-

Benjamin (5), atopisch constitutioneel eczeem, buikpijn, ADHD-achtig gedrag

Atopisch constitutioneel eczeem. Doktersadvies "smeer hem maar helemaal in met hydrocortison hormoonzalf" niet opgevolgd. De ouders van Benjamin (5) vonden het advies van de dokter te ver gaan. Zijn hele lijf insmeren met hormoonzalf??? Daarvan raakt toch de gehele hormoonhuishouding verstoord!?

 

Symptomen : huiduitslag: atopisch eczeem, buikpijn, ADHD-achtig gedrag
Behandeld op : BBF (Brain-Body Formula) melk, suiker, gist, whey, paprika, peulvruchten, uien, knoflook, kleurstoffen, voedseladditieven, mineralen en de DTKP en BMR
Therapeut : FRANEKER, Praktijk Jette A. Begeer
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques, JMT: Jaffe Mellor techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: hydrocortison hormoonzalf Aantal behandelingen: 15


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het NAET verhaal van Benjamin (5)

Sinds zijn geboorte reageerde hij al met uitslag op ingrediënten in de borstvoeding, zoals melk, paprika, peulvruchten, uien, knoflook. En ik moest altijd erg oppassen met wat ik zelf at. Melk gaf de grootste problemen, dus overgestapt op soya en rijstproducten. Hij heeft 2,5 jaar alleen borstvoeding gehad. Daarna ging het berg afwaarts. Hij zat uiteindelijk zo erg onder het atopisch eczeem dat de huisarts hem hydrocortison creme voor zijn hele lijf voorschreef. Wel, dat ging mij te ver, de hormoonhuishouding kan daar zeer van verstoord raken. Daarom gezocht naar een alternatief.

Via internet ben ik opzoek gegaan naar een natuurlijke oplossing, en er zijn vele natuurgeneeskundigen die hun diensten aanbieden. Dus eerst even contact gezocht met de verzekering welke er vergoed worden, want het kan bij langdurige behandelingen beslist zeer prijzig worden, en als je resultaat ziet bij je kind, stop je ook niet zomaar met een behandeling vanwege de prijs. Uiteindelijk na veel omwegen zijn we bij Jette Begeer in Franeker terecht gekomen, een acupuncturiste die ook de NAET therapie geeft.

Benjamin reageerde overgevoelig op Brain-body functie, melk, suiker, gisten, wei, kleurstoffen, voedseladditieven, maar ook op mineralen en de DTKP en BMR prikken, welke zelfs 2 maal moesten worden behandeld. Ik had er geen notie van dat die prikken zelfs na jaren nog gedrags- en gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Afgezien van de eczeem en de buikpijn, had Benjamin ook nog andere problemen. Hij had een "uitings-probleem", zo noem ik het maar, om zijn emoties te uiten. Hij werd dan heel opstandig en begon te grommen als een dier, als hij niet uit zijn woorden kon komen. Emoties komen bij kinderen erg veel voor, boos, verdrietig enz, en dit werd dus een meermaal dagelijks ritueel om hem er weer uit te krijgen, omdat hij dan slecht aanspreekbaar is, soms heb je het geduld er ook niet voor het leek wel dat hij dan een lichte vorm van autisme vertoonde. Daarnaast kon hij ontzettend druk zijn, meer de kant van adhd op, je niet uitlaten spreken, erg storend overal bij tussen komen niet leuk met hem naar de winkel kunnen, enz.

Na een zeer kindvriendelijke behandelmethode van 4 maanden, is Benjamin niet alleen lichamelijk volledig hersteld, maar is hij ook in de omgang een veel rustiger jongetje geworden. Sinds augustus eet hij alles, zonder uitslag of buikpijn te krijgen. En de twijfel over, zou hij dan misschien ADHD hebben? is volledig verdwenen. Zijn uitingsprobleem is door de behandeling van Jette tot een aanvaardbaar niveau gebracht. Nu is het nog eens of twee maal per week, en veel korter en bij te sturen. Voorheen was het vijf tot tien keer per dag. Benjamin zit lekker in zijn vel, en is een vrolijk en rustig persoontje geworden. De laatste behandeling was op 7 augustus 2006, en ik heb nog geen terugval kunnen ontdekken.

Jette, je bent fantastisch, ik tip iedere moeder waar ik mee praat, over gezondheids- en/of gedragsproblemen van hun kinderen over de mogelijkheden van NAET-therapie.

Loes Knetsch

Update Zaterdag 23 juni 2007. Loes schrijft: "Nu, een half jaar na de laatste behandeling is Benjamin nog steeds allergie-uitslag-vrij".

Loes Knetsch
Website: www.loesknetsch.nl
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
gesprekje-trU kunt gerust contact opnemen met de moeder van Benjamin.