-

Terugval na NAET allergiebehandeling

NAET is niet altijd succesvol. Elke NAET-therapeut maakt het helaas af en toe mee dat de behandeling van een patiënt uiteindelijk niet het gewenste resultaat oplevert. Jolanda's astma en hooikoorts keerden terug.

 

Symptomen : hooikoorts, astma, vermoeidheid
Behandeld op : huisdieren, (harige dieren zoals cavia, konijn, paard, kat , hond)
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hooikoorts, Astma, Vermoeidheid

NAET-effectiviteit
volgens onderzoek van eigen bodem

Astma-statistiek

Gemiddeld aantal benodigde behandelingen: 22
Gemiddelde kostprijs: € 880,-

Genezen van Astma:

  • 67% binnen 15 behandelingen
  • 82% binnen 25 behandelingen
  • 88% binnen 50 behandelingen

12% had meer dan 50 behandelingen nodig

Hooikoorts-statistiek

Gemiddeld aantal benodigde behandelingen: 20
Gemiddelde kostprijs: € 800,-

Genezen van Hooikoorts:

  • 66% binnen 15 behandelingen (218 van de 328 personen)
  • 78% binnen 25 behandelingen (218 + 39= 257 van de 328 personen)
  • 91% binnen 50 behandelingen (218 + 39 + 43 = 300 van de 328 personen)
  • Helaas maakt deze grafiek niet duidelijk of deze personen uiteindelijk ook van hun astma zijn verlost.

Het laatste stukje van de grafiek:
7% (24 van de 328 personen) had meer dan 50 behandelingen nodig.
Wat er met de laatste 4 personen (1%) is gebeurd (328 - 218 - 39 - 43 - 24 = 4) verteld de grafiek niet. Wellicht zijn zij afgehaakt of niet genezen.

Om mijn hooikoortsklachten te behandelen ben ik bij  een acupuncturist naar binnen gestapt. Want ik moest echt enorm veel snotteren en niezen de hele dag door. Ik werd hier moe en slap van. En had geen fut om te sporten. Verder had ik ook last van astmaklachten waarvoor ik elke dag ontstekingsremmers in nam.

Na de eerste behandeling voelde ik me al beter. Het niezen en snotteren was al een stuk minder geworden. Dit gebeurde ook na de andere behandelingen. Ik voelde me steeds energieker worden. Iedere keer als ik na de behandeling de deur uitging kreeg ik het gevoel dat ik de hele wereld aankon. Ik had dagelijks veel zakdoekjes nodig en nu een half jaar na de behandelingen, ga ik nog steeds van huis zonder zakdoekjes. Vroeger als ik de deur uitging dan moest ik ervoor zorgen dat ik mijn zakdoekjes niet vergat anders ging het niet goed omdat ik al moest snotteren voordat ik de straat uit was.

Sinds de behandelingen ben ik ook van de ontstekingsremmers af die ik dagelijks in nam voor mijn astma. Een paar jaar geleden ben ik in overleg met mijn huisarts even gestopt met de medicatie maar dit was niet goed. Ik kon totaal niks meer en was na een paar meter lopen helemaal uitgeput en helemaal buitenadem en ik had het heel de dag benauwd.

Omdat ik zag dat het na de acupunctuurbehandelingen goed ging met mijn hooikoorts ben ik in overleg met mijn huisarts weer gestopt met de medicatie. Ik had nu nergens last van. Ik voelde me fit, was niet uitgeput en ging ook niet piepend door het leven. Nu maanden later is het nog steeds goed zonder medicatie.

Ik vind het enorm knap hoe het kan, al snap ik niet hoe. Ik kan iedereen acupunctuur aanraden, en zoals je op de site leest acupunctuur is er voor vele klachten.

Jolanda, Tilburg

 

Allergie-weg.nl: 7 maanden later heb ik contact met Jolanda. Jolanda vertelt: het ging aanvankelijk heel goed. Een half jaar ben ik helemaal zonder medicijnen doorgekomen. Maar toen keerden de astma en de hooikoorts weer terug. Je kunt helaas wel zeggen dat ik weer terug ben bij af.

Allergie-weg.nl: Als je er van uit gaat dat deze NAET-statistieken kloppen, slaagt een percentage van ±10% uiteindelijk niet. De astma en hooikoorts gaan dan dus niet weg. Jolanda lijkt deel uit te maken van deze 10%. Er bestaat dus een gerede kans dat Jolanda alsnog defnitief bevrijd zou kunnen worden van haar astma en hooikoorts via NAET. Maar Jolanda heeft nu heel begrijpelijk en in haar geval wellicht ook verstandig voor andere oplossingen. Je wilt immers geen verwaarloosde astma riskeren.

