-

Diana-pil, ziekte van Raynaud genezen van klachten

Diane-35-BayerNa het stoppen van de Diane pil, kreeg ik allemaal vreemde klachten: Overgevoeligheden voor veel voedingsmiddelen, hooikoorts, huisstofmijt, ;ziekte van Raynaud, Urticaria, opgeblazen maag/buik, benauwd, hooikoorts, licht gevoel in het voorhoofd (wattig), neerslachtig (huilbuien), angst (met paniekaanvallen)

 

Symptomen : Overgevoeligheden voor veel voedingsmiddelen, hooikoorts, huisstofmijt, ziekte van Raynaud, Urticaria, opgeblazen maag/buik, benauwd, licht gevoel in het voorhoofd (wattig), neerslachtig (huilbuien), angst (met paniekaanvallen)
Behandeld op : ei calcium vitamine B suiker granen kruiden nachtschade mineralen fruit mix vitamine c caffeine mix vitamine A zout hormonen notenmix shellfish mix vegetable fat
Therapeut : Natuurgeneeskundig therapeut, praktijk Martha Rutgers, Holten/Almelo
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: Diana-pil
Aantal behandelingen: 12


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na het stoppen van de Diane pil, die ik 9 jaar geslikt hebt, kreeg ik allemaal vreemde klachten (zoals hierboven beschreven staat). Ik slikte de Diane tegen acne.

Diane Pil
(bron: NRC)

De Diane 35-pil mag in Nederland alleen worden gebruikt ter behandeling van acne, lichte overbeharing en een vette huid. Artsen schrijven hem echter ook voor als anticonceptiepil. Dat kan bijwerkingen als een longembolie of trombose tot gevolg hebben, wat uiteindelijk kan leiden tot de dood. Bij het slikken Diane-35 is het risico groter, omdat er sprake is van ander hormoon, een nieuw soort progestageen.

PRAC meldde vandaag dat de pil nog steeds voorgeschreven mag worden als middel tegen onder andere acné, schrijft Novum. De nadelen wegen namelijk niet op tegen de voordelen. Artsen moeten daarbij patiënten wel voldoende voorlichten over de risico's.

Ziekte van Raynaud

Het fenomeen van Raynaud is een situatie waarbij de bloedstroom naar extremiteiten zoals de handen en/of voeten in aanvallen vermindert. Hierbij worden de vingers eerst wit, dan blauw (cyanotisch) en tenslotte (bij opwarmen) rood. In de volksmond wordt ook wel gesproken van "dode vingers". Dit fenomeen kan optreden bij plotselinge kou, maar ook wel eens zonder duidelijke aanleiding. Deze aandoening is door Maurice Raynaud (1834-1881) in 1862 voor het eerst beschreven.

 

Als de klachten het gevolg zijn van een onderliggend probleem spreekt men van het fenomeen van Raynaud/secundaire Raynaud; is er geen andere oorzaak voor te vinden dan noemt men het de ziekte van Raynaud/primaire Raynaud. Roken verhoogt de kans op een aanval. Het fenomeen van Raynaud kan een verschijnsel zijn bij andere aandoeningen zoals sclerodermie. Het kan ook optreden bij arbeiders die zeer langdurig met trillende gereedschappen hebben gewerkt (bijvoorbeeld drilboren). Ook het gebruik van orale anticonceptie bij vrouwen kan dit fenomeen wel eens opwekken.

Nifedipine en selectieve alfa1-blokkers kunnen gebruikt worden bij de behandeling. Effectief zijn ze over het algemeen nauwelijks.

N.B. Raynaud is niet hetzelfde als wintertenen of winterhanden, ook perniones genoemd.

 

Bron: wikipedia

Huisarts: ik ben verschillende keren naar de huisarts gegaan en er is ook bloed afgenomen, maar daar was allemaal goed. De huisarts gaf advies dat ik maar meer moest gaan sporten, dat het tussen mijn oren zat. Ik deed op dat moment al voldoende aan sport, dus aan dat advies had ik niks.

Psycholoog: ze heeft me doorgestuurd naar Dimence voor gesprekken bij een psycholoog (individueel) en later in een groepsbehandeling. Dit heeft mij niet verder geholpen, de klachten bleven. De psycholoog gaf mij het advies om verder te laten onderzoeken. Dit heb ik gedaan zowel in het ziekenhuis in Nederland als een arts in Duitsland.

Ziekenhuis: in ziekenhuis in Nederland wisten ze niet wat ze er mee aan moesten. In Duitsland is uit de onderzoeken gebleken dat ik een voedselovergevoeligheid had voor verschillende voedingsmiddelen en dat door de de overgevoeligheden de ziekte van Raynaud is ontwikkeld. Ik ben een jaar onder behandeling geweest van deze Arts, maar ondanks de behandeling bleven de klachten.

Alternatieve circuit: vervolgens ben ik gaan zoeken naar alternatieven en las ik over de Naet behandeling. Ik ben sinds een half jaar in behandeling bij Martha Rutgers en zij heeft mij heel erg geholpen, want ik ben enorm vooruit gegaan. Ik kan weer voedingsmiddelen eten, waar ik nu geen klachten meer door krijg. De periode voor Martha Rutgers heb ik ergens anders de basis behandelingen van de Naet gedaan.

Emoties: minderwaardigheidscomplex. Ik ben op de middelbare school gepest (in de derde, vierde en vijfde klas). Tijdens een van de behandelingen bij Martha is er naar voren gekomen dat ik een minderwaardigheidscomplex heb. Na het testen is naar voren gekomen dat dit te maken heeft gehad met het pesten in de periode van de middelbare school. Martha heeft mij hiervoor behandeld en ik voel me veel zekerder dan voorheen. Ik vond/vind dit echt een hele bijzondere ervaring. 

De klachten zijn na Martha's behandelingen (bijna) allemaal verdwenen. Alleen na het eten van bepaalde voedingsmiddelen of het inademen van bepaalde geuren (waar ik niet tegen kan) kunnen de klachten terug komen. Maar niet meer in die mate als voorheen.

De Naet methode is zeer effectief is bij overgevoeligheden en ook bij emotionele aspecten! Ik kan dit iedereen aanraden!

Kim, 29 jaar

gesprekje-tr Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.