-

Beste lezer,
Hieronder presenteer ik u de nodige uitleg. Op mijn manier leg ik u uit, hoe ik denk dat het een en ander werkt. Maar, ik ben geen therapeut en zelfs een therapeut kan niet alles uitleggen.

Oproep aan NAET- en andere deskundigen: als u fouten of tekortkomingen ontdekt in de uitleg, geef dit door alstublieft! 

Literatuur: 
"Leven zonder allergie!" van Dr. Devi S. Nambudripad, ISBN 2-9515244-6-3, verkrijgbaar via de NAET-therapeut en via NAET-europe.com. "leven zonder allergie!" is de vertaling van het engelstalige boek "Say goodbye to illness" van dr. Devi S. Nambrudipad. Dit boek bevat talloze verhalen over bijzondere genezingen en vertelt hoe NAET werkt. Dit boek is verkrijgbaar via de NAET-therapeuten.

Hoe werkt de spiertest?

spiertest

  • Algemene uitleg over spiertesten
  • Hoe kom je tot een betrouwbare spiertest?
  • Kun je de spiertest beïnvloeden als je getest wordt?

Lees meer...

Wat is Chi? Wat zijn blokkades op meridianen?

stempelIn het alternatieve circuit (in ieder geval bij geneeswijzen als acupunctuur, NAET en kinesiologie) denkt men niet in termen van aandoeningen als 'astma' of 'eczeem'. Men denkt daar in termen van blokkades op onze meridianen die de energiestroom naar onze organen belemmeren die opgeheven moeten worden. Elk ziektebeeld komt voort uit een combinaties van blokkades. En die combinatie verschilt van persoon tot persoon. 'Astma' en 'eczeem' bijvoorbeeld zijn slechts uitingsvormen

Lees meer...

Prioriteiten: welke allergie moet het eerst worden behandeld?

ijsberg-theorieOver de basisstoffen: basis top 10, de ijsbergtheorie, de regenton-theorie, het belang van een goede behandelvolgorde.

Lees meer...

Welke lichamelijke/geestelijke reacties op de behandeling kun je verwachten?

mogelijke-effecten-naet-behandelingMogelijke lichamelijke reacties, mogelijke emotionele reacties...

Lees meer...

Zoals het werkt, werkt het! Op zoek naar de achtergronden van de werking van de alternatieve geneeswijze NAET

PUZZLEDZo omschreef de moeder van een 3 jarig jongetje haar gedachten over NAET. Haar zoontje was na de NAET-behandelingen eindelijk vrij van zijn heftige eczeem. Hoe NAET werkte, begreep ze na afloop nog steeds niet, maar dat het werkte, stond voor haar als een paal boven water.

Lees meer...

Hoe is NAET ontstaan? Dr. Devi Nambudripad, grondlegster van NAET

NambudripadWie is Dr. Devi Nambudripad? De grondslagen van de NAET-methode, Geschiedenis: hoe is NAET ontstaan?

Lees meer...

NAET in de praktijk

NAET is om een pijnloze, veilige en zeer efficiënte methode wanneer deze volgens het boekje wordt toegepast, waarbij totaal geen medicijnen hoeven te worden voorgeschreven. Bij NAET wordt acupunctuur toegepast, maar NAET had net zo goed gebruik kunnen maken van digitopunctuur (variant op acupunctuur).

Als diagnosemiddel gebruikt NAET de spiertest uit de kinesiologie. De spiertest blijkt in de praktijk uiterst betrouwbaar en nauwkeurig te zijn.

Lees meer...

Het verband tussen NAET en homeopathie

Theori1 Tijdens de NAET-behandeling moet de patiënt een glazen ampul vasthouden. Deze ampul bevat alcohol dat geladen is met een specifiek elektromagnetisch energieveld. Dit energieveld komt overeen met het elektromagnetische energieveld van bijvoorbeeld een allergeen waarvoor de patiënt wordt behandeld*. Hoe je het elektromagnetische energieveld (informatie) van een allergeen kunt opslaan in alcohol, waardoor de ampul door het lichaam wordt aangezien voor het allergeen, wordt verklaard door de theorie van Hahnemann, de grondlegger van de klassieke homeopathie.

Lees meer...

Wat is Chi, de levens-energie die door je meridianen stroomt?

chi-ki-phrana

  • Chi, wat moet je je erbij voorstellen?
  • Wat is het niet?
  • Waarmee is chi vergelijkbaar?

 

Lees meer...

