-

Angio Oedeem, hooikoorts en hoofdpijn opgelost

angio oedeemHooikoorts was al gewoon voor Hilde. Maar toen ze er angio-oedeem bij kreeg (dikke lip) en de dokters haar niet meer konden helpen, vond ze Karin Terwey in Almere.

 

Symptomen : hooikoorts, angio-oedeem: opgezwollen lip, moe en futloos, hoofdpijn
Behandeld op : x
Therapeut : x
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques, TAT (Transformerende Allergie Technieken), Espavo Remedies
Voorheen gebruikte medicijnen: antihistamineceterizine, levoceterizine (desloratadine), prednisolon
Aantal behandelingen: XXX


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn verhaal

Al vanaf mijn puberteit ben ik bekend met hooikoorts, maar dat was iets waar ik wel mee kon leven. Ik vermeed pas gemaaide bermen en zorgde voor zakdoeken als ik een bos- of heiwandeling ging maken.

Ik trouwde en kreeg 4 prachtige dochters, voelde me gezond en energiek. Plotseling kreeg ik op vakantie in Frankrijk iets raars… m’n lip zwol op tot enorme omvang maar gelukkig zakte dat na een dag ook weer af. Ik begon te merken dat ik na het eten van producten met knoflook last kreeg van een prikkeling in mn tong en kreeg af en toe vaker zo’n zwelling. Ik kon me dan ook enorm moe en futloos voelen.

Het moment kwam dat ik een link kon leggen met het eten van kruidig voedsel, wat ik gevoelsmatig al wat probeerde te vermijden, en de terugkerende zwellingen.

Van de huisarts kreeg ik antihistamine voorgeschreven waar ik me moe van ging voelen. We probeerden ceterizine, levoceterizine en uiteindelijk bleek aerius de minste bijwerkingen te vertonen (desloratadine). Jammer genoeg bleven de zwellingen dwars door de medicatie heen terugkomen.

Ik was ten einde raad, want het oedeem was zo fors dat het m’n dagelijks leven ging beïnvloeden. Ik wist nooit wanneer het op zou treden en kon me dan vervolgens buitenshuis niet vertonen. Ook naar m’n werk gaan werd op die dagen onmogelijk.

De huisarts kon me niet verder helpen, ik moest zelf op zoek naar mogelijke allergenen en ondertussen hielp de antihistamine ook niet echt. Bij hevige oedeemreacties kon ik ook prednisolon gebruiken, maar dat zette geen zoden aan de dijk, terwijl ik wel last kreeg van de bijwerkingen ervan, een rood, pofferig gezicht.

Mijn weerstand tegen medicijnen nam steeds verder toe en ik ging langzamerhand wanhopig op zoek naar eventuele therapieën die echt de óorzaak konden aanpakken. Uiteindelijk kwam ik op de website van Karin Terwey  het verhaal tegen  over NAET. Stel je voor dat er tóch iets te doen was aan wat ik had.

Ik kon al vrij snel terecht en ben samen met Karin begonnen aan het traject van NAET. Ik vond het wel intensief maar was gemotiveerd. Het hielp mij enorm dat ik op de website mee kon lezen en zo zelf ook proberen te begrijpen hoe de methode werkt.

Eén van de eerste dingen die ik al snel opmerkte aan mijn lichaam was dat ik veel minder hoofdpijnklachten had. Ik was die klachten gaan beschouwen als een natuurlijk gevolg van mijn actieve leven met een groot gezin en mijn werk voor de klas. Maar nu bleek dat die hoofdpijn ook naar de achtergrond kon verdwijnen.

Ook op allergiegebied werd het rustiger in mn lijf, we vonden na de basisbehandelingen steeds boosdoeners die we konden aanpakken en dat werkte! Uiteindelijk ben ik begonnen met NAET in maart 2011 en hoop ik er ik nu, september 2013 na periodes van wel en geen therapie, weer verlichting van mijn klachten te vinden. 

Wanneer het goed ging, vond ik het prettig om alles weer op eigen kracht te gaan doen, bovendien kon ik mezelf een “onderhoudsdosis” geven door het trilapparaatje en de buisjes die ik meegekregen had. Op momenten dat het toch weer verslechterde kon ik gelukkig weer bij Karin terecht.

Op dit moment ben ik er dus nog niet, maar ik heb wel ontdekt dat NAET inderdaad de balans in je eigen lijf helpt te herstellen en alles weer tot rust te brengen. Voor mij is de zoektocht naar mogelijke boosdoeners/allergenen dus nog wel bezig, maar ik ben nog steeds erg blij dat er in elk geval wat aan te doen is.

Via de reguliere geneeskunde ben je met angio-oedeem snel uitgepraat, ze kunnen je niet verder helpen en kunnen ook nauwelijks allergenen traceren, NAET en later ook Asyra hebben mij geholpen de oorzaak op te sporen zodat we echt aan de basis konden werken in plaats van alleen maar “pleisters plakken” achteraf.

Persoonlijk hou ik ervan dat ik kan begrijpen of volgen waar een therapeut mee bezig is, is dat is met NAET w.m.b.  het geval. Mooi, dat de natuurgeneeskunde kijkt naar de mens als geheel en ook met die insteek op zoek gaat naar genezing en herstel van balans!

Hilde Versluis