-

Wat zijn allergieën? Hoe ontstaan allergieën. Wat is de overeenkomst tussen fysieke en emotionele overgevoeligheid?

Hoe ontstaat een allergie of een emotionele blokkade?

mond-tot-mond-beademing

Lees meer...

Wat is een allergie, reguliere definitie - alternatieve visie

Eerst even dit: allergieën, intoleranties en overgevoeligheden hebben hetzelfde effect op de gezondheid. Van een overgevoeligheid of een intolerantie kun je net zo ziek worden als van een allergie. Ook al laten ze minder sporen achter in het bloed, overgevoeligheden of intoleranties zijn dus voor de patiënt niet minder erg.  

Lees meer...

Welke factoren verzwakken je lichaam, c.q. belasten je het immuunsysteem?

Je immuunsysteem wordt in onze moderne samenleving belast door een veelvoud van onnatuurlijke invloedsfactoren. Hier zetten we een heleboel op een rij.

Naast de zenuwbanen vormen de meridianen een zeer belangrijk communicatiemiddel voor ons immuunsysteem. Overbelasting van onze zenuwbanen en meridianen leidt tot miscommunicatie in ons immuunsysteem. En een allergie is niets anders dan een stofwisselingsstoornis door cel-miscommunicatie. Welke factoren leiden tot overbelasting van ons communicatie-netwerk?

Lees meer...

Hoe ontstaan overgevoeligheden (fysieke allergieën en emotionele blokkades)?

Overgevoeligheden kunnen worden overgebracht van ouder op kind. Zodoende kan een kind reeds bij (en zelfs voor) de geboorte belast zijn met overgevoeligheden. De fysieke overgevoeligheden komen vaak pas tot uiting zodra wordt overgestapt van borstvoeding naar flesvoeding. Verder ontstaan overgevoeligheden vaak op het moment dat iemand een geestelijke of fysieke dreun krijgt (traumatische ervaring).

Lees meer...

Wat is een Elisa-test?

De Elisatest is een bloedonderzoek, uitgevoerd door het Europees Laboratorium voor Nutriënten in Bunnik.

Europees Laboratorium voor Nutriënten
Regulierenring 9
3981 LA Bunnik