-

Baby Tim bevrijd van babyeczeem, atopisch eczeem, berg of seborroisch eczeem en diaree

Behandeling van Atopisch eczeem. De broertjes Alex en Tim kregen beiden al snel na hun geboorte te maken met eczeem. Melkallergie was de grootste boosdoener. Hormoonzalf Hydrocortizon hielp telkens maar even. Wachten tot haar kinderen over de allergieën heen groeiden, was voor moeder Monique geen optie, want dan zouden ze teveel bouwstoffen mislopen. Dus ging ze actief op zoek naar oplossingen.Symptomen : Constitutioneel of atopisch eczeem, pukkeltjes, berg of seborroisch eczeem (seborrhoïsch), verwijde nierbekken, diaree
Behandeld op : Melk, gluten, DNA, aardbeien, speciale hypoallergene shampoo en babywascreme van Sebamed (nota bene speciaal voor de gevoelige huid)
Therapeut : Annemarie Bakker + Monique Croes, moeder van Tim zelf
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: antibiotica, probiotica kuur


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Monique Croes, de moeder van Alex en Tim heeft zoveel interesse gekregen voor NAET dat ze zelf de nodige opleidingen is gaan doen en inmiddels een eigen praktijk heeft, te vinden op www.wegallergie.nl. Grrr, die naam lijkt wel erg veel op www.allergie-weg.nl.

Alex en Tim zijn broertjes, Tim is de jongste. Beiden hadden als baby last van babyeczeem met als grootste boosdoener: melkallergie. Tim en Alex zijn daar nu van af. Hier volgt Tim's verhaal. Alex' verhaal vindt u hier.

Tims verhaal

Het verhaal van Tim is nog wat ingewikkelder. Al tijdens de zwangerschap werd geconstateerd dat zijn nierbekken verwijd was. Dus toen hij 2 dagen oud was moest hij aan de antibiotica en met 10 weken is hij geopereerd aan zijn urineleider omdat die vernauwd was waardoor er vocht in zijn nierbekken bleef staan. Hierdoor kon er snel infectie ontstaan. Vanaf drie weken kreeg ook hij de befaamde pukkeltjes (volgens de kinderarts was het eerst de 3-weekse pukkeltjes periode, toen de 4e, 5e en 6e weeks pukkeltjes, zogenaamd van de borstvoeding of zoiets want dat wisten ze niet precies) en erg last van berg op zijn hoofd. Met 7 weken ging ik weer op de NAET-Europe.com site kijken en zag dat er vlakbij in Huissen ook iemand was die net NAET had gedaan. Ik ben 3x met Tim naar Annemarie Bakker gegaan voor een NAET-behandeling. Melk was weer de grootste boosdoener en daarna gluten in combinatie met de voorloper van DNA.

Daarna volgde de operatie. Ook Tim heeft een probiotica kuur gekregen, maar doordat hij dagelijks preventief antibiotica kreeg werd dagelijks afgebroken wat gedurende de dag aan goede bacteriën in zijn darmen werd opgebouwd. Hoewel het eczeem onder controle bleef, ging het niet over. Ik verweet dat aan de invloeden van de antibiotica. Zijn beentjes waren net plastic, zoals mijn man het omschreef, want de huid was helemaal hard en gebarsten. De uitslag zat ondertussen op zijn rug na, over zijn hele lijfje. Ook de groei was niet echt geweldig. Omdat hij bij de geboorte al groot en zwaar was, zag hij er nog goed en gezond uit, maar ik maakte me wel zorgen. Na de operatie kwam er wat koorts dus ook nog een zware volledige antibiotica/kuur. Zijn darmen waren helemaal van slag en van ontlasting was geen sprake meer, het was gewoon water wat er uitkwam.

Voor mijn zwangerschapsverlof had ik besloten dat ik ook met NAET behandelingen geven wou beginnen. Er zijn zoveel mensen en met name kinderen die last hebben van allergieën, die ik graag zou willen helpen. Na contact met NAET-Europe bleek dat je toch wel de nodige achtergrond kennis moest hebben. Ik had me ondertussen ingeschreven als student bij Topki (trainings en opleidingsinstituut tot professioneel kinesioloog) en was bezig met Touch for Health en medische basiskennis. Door wat ik nu weet, weet ik wat voeding en allergieën kunnen doen voor en tegen je immuunsysteem, viel bij mij alles op zijn plaats als het ging om het waarom mijn kinderen last hadden van allergieën.

