-

Zegt de ene moeder tegen de andere: ik kan je dochter wel van die allergieën af helpen

schoolpleinJe kind heeft last van astma, eczeem en voedselallergieën, het reguliere medische circuit is uitgedokterd en de moeder van een klasgenootje beweert... daar kan ik wel wat mee! De zweefmolen lonkt, wat doe je?

 

Symptomen : astma, eczeem en voedselallergieën
Behandeld op : calcium, eiwitten, speeksel van de hond (dierlijk epitheel), pluizen in de lucht, cavia’s, huisstofmijt en sesamzaad
Therapeut : Sylvia van der Giessen, Praktijk Lichtspiraal
Therapieën : Espavo Remedies
Voorheen gebruikte medicijnen: diverse medicatie tegen de astma
Aantal behandelingen: XXX


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Al vanaf de geboorte is mijn dochtertje allergisch en behept met astma, eczeem klachten en allergieën voor bepaalde voedingsstoffen. Het medische circuit kon me niet veel verder helpen dan diverse medicatie tegen de astma. Het zorgde er wel voor dat ze regelmatig ziek was, wit zag, minder groeide en snel vermoeid was.

Mijn dochtertje zat bij het zoontje van Sylvia in de klas en toen we een keer samen stonden te praten, vertelde Sylvia mij dat ze mogelijk wat met de klachten van mijn dochter kon, als ik dat natuurlijk wou en er medisch niet veel meer kon. Ik moest het even laten bezinken want het is toch raar dat de medische wereld je niet verder kan helpen en iemand die gebruik maakt van spiertesten en buisjes wel. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Het is niet fijn als je kind ergens gaat spelen en je in spanning zit of iedere ouder wel rekening kan en wil houden met de allergieën van je kind.

De eerste keer werd er een intake gedaan en Sylvia liet al vallen dat er veel rond de geboorte zat waar aan gewerkt zou worden. Maar ik kwam voor het eczeem en had nog nooit een relatie gezien met een zware bevalling en het net kantje boord overleven van mijn dochter. Ik vond het verbazend wat er na de intake gedaan werd. Omdat zij nog te jong was om zelf de spiertesten te ondergaan, werd ik de tussenpersoon. Ik gaf de energie van haar door en zo kon er getest worden…

De buisjes met de te testen of te behandelende stoffen kon ze wel zelf vasthouden en zo kon ze zelf ook meewerken en dit werkte goed. Aan het eind van de behandeling werden er punten op haar rug gemasseerd en er werden punten op haar hoofd vastgehouden. Ik was benieuwd, deze keer hadden we de calcium behandeld die vaak de problemen met melkproducten oplevert. (Er lag een relatie met de geboorte waarvoor een bepaalde Espavo-remedie erbij werd gebruikt.) Wat er gebeurde was verbazend, de eczeem begon in te drogen en het jeukte al stukken minder.

De tweede keer behandelde Sylvia de eiwitten die niet helemaal in balans waren (dit hoeft begreep ik niet per se een allergie te zijn). Het eczeem leek nog meer te verdwijnen, kloofjes werden minder en de huid werd minder droog. Verder werden speeksel van de hond, die wij hadden, behandeld, pluizen in de lucht, cavia’s, hadden we ook als huisdier, huisstofmijt en sesamzaad behandeld.

In die tijd kreeg ik een heel ander kind; ze werd actiever, was bijna nooit meer ziek, de astma medicatie kon in dosering flink omlaag, ze kreeg meer kleur en leek ineens de vertraagde groei weer in te halen. Heerlijk zeg dat het zo, eigenlijk vrij eenvoudig kon. Is er nu nog wel eens een probleem dan weten we Sylvia te vinden en zorgt het meestal weer voor rust in de tent.