-

Wil hooikoorts, muggenbeten-allergie

Wil, boerin 50 jaar, kreeg NAET-behandeling tegen hooikoorts en muggenbeten-allergie. Naast naast trichosporon cutaneum infectie had Wil last van de nodige allergieën (alle stekende insecten, gras en rottingsprocessen).

 

Symptomen : post-nasal drip (continu gedruppel in de keel), benauwdheidsaanvallen, brandende slijmvliezen, diarree, Trichosporon Cutaneum infectie, hartkloppingen
Behandeld op : alle stekende insecten (regendazen, muggebeten, vlooien, rode mieren etc.), huisstofmijt, allerlei rottingsprocessen als ‘bestorven' hooi, omzetting van melkzuurbacteriën (fermentatieprocessen) zoals gebeurd in kuilgras en maïskuil, gisten, schimmels, fungi, stro, riet, grassen en pollen, Vitamine C, vitamine B-complex, ijzer, mineralen, zout, granen
Therapeut : FRANEKER, Praktijk Jette A. Begeer
Therapieën : NAET: Nambudripad's Allergy Elimination Techniques, JMT: Jaffe Mellor Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: Zyrtec (antihistamine), diverse neusspray's, Ventolin, Prednison, Nystatin, Trisporal, Oralgen (Arthu-biologicals), colloidaal zilver-water, Bionase, Nose-Caps


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Allergie-weg.nl: Wil is sinds april 2004 vaste gast op onze forums. Met haar instemming heb ik een compilatie gemaakt van haar berichten, gericht aan groupsgenoten. Wil schrijft spontaan en vlot, dus het is een lang verhaal.


Goed, de naam is Wil, op dit moment heb ik net mijn 50-ste verjaardag NIET gevierd, en al vele jaren gelukkig getrouwd met Jules, geen kinderen. Wel een fikse stapel dieren, 2 grijze roodstaarten, 1 paard, 21 krielkipjes en 2 haantjes om de handel bijeen te houden en een variërend aantal poezen. We kunnen dit gemakkelijk doen omdat we op een kleine boerderij wonen.

Wat zijn de problemen? Een heel scala! Ik heb begrepen, corrigeer mij als ik het fout schrijf, dat de NAET-theorie alles als een allergie bestempelt. Prima, da's makkelijk. Toen ik een jaar op 19 a 20 was bleek ik ineens in hevige mate allergisch voor alles wat steekt en een bloedverdunner inspuit. Dus: vlooien, rode mieren, muggen, grijze vliegen.... Noem maar op. Wespen/bijen hebben weliswaar een bult ten gevolg, maar geen abnormale zwellingen zoals b.v. van muggen. Zodra ik gestoken ben neem ik dan maar een Zyrtec in om deze abnormale reactie te onderdrukken. En slaap heerlijk onder een mega-grote klamboe. Hier kan ik gemakkelijk mee leven, alhoewel ik liever ook geen anti-histamine gebruik.

Helaas komt een allergie kennelijk nooit alleen..... Een jaar of 6 geleden merkte ik dat het leek alsof ik altijd verkouden was. Leek.... want ik was het niet. Veel niezen en 's nachts vaak een continu gedruppel in de keel, heel veel slijm. Een post-nasaal drip zoals de huisarts dat mooi vertelde. Bloedonderzoek en een allergietest wees uit dat ik allergisch zou zijn voor huisstofmijt. Huis gesaneerd. Er was niet zoveel te saneren omdat we overal gladde vloeren hebben. Maar wel b.v. een kunstvezel dekbed etc. aangeschaft en een non-allergeen Latex hoofdkussen. Verder de gehele huisapotheek van de huisarts uitgeprobeerd aan neussprays..... niets hielp.

Misschien had ik dan astma? Ventolin voorgeschreven gekregen.... Hielp niet. Het enigste was de boel 'plat' gooide was Prednison. En ja... ga ik dat langdurig slikken? Ik dacht het niet. De huisarst kon mij niet verder helpen. Buiten het continu gedruppel in de keel en daardoor slapeloze nachten, kwamen er steeds meer benauwdheidsaanvallen en brandende slijmvliezen. Het leek wel of ik zuivere sambal had gegeten. Een peperig gevoel... Verdween ook niet meer. Verder wisselende m'n ontlasting van brij naar vast, en vise versa..... Diarree (na allergische reacties) en ook plotseling opkomende en weer verdwijnende misselijkheid behoorden inmiddels tot de klachten.

