-

Alex & Tim, broertjes bevrijd van atopisch eczeem door melkallergie

Behandeling van Atopisch eczeem. De broertjes Alex en Tim kregen beiden al snel na hun geboorte te maken met eczeem. Melkallergie was de grootste boosdoener. Hormoonzalf Hydrocortizon hielp telkens maar even. Wachten tot haar kinderen over de allergieën heen groeiden, was voor moeder Monique geen optie, want dan zouden ze teveel bouwstoffen mislopen. Dus ging ze actief op zoek naar oplossingen.

Symptomen : Constitutioneel of atopisch eczeem en rode vlekken met witte blaasjes (contacteczeem)
Behandeld op : melkproducten, soja, aardbeien, vitamine C, vitamine B-complex, honden, geparfumeerde zaken (babyzeep-producten)
Therapeut : Carin le Pair in Zwijndrecht, Marjolein de Wit in Goirle, Roy Vogel uit Apeldoorn (wegens verhuizingen behandeld door meerdere NAET-therapeuten)
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: hydrocortizon, hormoonzalf type 1

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Monique Croes, de moeder van Alex en Tim heeft zoveel interesse gekregen voor NAET dat ze zelf de nodige opleidingen is gaan doen en inmiddels een eigen praktijk heeft, te vinden op www.wegallergie.nl. Grrr, die naam lijkt wel erg veel op www.allergie-weg.nl.

Alex en Tim zijn broertjes, Alex is de oudste. Beiden hadden als baby last van babyeczeem met als grootste boosdoener: melkallergie. Tim en Alex zijn daar nu van af. Hier volgt Alex' verhaal. Tims verhaal vindt u hier.


Alex' verhaal

Na Alex zijn geboorte was al vrij snel duidelijk dat hij een gevoelig ventje was. Na drie weken kreeg hij pukkeltjes. Komt van de borstvoeding kreeg ik te horen. Maar na 6 weken was het overgegaan in een rode uitslag op zijn wangen. Op het consultatiebureau werd mijn vermoeden bevestigd dat het om constitutioneel eczeem ging. Zo lang mogelijk aan de borstvoeding houden was hun devies. Maar het werd steeds erger en met 2 maanden kreeg ik van de huisarts een zalfje voorgeschreven, wat niet hielp. Daarna kreeg hij hydrocortizon, hormoonzalf type 1 (dus de lichtste hormoonzalf) voorgeschreven. Zodra je smeerde hielp dat geweldig, maar het was maar voor korte tijd, na een halve dag was het weer terug. Dus duidelijk alleen symptoom bestrijding en langdurig en veelvuldig gebruik is ook niet goed.

Met vier maanden lag hij aldoor op zijn rug de draaien vanwege de jeuk en heel zijn hals was open van het schuren van de kleertjes tegen de eczeemplekjes, ondanks dat ik met hormoonzalf smeerde. Na de vaccinatieprikken DKTP en Hepatitus B (i.v.m. dat de vader uit een ander land komt) was het alleen maar erger geworden. Ik was ondertussen begonnen met een eliminatiedieet om te kijken waar het vandaan zou kunnen komen. Ondanks hulp van een diëtiste liep de borstvoeding door mijn strenge dieet meteen terug. Toch doorgezet en het was duidelijk dat melkproducten, soja en aardbeien van invloed waren. Maar ja, zo nog doorgaan totdat hij er misschien overheen groeide, vond ik geen optie. Een kindje van bijna 6 maanden heeft uiteindelijk ook behoefte aan meer dan alleen borstvoeding. Maar ik wist niet met welk voedsel ik kon beginnen, en durfde ook niet goed met vast voedsel te beginnen, bang voor nog meer reactie. Want hij reageerde ook allergisch op meerdere fruitsoorten die ik at. Via de babymassage kreeg ik de tip van een gezin waar de moeder die erg last had van citroenallergie (was na minimale aanraking een maand meteen geheel uitgeschakeld) en zij kon weer normaal functioneren na de therapie. Het was van een praktijk in Zwijndrecht. Ik wist toen nog niet wat de behandeling inhield of hoe het heette, maar het bleek NAET te zijn.

