-

Stijn wàs allergisch voor leer en lijm

allergie-leren-schoenenStijn, 6 jaar had veel last van kapotte plekken op zijn voetzolen veroorzaakt door zijn allergie voor leer en lijm. Derhalve kon hij geen gewone schoenen dragen. Nu is Stijn vrij van allergieen. Zijn moeder beschrijft hoe ze dit voor elkaar kreeg.

 

Symptomen : vurige rode vlekken tot echt kapotte plekken op de voeten en dan met name op de voetzolen
Behandeld op : leer en lijm
Therapeut : Jolande Bakker, Our Passion for Health Amsterdam
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn ervaringen met NAET:

Mijn zoontje Stijn van nu 6 jaar had al anderhalf jaar last van zijn voeten en dan met name zijn voetzolen. Dat varieerde van vurige rode vlekken tot echt kapotte plekken. Uiteraard gingen wij hiermee naar de huisarts maar daar hoorden we dan weer dat het om een schimmel, dan weer dat het om een bacterie ging met de daarbij behorende zalfjes. Anderhalf jaar smeren en er werd niets opgelost.

Uiteindelijk werden wij op ons verzoek doorverwezen naar een dermatoloog. De dermatoloog was het meteen duidelijk dat het hier niet ging om een bacterie of schimmel dus de zalfjes verdwenen in de prullenbak. Een allergietest met plakkertjes op de rug bracht meteen duidelijkheid, Stijn had een allergie voor leer en voor lijm. Hij zou hier de rest van zijn leven last van houden. Het advies luidde dus dat wij op zoek moesten naar speciale schoenen, waarbij de voeten niet in aanraking komen met leer of met lijm.

In een artikel in het blad “groter groeien: las mijn man over een kindje met een allergie dat daar door de NAET behandeling vanaf was gekomen. Op de site www.naet-europe.com lazen wij over deze methode. Met het idee: de dermatoloog zegt dat hij er niet vanaf komt, maar we kunnen het allicht proberen gingen wij naar Amsterdam, naar Jolande Bakker.

Daar weer Stijn getest, eerst op 5 basisstoffen en daarna op lijmallergie en lederallergie en nog een aantal stoffen. Na de behandeling voor de leerallergie mocht hij 25 uur niet in aanraking komen met leer. We hebben nog een aantal dagen gewacht en toen weer zijn volledig leren schoenen aangetrokken. Het lijkt onvoorstelbaar maar de vlekken en plekken hebben wij tot nu toe niet meer gezien.

De behandeling is nu zo'n 4 maanden geleden. Stijn is ook behandeld voor de andere stoffen waar hij op reageerde en lijkt nu allergievrij” te zijn. Wij zijn heel erg blij dat wij hiervan hoorden en dat wij dit gedaan hebben, vooral voor Stijn uiteraard. Want een leven lang opletten met speciaal schoeisel of anders je voeten kapot is natuurlijk geen pretje.

Ikzelf heb er nu ook voor gekozen om mij te laten behandelen tegen mijn allergieen, waaronder huisstofmijt, huidschilfers van dieren, wol en nog een aantal dingen. Ik ben erg benieuwd wat het effect voor mij zal zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in en geloof dat ook dit goed komt

Colette, moeder van Stijn.