Natuurlijk kreeg ook ik het etiketje: 'zit tussen de oren' opgeplakt en uiteraard hadden meer mensen hier last van.... jaja... het bekende verhaal. Jij voelt je steeds beroerder worden en weet instinctief dat er iets mis is... maar wat?

De tandarts wees mij erop dat ik zeker een Candida-infectie had... Eureka! Inderdaad: de dokter was het ermee eens... Nystatin-kuurtje gevolgd en nog veel meer schimmel-killers zoals b.v. Trisporal... het hielp allemaal niets. Me helemaal in het Candida-verhaal verdiept en in samenwerking met een biologisch centrum (bloedonderzoek) op een streng dieet…Verdraaid, dat hielp. Ik voelde me na een half jaar flink dieten een stuk beter. Doch, de allergische reactie's waren nog steeds aanwezig, minder in hevigheid maar voldoende om het dagelijks leven redelijk te verstoren. Weer een ontlasting-onderzoek laten doen. Geen Candida te vinden, wel Trichosporon Cutaneum, ook niet zo'n aardige schimmel.

Via de huisarts een uitnodiging verkregen om mee te doen aan het Oralgen (Arthu-biologicals) programma.... een sublinguale immunotherapie. Dus: geen immuuntherapie met wekelijkse injecties maar een kuur in de vorm van gemakkelijk in te nemen druppels. Deze druppels zijn gemaakt van een gezuiverd allergeen. Oralgen heeft mij getest op div. allergien.... Huisstofmijt was negatief. Wat wel positief opkwam was grassen..... Inmiddels had ik zelf al gemerkt dat ik wel zelf kan hooien, schudden en hooi pakken maar oh wee als dit hooi 'bestorven' is, laten we zeggen: zo'n 3 maanden oud! Ik krijg het er spaans benauwd van en kan er niet bij in de buurt komen. Of het de bestorven grasdeeltjes zijn of de pollen, geen idee!

En sinds vorig najaar is het zo verergerd dat ik niet eens in een stal kan komen waar hooi aanwezig is. Binnen 5 minuten branden de mondslijmvliezen als de h..... puur peper. Verder schrijft Oralgen een 2 x per week inname van 20 druppels allergeen in. Ook dit kan ik niet verdragen. 2 x 10 druppels is voor mij het maximum. Neem ik er toch meer in, dan wordt ik echt ziek. Hartkloppingen, een opgejaagd en ook angstig gevoel en natuurlijk opgezwollen slijmvliezen. Geen fijn gevoel! Je hebt gewoon het idee dat je stikt of dat je keel dichtgeknepen wordt. Rationeel weet ik dat dit komt omdat de Histamine de Adrenaline door je lijft jaagt... met alle gevolgen van dien.

Verder krijg ik steeds meer het gevoel dat alles wat ik zelf eraan doe: vermijden van allergenen (paard wordt NIET met hooi gevoerd), colloidaal zilverwater innemen (maak ik zelf), alleen medicijnen (anti-histamine) innemen als het echt niet anders kan, 3 x daags de BIONASE (het neusapparaat) gebruiken en zelfs filtertjes (NOSE-CAPS) in m'n neus..... + een stofkap, niets meer kan verbeteren. Al de beschreven klachten blijven bestaan en verergeren zelfs. Er komen steeds meer dingen bij waar ik ook al op ga reageren, zoals b.v. een vaas met bloemen, tuinieren, het eten van aardbeien of b.v. tomaten.... mixen van vruchtensappen.... en ga zo maar door. Want ik reageer ook kennelijk op gemengde boeketten. Maar hier in huis doet een drupje chloor in het bloemenwater wonderen... geen last meer. Dus zullen het niet de boeketten zijn maar het rottingsproces in het water....

Het ergste zijn de benauwdheden en het continu gedruppel in de keel. Gekmakend! Er is tot nu toe niets, maar dan ook helemaal niets, wat dit + het opzwellen van de slijmvliezen schijnt te kunnen stoppen. Verder ben ik gelukkig een optimistisch mens en ik blijf zoeken naar de voor mij juist oplossing. Na het e.e.a. over de NAET-behandelingen gelezen te hebben zoek ik dus nu een therapeut(e) die mij zou kunnen en willen behandelen. Omdat ik in een grijs therapeuten gebied woon, nl. Drenthe... zal ik naar Franeker of naar Lelystad of zo moeten. Suggesties van jullie kant zijn uiteraard welkom! Het komt er op neer dat ik hier serieus mee aan de slag wil want zo kan het niet langer. Ik twijfel er niet eens aan dat ik verschillende allergien heb en waarschijnlijk ook parasieten en voedings-intoleranties.