Alex bleef bij de 4e maand 2 maanden stilstaan in zijn groei. Ik maakte me daar ongerust over, hoewel hij nog steeds aan alle normen voldeed volgens het consultatiebureau. Alex was ondertussen ruim 5 maanden en gelukkig mocht hij tussendoor een keertje komen bij Carin le Pair in Zwijndrecht, ondanks de wachtlijst. Ze deed verschillende testen en inderdaad, er kwam een waslijst met allergieën uit. Maar de melk was toch wel de hoofdmoot. Die behandelde ze meteen omdat hij er zoveel last van had en omdat hij bijvoeding nodig had. Mijn rustige baby werd helemaal kwaad toen hij het buisje voor melk tegen zijn huidje kreeg. De therapeute legde mij uit dat dit kwam omdat hij zo allergisch was. “Dit was goed, want het moet toch op een manier uit zijn systeem”, vertelde ze. Anders zou het er wel op een andere manier uitkomen. Zodra het buisje weg was, was hij weer gekalmeerd en op de terug weg heeft hij alleen maar geslapen. Omdat de therapeute op vakantie ging en niet kon natesten adviseerde ze mij nog een weekje of twee te wachten als zijn uitslag wat minder was zodat ik goed kon zien wat voor effect het had als Alex weer melkproducten kreeg. Na twee weken de proef op de som genomen en hem wat Danoontje rechtstreeks gegeven. Sinds die tijd eet hij met veel genoegen melkproducten zonder problemen!

Maar zijn lijstje met allergieën was nog niet opgelost en de wachtlijst bij Carin was lang. Maar de 2e tube hormoonzalf is nooit opengegaan omdat de eczeem goed onder controle was en dat na 1 behandeling! Ondertussen was ik erg geïnteresseerd geworden voor NAET en had inmiddels het boek "Say goodbye to children allergies" van Dr. Devi Nambrudipad zelf, de grondlegster van NAET, uit. Op de website NAET-Europe.com zag ik een lijst met andere therapeuten. Door het geweldige resultaat van de 1e behandeling wilde ik mijn zoontje ook graag van de rest afhelpen. Omdat we toen in Breda woonde en Zwijndrecht toch wel een beetje uit de buurt was, heb ik toen maar iemand anders gebeld of er plek was bij hun praktijk. Ik kwam terecht bij Marjolein de Wit in Goirle. Omdat Alex met de keizersnede is geboren, adviseerde ze mij een Probiotica kuur om zijn darmfunctie te bevorderen.

Toen van voren begonnen met de basisstoffen. Er kwam het nodige uit. Maar het meest vreemde was wel de overgevoeligheid voor de hond. De uitslag die hij daar van kreeg was anders dan het eczeem die hij had gehad. Het was meer een rode vlekkerigheid waar de neus van de hond hem had geraakt, met af en toe witte blaasjes er in. Alex had er geen last van en met een paar uurtjes was het ook weer weg. Je kon dus precies zien als hij met de hond had gestoeid. Ik had wat haren van de hond meegenomen en daar hadden we hem voor behandeld. Maar de behandeling hield niet stand. Toen bedacht dat het misschien iets was dat in het speeksel zat. Maar helaas, hoewel het nog maar minimale vlekken waren, ging het niet helemaal weg.

Ondertussen verhuisden we naar Arnhem. Daar bleek in Arnhem toen helemaal geen praktijk te zijn die NAET behandelingen deed. De dichts bijzijnde was in Apeldoorn. Maar ook daar was een wachtlijst bij Inge. Maar Roy Vogel is toen bijgesprongen en Alex is in Apeldoorn toen een keer of 5 geweest. Op zijn rug bleef hij namelijk twee hele kleintje rode plekjes houden. Die bleken overeen te komen met de longpunten. We kwamen ook daar uit op het speeksel van de hond, maar de behandeling bleef niet houden. Bleek dat de vitamine C toch nog niet geheel was geëlimineerd.

Alex kan nu weer lekker spelen met de hond, want ze zijn de grootste vrienden. Alleen als hij heel moe is, zie je soms een enkel klein vlekje te voorschijn komen. Maar hij kan alles eten, is een gezonde vrolijke jongen en bij de hand genoeg. En wat nog het mooiste is, er zijn geen andere verschijnselen voor in de plaats gekomen. Ik was namelijk gewaarschuwd dat atopische kinderen vaak nadat het eczeem weg is, last krijgen van hun luchtwegen. Mocht hij een keertje onder controle zijn bij een arts, verbazen ze zich altijd erover dat zijn longen schoon zijn.


Je kunt contact opnemen met Monique Croes via haar eigen website: www.wegallergie.nl.