-

Baby Sietse verlost van coeliaki: glutenallergie en andere allergieën

Baby Sietse huilde veel. Hij had vaak buikpijn. Hij had coeliaki en was allergisch voor veel voedingsmiddelen. Mesologie en dieet brachten verlichting, NAET bracht verlossing.

 

Symptomen : buikpijn door darmproblemen, veel huilen, pijn, coeliakie
Behandeld op : allergisch voor bepaalde voedselcombinaties, eiwit, gluten, melk, chocolade tot suiker enz. Brood, ijs, snoep, fruit
Therapeut : Rita Beldman, Integraal Therapeutisch Centrum Holten
Therapieën : Mesologie, later NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Allergie-weg.nl: dit verhaal hebben we met instemming van Willemien en Rita overgenomen van de website van Rita Beldman: www.RitaBeldman.nl. Het enthousiasme van de schrijfster van dit verhaal, Willemien Hoevink, ten aanzien van NAET heeft er inmiddels toe geleidt dat zij de nodige opleidingen gedaan en werkt nu als therapeute in de praktijk van Rita Beldman. Strikt genomen vormt Willemien dus geen onafhankelijke bron meer.

15 jaar geleden kreeg Willemein op basis van mesologie-metingen door Rita eerst een dieet voorgeschreven. Dat werkte prima. Maar toen ze 3 jaar geleden een zoon kreeg, kreeg ze opnieuw te maken met darmproblemen, nu bij haar zoontje Sietse.


Sietse is nooit via de reguliere weg getest en gediagnosticeerd op coeliaki.Willemeins verhaal:

Mijn hele leven lang kampte ik al met darmproblemen. Totdat ik 15 jaar geleden, toen ik 21 jaar oud was, ik contact kwam met Rita. Na een uurtje mesologie was er al veel duidelijk. Zo konden mijn darmen veel combinaties, die eigenlijk zo voor de hand liggen, niet aan. Bijvoorbeeld geen brood en vlees- of kaasbeleg samen, geen aardappelen, groente en vlees samen. Na vele combinaties en varkensvlees weg te laten had ik voor het eerst in 15 jaar geen last meer van mijn darmen. Wat een goed gevoel.

12 jaar later werd ik de trotse moeder van mijn jongste zoon Sietse. Al die jaren had ik contact gehouden met Rita. Met Sietse vlotte het allemaal niet zo als we graag wilden; hij huilde en huilde overdag en 's nachts. Hij was moeilijk te troosten en had duidelijk pijn. Altijd lag hij op zijn knietjes in bed en na het zoveelste bezoek aan de kinderarts ging het, nadat we speciale ”astronauten-voeding" voor hem kregen, eindelijk wat beter. Totdat de eerste broodkorstjes, soepstengels, hapjes en fruit te voorschijn kwamen. Toen het drama weer opnieuw begon hebben we contact gezocht met Rita. Met mesologie kwamen we erachter dat Sietse voor bijna alle producten die je maar kunt voorstellen een overgevoeligheid had. We hebben toen in overleg met Rita een beperkt dieet samengesteld.

Het ging goed, eigenlijk heel goed. Je moest je ogen voor en achter in je hoofd hebben, want als ons ventje iets kreeg waar hij niet tegen kon was het steevast een week huilen. Eerst twee dagen en nachten, daarna nog +/- 5 nachten voordat alles weer teruggekeerd was naar “normaal”. Vaak wanneer iemand op een feestje hem een snoepje of een koekje wilde geven moest je dan ook streng ingrijpen.

Toen kwam NAET

Rita had een cursus gevolgd in Florida en was razend enthousiast. Zij was op zoek naar een proefkonijn en een beter proefkonijn als Sietse was er niet voor te stellen. Omdat Sietse nog erg jong was op dat moment (net 2 jaar) hebben we het via mij als tussenpersoon getest. We hebben elke keer weer een product getest en daarna behandeld.

Van eiwit, gluten, melk, chocolade tot suiker enz. na elke behandeling mochten we het behandelde product 24 uur niet aan hem geven en na die periode langzaam opbouwen. Het was niet te geloven maar het werkte. Hij kon na verloop van tijd weer normaal met de pot mee-eten. Brood, ijs, snoep, fruit, melk, etc. Niet meer apart glutenvrij en melkvrij en wat voor vrij dan ook voor hem koken. We zijn inmiddels twee jaar verder en het gaat nog steeds super met hem. Hij eet alles, groeit en geniet volop. Wel passen we op met geurstoffen, kleurstoffen en smaakstoffen en suiker; maar dat is voor geen enkel kind gezond.

Wanneer er nu een verjaardag is en hij mag kiezen tussen een rijstewafel en gebak, kiest hij toch voor de rijstwafel omdat hij dat eenmaal zo gewend is. Gewone melk vindt hij nog steeds niet lekker en hij houd het lekker bij zijn soja-melk. Maar hij kan in de zomer zo ontzettend genieten van een ijsje of een patatje met een frikadel. Wanneer je hem ziet genieten, denken we elke keer weer dat daar een wonder is gebeurd.

Een half jaar geleden zijn we voor het laatst bij de kinderarts geweest voor controle en ze zei dat het zo goed ging dat hij niet terug hoefde te komen. Ondanks dat artsen ons indertijd verteld hadden dat het coeliakie of zo iets was en hij nooit gluten zou kunnen verdragen, ingewikkelde operaties noodzakelijk waren om een diagnose te stellen, heeft Rita er voor gezorgd dat wij op een simpele, maar doeltreffende manier, een vrolijk gezond jochie wat alles kan eten, terug hebben gekregen. Ook bij Rita zijn we nu klaar. We houden contact, maar het gaat zo goed dat we eigenlijk helemaal klaar zijn en genieten van onze familie.

Rita, Naet, jullie zijn geweldig!!!

Bedankt,

Willemien Hoevink

Allergie-weg.nl: lees ook: Coeliaki, glutenintolerantie hardnekkig! Het keert wel eens terug.