Trouwens Lenard; wel leuk voor jou om te weten.... weet je wat mij over de 'streep' getrokken heeft om NAET te gaan doen? Jouw opmerking ergens op jou website: dat mensen gemakkelijk geld uitgeven voor b.v. een stereo-installatie maar niet voor hun eigen gezondheid... ;-)) Zit zeker ook waarheid in. Enne.... ik zal geen naam noemen maar onze verzekeringsmaatschappij geeft hoogstwaarschijnlijk GEEN vergoeding voor deze therapie!

Wil is begonnen met NAET!

Ja, Jette bevalt wel. Ze is lekker kordaat, heeft humor en to the point. Bovendien vind ik het antieke pand waarin ze zit met al dat gerestaureerde ontzettend gezellig en aangenaam. Ik voelde me een beetje 'thuis'....

De basisbehandeling, soort intake, heb ik gewoon over me heen laten komen en ik heb er beslist niet tegenop gezien. Snap er nu meteen ook meer van. Of het uitsluitend NAET of een combi met JMT gaat worden, dat zien we wel. Kan ik beter aan haar ervaring overlaten. Voorlopig kan ik wel vertellen waar ik zeker al zwak was (of moet ik zeggen: sterk op reageerde?): ijzer, Vit.C, Vit. B, licht op Vit. A, Mineralmix, Zout, Granen en Gist....

Ik kijk er niet vreemd van op in ieder geval! Gezien het Candida-verleden is Gist voor mij al 'normaal'.... Granen zijn familie van grassen, ook niet gek gevonden. Vroeger is al eens uitgewezen dat ik problemen had met de opname van in water oplosbare vitamines, en zie bovenstaand testresultaat. Zo klaar als een klontje. NAET bevestigt alles.

Ehhh.... merken.... had wel wat voor mij vreemde bijwerkingen. Hele lichte hoofdpijn (ik ben echt geen hoofdpijnklant)..... Nou, daarna hebben m'n darmen een complete oorlog uitgevochten! Wat een herrie zeg! Rommelen!! Heel vreemd, wat dit eet ik wel vaker. Nooit problemen.

Omdat mijn klachten gedurende alle behandelingen geleidelijk aan steeds minder werden was bovenstaande eventjes een fikse dip. Ik heb het gepresteerd om bijna 4 weken NIET te snotteren! Vind het zelf nog nauwelijks te geloven. In ieder geval genoeg positief om lekker door te gaan! Gelukkig zijn de bijwerkingen veel minder erg als de echte allergische reacties! Althans; bij mij.

En ben zo stiknieuwsgierig dat ik heel misschien vanavond na 18.00 uur al voldoende moed verzameld heb om aan mijn glazen potje met hooi te ruiken... Wie spreekt mij moed in???? Omdat RIET al behandeld was en OK mocht ik wel naar huis, naar onze rietgedekte boerderij... maar absoluut geen contact met hooi. Dus zit ik met dit mooie weer binnen, me aan de regels te houden. Heb ik er graag voor over trouwens.

Kom net terug van een bezoekje aan Jette. Ze heeft o.a. de INSECTMIX gebruikt en mij hiervoor behandeld. Wie kan mij zeggen waaruit de INSECTMIX bestaat? Omdat ik op dit moment een heel heftige allergische reactie heb op een steek van een (??) vlieg?? die mij gistermiddag te grazen heeft genomen... ;-((((

Allergie-weg.nl: de insektmix bevat geen steekvliegen als regendazen, deze allergie was dus nog niet verholpen, vandaar alsnog allergische reactie.

Daags na de steek van de vlieg schrijft Wil: Het is echt niet te geloven ;-)) Gisteravond was het mega opgezwollen en natuurlijk kokend heet, kon niet eens normaal zitten. Vanmorgen was het gewoon koel! De zwelling zit er wel, maar ik heb er helemaal geen last van ;-)) HOERA!! Dat KAN bij mij helemaal niet na 1 dag, normaal gesproken ben ik zeker 3 hele dagen onder de pannen met zoiets. En deze allergie is pas zo'n 30 jaar oud! Werkelijk super!