Wat zijn meridianen?

meridianenDe meeste uitgebreide beschrijving vond ik op een website die juist tegen alternatieve geneeswijzen is: http://www.skepsis.nl/meridianen.html. Met liefde geschreven??? Markant is hoe vaak wordt benadrukt dat de WHO World-Health-Organization het bestaan van meridianen en chi erkent. Dus als u een beetje om de negatieve skepsis-credo's heen kunt lezen, vind u een uitstekend stukje infomatie!

Lees meer...

Een open brief van Devi Nambudripad aan haar NAET patiënten.

Wij hebben hieronder voor u Nambudripad's brief aan haar patiënten vertaald. Ook wij maken fouten, dus we hebben de originele inhoud en de vertaling maar naast elkaar gezet. In het kort komt de inhoud van de brief neer op het volgende:

  • Nambudripad waarschuwt voor therapeuten die ten onrechte beweren NAET-therapeut te zijn of NAET niet uitvoeren zoals NAET hen geleerd is en bedoeld is. (Ze is het natuurlijk beu zich te moeten verantwoorden voor therapeuten die niet volgens haar instructies werken.)
  • Verder legt Nambudripad uit waar u op moet letten om te kunnen beoordelen of uw NAET-therapeut daadwerkelijk de NAET-werkwijze volgt.

Lees meer...

Een stukje geschiedenis

Keizer-constantinusHet niet erkennen van het bestaan van Chi is een cruciale fout van onze reguliere gezondheidszorg. Een fout die terug te voeren is op de Roomse keizer Constantinus en de Roomse kerk

Lees meer...

Reguliere contra alternatieve benadering

dokter-met-oogkleppen

Het reguliere circuit met oogkleppen op: chi kennen zij niet.

Oogkleppen van het reguliere circuit

Het grote verschil tussen reguliere geneeswijzen en alternatieve geneeswijzen zit 'm wel in 'Chi'. Chi is de energie die volgens Traditionele Chinese Geneeswijzen als acupunctuur, door onze meridianen stroomt. Chi wordt door het reguliere circuit buitengesloten terwijl de werkwijze van acupuncturisten, homeopaten, kinesiologen en vele andere alternatieve therapeuten vrijwel geheel berust op het herstellen / manipuleren van chi.

Zolang de reguliere geneeskunde het bestaan van chi en meridianen blijft ontkennen, maakt het reguliere circuit het zichzelf onmogelijk de ware aard van aandoeningen ooit te begrijpen.

Lees meer...

Allergie weg, allergische reactie blijft!?

Bij NAET worden altijd eerst indien nodig de zogenaamde basic's behandeld. De basic's zijn een tiental basis allergenen in het NAET protocol. De belangrijkste reden dat de basic's eerst behandeld worden is dat de meeste mensen deze producten iedere dag eten of dat deze producten een belangrijke functie in het lichaam vervullen. Na behandeling van de basic's zou je verwachten dat de allergische reactie op de basic's moeten zijn verdwenen. Meestal is dat ook zo, maar dat is echter niet altijd het geval. Ondanks het feit dat de allergieën voor de basic's zijn verdwenen, kan het zijn dat het lichaam nog steeds de allergische reacties vertoont die het ook vertoonde bij de basic's.

Daar zijn twee verklaringen voor:

  • Dat komt omdat het lichaam dan nog steeds op elke (meestal emotionele) verstoring reageert met dezelfde verschijnselen die de behandelde allergenen (basic's) veroorzaakten (bijvoorbeeld eczeem, astma, pijn en andere klachten).
  • De reacties die het lichaam vertoont, worden veroorzaakt door andere allergieën die nog niet zijn uitgeschakeld.

De NAET therapeut moet net zo lang zoeken/testen tot de basis van dit probleem opgespoord is. Vaak zal blijken dat de kern van veel problemen ligt in heftige emotionele belevenissen van vroeger. Elk aspect van deze ervaring moet aangepakt én behandeld worden zodat elke negatieve reactie van het lichaam in "het normale leven" uitgesloten kan worden. In het geval van een auto ongeluk zou je het hele ongeluk als een film aan je voorbij kunnen laten gaan. Elke emotionele/ fysieke gebeurtenis die stressreacties geeft moet behandeld/ geëlimineerd worden zodat het lichaam deze oude stress los kan laten en op vergelijkbare ervaringen of emoties niet meer negatief behoeft te reageren.

Lees ook: Depression and Anger Affect the Immune System.