de volgende behandeling en met een beetje gelukt, zit je allergeen er bij en kun je daarom worden behandeld.