-

Pollenallergie opgelost met NAET

Johanna bevrijd van gezpollenallergie-bloemen-swollen en ontstoken ogen, jeukende bulten uitslag, astma, continue niezen, hoofdpijn, griep en ernstige moeheid, kan weer genieten van de lente en de zomer.Symptomen : gezwollen en ontstoken ogen, jeukende bulten uitslag, astma, continue niezen, hoofdpijn, griep, ernstige moeheid, koorts, voorhoofdsholte ontstekingen, buikpijn, kleine klachten: menstruatieklachten, vergroeide teennagels
Behandeld op : allergisch voor pollen, bomen, grassen, bloemen, en veel voedingsmiddelen (o.a. veel van de basics, tomaten, eieren, granen), varkensvlees, zuren, aardbeien, melkproducten, oude kazen, wijn, koffie, citrusvruchten, aubergines, kruiden, kleurstoffen, paprika, kruiden, antihistaminica
Therapeut : Ria Jekautz uit Susteren
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques, EFT, en Kinesiologie
Voorheen gebruikte medicijnen: antihistaminica Aantal behandelingen: 30 tot nu toe


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Goede middag!

Graag wil ik mijn ervaringsverhaal met jullie delen.

Ik ben een 38 jarige vrouw en ben de afgelopen 20 jaren van mijn leven extreem allergisch geweest voor pollen, bomen, grassen, bloemen, en veel voedingsmiddelen (o.a. veel van de basics, tomaten, eieren, granen). Dit uitte zich bij mij in de vorm van gezwollen en ontstoken ogen, jeukende bulten, astma, continue niezen, hoofdpijn, griepgevoel, ernstige moeheid, koorts, voorhoofdsholte ontstekingen.

Het gevolg was dat ik in de maanden maart tot en met juli zo'n heftige klachten had dat ik niet naar buiten kon en zo moe was dat ik nauwelijks kon functioneren. Vanwege deze klachten werd mijn algehele weerstand steeds minder waardoor ik in de winter last kreeg van griep en voorhoofdsholte ontsteking - vaak meerdere keren per jaar. De huisarts schreef antihistaminica voor - echter die kon ik slecht verdragen. Na een aantal weken slikken werd ik daar ook weer allergisch voor met alle gevolgen van dien.

Ik ben zo'n 10 jaren geleden naar een homeopaat gegaan. Die heeft mij een eind op weg geholpen door mij elk jaar vanaf februari dieet te laten houden. Dat dieet hield in dat ik alle voedsel rijk aan histaminica moest mijden en ook de grootste allergie veroorzakers (o.a. tomaat, ei, varkensvlees, zuren, aardbeien, melkproducten, oude kazen, wijn, koffie, citrusvruchten, aubergines, kruiden, kleurstoffen). Als ik het dieet streng volhield had ik twee maanden minder last van mijn allergie. Verder werd ik behandeld met homeopatische middelen die wel enig effect hadden - maar de allergieën gingen er niet mee weg en ik moest dieet blijven houden om de allergieen onder controle te houden. Dan nog bleef ik ernstig allergisch in de maand juni - de voor mij ergste allergie maand.

Buiten de homeopathie heb ik middelen uit de kruidengeneeskunst, shiatsu en acupressure (massage van acupunctuur-punten) toegepast. Dat hielp ook allemaal wel een beetje maar de allergie ging er niet mee weg.

5 jaren geleden kwam ik bij het surfen terecht op de site www.allergieweg.nl. Naar aanleiding hiervan ben ik mij gaan verdiepen in NAET. Ik ben 5 jaren geleden via jullie site terecht gekomen bij Ria Jekautz in Sittard (nu Susteren). Met een combinatie van NAET, EFT, en Kinisiologie heeft zij mij behandeld. Ik kan nu weer buiten in de maanden maart - juli zonder allergie klachten.

Ik kon het de eerste tijd werkelijk niet geloven omdat ik 20 jaren lang vanalles had geprobeerd om er van af te komen en niets hielp. Ik moet vast stellen dat NAET werkt.

Ik heb de behandelingen voor de basics en de pollen inmiddels gehad en wordt nu nog behandeld voor een aantal voedingsmiddelen waar ik nog slecht op reageer. Op de voedingsmiddelen waar ik al voor behandeld ben, reageer ik niet meer. Dat betekent dat ik veel meer kan eten zonder vervelende reacties (uitslag, buikpijn). Ik voel mij meer fit en gezond dan ik mij in de laatste 20 jaren heb gevoeld. Mijn algehele weerstand is beter en allerlei andere kleine klachten die ik had, verdwijnen ook (o.a. menstruatieklachten, vergroeide teennagels). In de winter heb ik de laaste drie jaren geen enkele griep of voorhoofdsholte ontsteking meer gehad! Zelfs van een verkoudheid was geen sprake!

Ik ben nu ver met de behandelingen. Ik heb ongeveer een 30 behandelingen gehad. Na de eerste 10 was de grootste slag gemaakt. Ik wil wel nog een paar behandelingen laten doen voor nog een aantal voedingsmiddelen waar ik nog niet voor behandeld ben (koffie, wijn, paprika, kruiden). Vanwege mijn werk moest ik behandelingen vaker uitstellen of kon ik maanden achter elkaar niet behandeld worden. Om die reden is de gehele duur van de behandeling lang geweest (dat lag dus niet aan de therapeut maar aan mijn eigen agenda!).

Dit was de derde voorjaar/zomer na de start van de behandeling. Ik ben het hele seizoen nagenoeg de hele dag buiten geweest en geen klachten gehad.Het gaat dus fantastisch!

Nogmaals dank voor jullie site - zonder de site was ik niet aan de behandelingen begonnen!

Ria Jekautz is een deskundige vrouw, zeer down to earth. Ik ben heel erg tevreden over haar. Ik ben haar heel dankbaar voor de verbeteringen in mijn gezondheid die zij teweeg heeft gebracht. Dank voor jullie goede en overzichtelijke site. Het was voor mij het begin naar een gezonder leven!

Gr. Johanna Van de Bennet