-

Eva (baby), verlost van baby-eczeem, astmatische bronchitis, keelontsteking, oorontsteking, longontsteking en pijn in haar nek

Baby-Eczeem, Eva is haar allergieën kwijt. Eva had vanaf haar geboorte veel last van allergieën. Dieet bracht tijdelijk soelaas. Door alle ontstekingen werd Eva goed ziek en moe en zwakte behoorlijk af.

 

Symptomen : veel eczeem, niet lekker in haar vel, astmatische bronchitis in de winter, diverse ontstekingen: keelontsteking, oorontsteking longontsteking, pijn in haar nek, veel slapen, weinig kleur, ondergewicht
Behandeld op : voedingsmiddelallergieen: koemelk, lactose, citroenzuur, varkensvlees, chocola, citrusvruchten, suikers, voedseladditieven, chocola, gist, tarwe, verzorgingsprodukten: zalven, crèmes, wasmiddelen, huisstofmijt, calcium, mineralen, schimmels
Therapeut : Carla Roodenrijs te Waardenburg
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: HDH (Help Droge Huid), antibiotica


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn dochter (Eva) is inmiddels ruim 5 jaar. Als baby had ze veel eczeem en zat ze niet lekker in haar vel. Uiteindelijk kwamen we terecht bij iemand die middels touch for health constateerde dat Eva veel allergieën heeft. Ze reageerde op voedingsmiddelen (koemelk, lactose, citroenzuur, varkensvlees, chocola, citrusvruchten) maar ook op verzorgingsprodukten (zalven, cremes, wasmiddelen etc.).

Door rekening te houden met de genoemde voedingsmiddelen (ze kreeg o.a. Nutramigen melk) en door aangepaste verzorgingsprodukten te gebruiken, ging het stukken beter met onze dochter. Met betrekking tot wasmiddellen stapten we over op een biologisch wasmiddel (Ecovert) en voor haar huid gebruikten we alleen de gelei HDH (Help Droge Huid, te verkrijgen bij DA). Haar huid herstelde en werd helemaal gaaf.

Toen ze wat ouder werd had ze vooral in de wintermaanden last van astmatische bronchitis. Haar longen waren een gevoelige plek. Regelmatig zat ze aan de antibiotica om te herstellen van een ziekte.

Toch groeide ze op een gegeven moment over een deel van haar allergieën heen, waaronder koemelk. Vanaf ongeveer haar vierde levensjaar dronk ze weer gewone melk.

Vorig jaar zomer ging het goed met Eva, maar in het najaar begonnen we weer te tobben. Het begon met keelontsteking, daarna oorontsteking en daarna een beginnende longontsteking. Eind november was ze goed ziek en behoorlijk afgezwakt. Ook was ze al een tijdje behoorlijk moe en klaagde ze over pijn in haar nek. Ze sliep 13 tot 14 uur per nacht en dat was nog niet altijd voldoende. Toen ik haar weer voor allergieën testte, bleek dat de koemelk allergie terug was. We begonnen weer van voor af aan......

We wisten ook al een poosje dat Eva allergisch was voor huisstofmijt, dit kwam uit een bloedtest in het ziekenhuis. In huis en in haar bed hadden we hiervoor al diverse maatregelen genomen.

Via een goede kennis van ons kwamen we in contact met Carla Roodenrijs die een eigen praktijk heeft voor NAET therapie in Delft. ( Allergie-weg.nl: Carla is inmiddels verhuist naar Waardenburg, vlakbij Zaltbommel). Toen Eva hier voor het eerst kwam was ze na alle ziektes niet echt sterk. Ze reageerde op heel veel dingen: koemelk, suikers, mineralen, gist, tarwe, huisstofmijt, schimmels, additives, citroenzuur, chocola.....Dit allemaal had vooral uitwerking op haar longen, die waren erg zwak.

Carla begon met een basisbehandeling. Daarna gaf ik Eva geen koemelk en hield ik verder rekening met suikers en citroenzuur. Verder at ze gewoon, maar alles met mate. De tweede behandeling was de Calcium mix. Na afloop was Eva heel moe en voelde ze zich niet lekker. De volgende dag ging het weer beter. De behandeling was geslaagd, bleek na een week. Zelfs zo goed dat Eva ook weer goed reageerde op tarwe, gist en nog een paar dingen waar ze eerst niet goed op reageerde. Zo hebben we vervolgens ook suikers behandeld, additives, citroenzuur, chocola en huisstofmijt, allemaal met goed resultaat.

Eva zag je met de week opknappen. Ze kreeg meer energie, kleur in haar gezicht, ze was minder moe, ging beter eten en kwam aan in gewicht. Het is echt ongelofelijk wat een goed resultaat de NEAT behandeling heeft bewerkstelligd! Zelfs op het gebied van verzorgingsprodukten kan ze nu overal tegen. Eva is helemaal klaar met de behandelingen. In december 2003 zijn we begonnen en begin maart 2004 was de laatste behandeling. Ik had niet gedacht dat het zo snel zou gaan.

Zelf ben ik nu ook onder behandeling. Ik had een vermoeden dat ik ook reageerde op citroenzuur en smaakversterkers. Ik ben de laatste maanden veel moe en heb regelmatig last van hoofdpijn. Mijn vermoeden klopte. Daarnaast reageerde ik ook op suikers, kunstmatige zoetstoffen, kleurstoffen en heb ik in enige mate last van hooikoorts. Bij mij slaan de behandelingen ook goed aan. Ik voel me fitter en heb sinds de behandelingen geen last meer gehad van hoofdpijn.

Ons gezin is Carla Roodenrijs heel erg dankbaar. Ik zou dan ook iedereen met allergie-klachten (vooral ook bij kinderen) aanraden contact op te nemen met een NAET therapeut(e). Maar ook bij andere vage klachten waar niet direct een oorzaak voor te vinden is, kan NAET therapie uitkomst bieden.

Europese Therapeut: Carla Roodenrijs - Waardenburg, Nederland