Verder GROOT nieuws!! Ik heb afgelopen week zelf gehooid! JA!!! Gewoon zelf 2 x daags met de trommelschudder gereden, ook erbij gebleven toen het op rijtjes (zwillen) gelegd werd en ook de pakmachine gevolgd. Daarna helpen opladen, wegbrengen en bovenop een hooizolder leggen.... TATATATAAA!! (ik zit hier echt te juichen!) Ik reageer er NIET meer op!!

Het is gewoon heel vreemd en ook een klein beetje beangstigend geweest om op de tractor te klauteren... Je bent zo gewend dat je beroerd wordt van hooi dat je eigenlijk niet meer durft..... Maar gedurende de week kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen en uiteindelijk heb ik me erin gestort.... Oh, en wat ruikt het lekker ;-)))) Ter informatie: ik heb zelfs aan een pot 'oud, muf en beschimmeld' hooi geroken van ruim1 jaar geleden. Vroeger zeker goed voor 3 dagen snotteren, slijm en benauwd! Reactie: niets!!! Er gaat weer een wereld voor me open. Kan het zelf nog nauwelijks geloven. NAET werkt. Dit is voor mij het ultieme bewijs.

Er zijn nu zoveel allergieen geelimineerd dat wat overblijft, steeds duidelijker wordt. Omdat m'n neus nu droog is weet ik meteen waar ik nog reacties op geef omdat het meteen een reactie geeft. En dat merk je. Zo reageer ik b.v. sterk op een bepaald wasmiddel. Omdat er veel allergien aangepakt en geëlimineerd zijn is het m.i. ontzettend belangrijk om vooral door te gaan met NAET. Totdat er geen allergie meer over is. Ik heb nl. wel het idee dat andere allergien nu de ruimte krijgen en op gaan spelen.

Omdat ik er heilig van overtuigd ben geweest om dit paradijsje, deze boerderij + paard, noodgedwongen te moeten verkopen vanwege deze allergien, geniet ik nu extra van mijn vooruitgang.

Maar ik ben ook pisnijdig, om in gewone (niet geforceerde) taal te spreken. Omdat de geleerden, de medici, die ervoor geleerd hebben, veel mensen zo ontzettend in de kou laten staan! Door mensen een etiketje op te plakken. En alles te willen onderdrukken. "Chronisch, ‘t zit tussen je oren (inderdaad!!), leer er maar mee te leven (NEE), er zijn nog veeeeeel meer mensen met dezelfde klachten..... Heb je wel een goede jeugd (JA!) gehad? Misschien moet je eens een goede psycholoog raadplegen? Tsja.... als je je gaat concentreren op je klachten dan kan niemand je meer helpen.... tsssss..... Candidias? Nee hoor, dat heb jij niet.... dan lag je allang met b.v. hersenvliesontsteking in een ziekenhuis en zat je nu niet hier (echt waar!)"

En zo kom je 10 jaar en een complete, niet helpende, apotheek verder..... Begrijp me goed: ik wijs heus de reguliere, medische wetenschap niet af, maar van bovenstaande heb ik dus eventjes genoeg. Er zijn veel meer allergische mensen, vaak beseffen ze zelf niet dat ze allergisch zijn. Ik vraag me weleens af of mensen, zeker ook artsen, weleens beseffen wat voor schade div. allergien in een lijf aanrichten....

Nog ff wat anders: als je omgeving meer wilt weten kunnen ze ook zelf op NAET.nl of allergie-weg.nl kijken he? Ik herken het wel, je hebt de neiging om de behandeling te gaan 'verdedigen' tegenover wat kritische opmerkingen van vrienden/familie. Niet doen, haha... als ze nieuwsgierig zijn gaan ze zelf maar! Dan kunnen ze er ook over meepraten... Trouwens: heb jij aan hun gevraagd of ze weten hoe een aspirientje werkt? Of electriciteit? (ja, heb ik al eerder gezegd)... Wat denk je dat 'men' gedacht heeft toen Marie Curie uranium ontdekte? Iets wat uit zichzelf licht gaf in het donker??? Was ze wel goed bij haar hoofd? Of meneer Watt, die lichtjes gevangen had in een glazen bolletje?? Hoorde die niet toevallig in een inrichting thuis??

Straks, als je kids een aantal behandelingen gehad hebben, zul ook jij duidelijke verbeteringen aan hun kunnen merken... Echt, het gebeurd (lijk wel een goeroe ;-))....

gesprekje-tr   Als u Wil iets wilt vragen via email, klik dan hier!