Bovendien: lang niet elk patiënt heeft de financiële middelen om tot 50 behandelingen te komen. Iemand die na 20 behandelingen stopt omdat de financiële middelen en of het vertrouwen in de therapie uitgeput zijn, heeft ook geen succeservaring. Het is onduideljk hoe en òf de afhakers deel uitmaken van deze statistieken.

Jolanda achteraf, 25 juli 2011: Ik zal dus wel altijd m’n astma klachten houden – heb het dan wel in mindere mate en kan er zeer goed mee leven. Maar ik kan dus maar beter niet bijvoorbeeld in een groep te gaan fietsen dan ben ik eerder moe dan een ander, zo ook met een wandeling bijv. in de bergen als ik dan met een groep ben, ben ik de eerste die zegt; ik moet even wachten – op adem komen. Dat zal altijd zo blijven. Vindt het op zich ook weer niet zo’n groot probleem, de ander wil ook gewoon stoppen om te rusten, maar altijd toch na mij. Maar men weet het en het is oké. Maar als ik alleen fiets kan ik dus mijn eigen tempo houden, en rustiger aan doen wanneer ik dat wil.

Voor m’n behandelingen gebruikte ik Flixotide 500, een inhalator, een onstekingsremmer speciaal voor mensen met dit soort klachten. Kan er ook een ander middel bij gebruiken Ventolin dit is ook een inhalator die is speciaal voor bij benauwdheid, maar die gebruik ik eigenlijk nooit, zorg wel dat ik het middel bij heb op vakantie bijv. maar vindt dat het weinig doet – en heb er geen behoefte aan om te gebruiken.

En in het afgelopen voorjaar heb ik een apparaatje aangeschaft “Medinose“ via internet besteld, dit is voor allergieën, hooikoorts problemen tegen te gaan voorkomen. Heb er veel baat bij gehad, bleef maar niesen e.d. maar na een paar behandelingen is dat ook veel minder geworden, werkt dus ook voor allergieën als voor zorgmiddel eigenlijk. Als je bijv. weet ik ben noem maar wat allergisch voor honden en je gaat bij iemand op bezoek die een hond heeft, kun je de Medinose preventief gebruiken.

Ben bij Naet gekomen voor m’n allergieën omdat ik dus al in behandeling was bij Naomi, er over gehad een keer over allergieën en zo is het dus eigenlijk gegaan.

Ben ervoor acupunctuur gekomen door een goede ervaring van een schoonzus, die is in behandeling geweest bij een acupuncturist voor haar migraine en had daar baat bij gehad, de acupunctuurpraktijk is vlakbij huis dus dacht toen laat ik eens bellen en een afspraak maken.

Heb er zeker geen spijt van gehad. M’n conclusie achteraf gezien: jammer (heel erg jammer) dat ik uiteindelijk toch weer terug moest naar m’n medicijnen, moet eerlijk zeggen dat ik er gewoon eigenlijk een beetje van baalde dat de praktijkassistente v.d. huisartspraktijk vertelde dat ik ze weer moest gaan gebruiken. Oké de medicatie heeft geen bijwerken, en het is goed in te nemen, maar toch vond het erg jammer. Maar de longtest wees uit dat het toch beter was om weer te beginnen. Ze vertelde erbij je moet het echt goed onderhouden met je medicijnen  anders ga je het verwaarlozen, en dan kunnen de klachten na verloop van tijd toch wel erger worden.

Voel me toch soms nog wel vermoeid, na bijv. een stuk fietsen (fiets een half uur naar het werk) en soms dan is het wel vermoeiend, denk soms ook wel eens is m’n band eigenlijk wel hard genoeg, het idee dat ik niet – nauwelijks vooruit kom, andere fietsen me vaak wel voorbij.

Zou bij eventuele andere klachten misschien wel weer naar de acupunctuur gaan, ben toch wel voor het alternatieve, wil ook liever tabletten van de natuurwinkel dan van de apotheek als het kan. Want weet gewoon dat het zeker wel kan helpen. M’n moeder is door verhalen van mij ook naar een acupuncturist gegaan (een andere, iemand in Oss) dit was ook voor haar hooikoorts en ze heeft er baat bij gehad. En zal volgens mij in het volgend jaar vast wel weer gaan.

Geloof nog wel in de behandeling van Naet, Ik zal ook zeker iedereen acupunctuur aanbevelen.