Door de kennis die ik nu heb van spiertesten, heb ik Tim zelf behandeld volgens de techniek van NAET (aangevuld met een goede tip van de instructeur van mijn Touch for Health en een medestudent met als achtergrond PNI orthomoleculair therapeut). De aardbeien jam op mijn brood en de shampoo en babywascreme (hoewel van sebamed speciaal voor overgevoelige babies) bleken allergeen te reageren. Ik gaf toen nog borstvoeding, dus wat ik at, kreeg hij indirect ook binnen. Ik heb mijn voedingspatroon aangevuld met nog meer vers fruit en vis. Vooral toen ik vitamine C-supplementen nam, was de rest van zijn lichaam binnen een paar dagen uitslag vrij. Dus ik zorgde ervoor dat Tim via de borstvoeding de juiste stoffen kreeg om zijn immuunsysteem te versterken.

Na enige aandringen bij de behandelende uroloog, is Tim nu van de preventieve antibiotica af, omdat vooralsnog de testen uitwijzen dat zijn verstoppingsprobleem in de urineleider is verholpen door de operatie. Officieel wilde ze hem tot na de laatste test in februari aan de antibiotica laten, maar gezien zijn huidprobleempjes durfde de arts de gok aan, als ik maar beloofde mijn kindje goed in de gaten te houden en direct aan de bel te trekken als ik het niet vertrouwde.

Afgelopen maandag heb ik hem behandeld voor de laatste zaken. De spiertesten blijven nu sterk en dmv uitvragen geeft zijn lichaam aan dat er niets meer is om te behandelen op dit moment. Mijn ervaring is dat het altijd even duurt voordat de verschijnselen weggaan, als ze niet erg tegenstribbelden en huilden bij de behandeling. Dit deden allebei mijn zoontjes wel bij de melkbehandeling. Tom zijn berg is nagenoeg weg en de haartjes groeien weer, de wangetjes vertonen al weer wat normale kleur huid met nog een beetje roodheid maar niet meer zo flammend rood als het was en warm. De huid is nog wat ruw, maar ik heb goede hoop dat dit met goed vethouden binnenkort ook weg is. Het is tenslotte al bijna vanaf zijn geboorte behoorlijk beschadigd geweest. Je ziet het nu met de dag opknappen. Zijn gewicht is weer goed aan het groeien en in de lengte heeft hij net een groeispurtje gehad!

Kortom, hoewel NAET misschien niet alle overgevoeligheden voor 100% kan wegnemen, is voor mij heel duidelijk dat mijn twee zoontjes zonder NAET nog steeds met hun melkallergie hadden gezeten. Ik hoef voor beide geen hormoonzalf te gebruiken. Alex heeft er geen last meer van en kan alles eten, en voor Tim zijn het nu minimale klachten gezien het feit dat hij zeer tevreden is, alleen laat horen wanneer hij honger heeft (wat natuurlijk gezond is) en verder zeer veel lacht. Daar doe je het uiteindelijk voor!

Ik kan iedereen aanraden die maar denkt dat hij last heeft van allergieën om NAET toe te laten passen. Zelfs als je klachten ogenschijnlijk niet aan allergieën te wijten kunnen zijn volgens de medici. De verhalen die ik nu gehoord en meegemaakt heb, en in combinatie de kennis die ik nu heb over hoe het menselijk immuunsysteem werkt, is de kans groot dat allergieën er wel mee te maken kunnen hebben. En dat zeg ik niet omdat ik een praktijk heb opgezet, maar dat is de reden dat ik een praktijk heb opgezet. Zelfs mijn ongelovige man heeft zich laten verleiden tot een behandeling en heeft hij afgelopen jaar geen last gehad van zijn hooikoorts.

Monique Croes, moeder van Alex en Tim

Arnhem

gesprekje-tr   Als u Tim's moeder Monique Croes iets wilt vragen via email, klik dan hier!