-

Monique had hooikoorts en was allergisch voor muggenbeten, gras en katten

Monique Meijer was voor veel dingen allergisch. Ze had last van hooikoorts, allergie voor muggenbeten, allergisch voor gras, zonneallergie en kattenallergie. Dankzij NAET is zij een heleboel van deze allergieën kwijt.

 

Symptomen : hooikoorts, jeuk, blaasjes op de armen, onderrug en benen, futloos, niesbuien, veel snuiten, jeukende ogen, dikke rode ogen, opgezette keel
Behandeld op : boompollen, graspollen, allergie voor muggenbeten, zonneallergie, warmteallergie, onkruid, insecten, dierenhuidschilfers, kattenharen, huisstofmijt
Therapeut : Jolande Bakker, Our Passion for Health Amsterdam
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: Pollinex-kuur, Triludan, Opticrom en Livocab


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Allergie-weg.nl: het lezen van het artikel over Jonas in het blad "Groter Groeien" heeft gezorgd voor een grote toeloop op NAET-therapeuten. Monique was één van de lezers die dacht: wat Jonas kan, kan ik ook. Haar verhaal:

Ervaring van Monique Meijer met NAET.

Al 15 jaar had ik last van hooikoorts, ik was allergisch voor boompollen en graspollen. Ik heb een Pollinexkuur gevolgd via mijn huisarts in de hoop dat mijn hooikoorts na vier jaar over zou zijn. Dit was toen niet gelukt. Ik kreeg altijd medicijnen voorgeschreven, zoals Triludan, Opticrom en Livocab. Dit hielp allemaal niets. In de loop van de tijd kwamen er steeds meer allergieën bij, ik reageerde sterk op muggebeten, als ik in het gras zat kreeg ik ook al bultjes op mijn benen, ik kon zomers niet meer tegen katten en vorig jaar zomer (de warme zomer 2003) had ik last van zonne-allergie en ik kon niet meer tegen de warmte.

Toen las ik in het tijdschrift "Groter Groeien" een artikel over NAET. Ik dacht: dat is mijn laatste strohalm. In januari 2004 heb ik een afspraak gemaakt bij Jolande Bakker en er kwamen, na getest te zijn, een heel rijtje allergenen naar voren waar ik niet tegen kon. Boompollen, graspollen, onkruid, insekten, dierenhuidschilfers, kattenharen, huisstofmijt etc. De behandeling kon beginnen.

Doordat ik begonnen ben met de behandeling in januari kon ik nog niet gauw zeggen of de behandeling aansloeg, maar toen in maart toch wel diverse mensen in mij omgeving gingen niezen en last kregen van jeukende ogen, werd ik al een beetje blij. En het bleef goed gaan, de hele zomer door. En als ik wel eens een beetje last begon te krijgen van jeukende ogen, masseerde ik de door Jolande aangegeven 7 punten op mijn lichaam een minuut lang en daarna voelde ik de irritatie wegtrekken.

Ook een leuk voorbeeld is: Ik kon nooit normaal op visite bij mijn schoonzus. Ze heeft een oud tochtig huis met heel veel boeken en een kat, als ik al binnen kwam kreeg ik dikke rode ogen en een opgezette keel en ik bleef snuiten. We hebben een potje met wat water en een wattenschijfje neergezet en na een tijdje heb ik potje gesloten meegenomen naar Jolande. Ze heeft me tot twee keer aan toe ervoor moeten behandelen, maar begin mei waren we een lang weekend in het huis van mijn schoonzus om o.a. op de kat te passen en ik had nergens last van, terwijl de kattenharen om me heen dwarrelden en het hooikoortsseizoen in alle hevigheid was losgebarsten.

Ik ben nu ook klaar met de behandeling. In het vroege voorjaar van 2005 ga ik wel weer terug om te laten testen of mijn lichaam nog steeds "sterk" is voor bepaalde allergenen.

Ik kan iedereen deze therapie aanraden en vertel ook aan mensen in mijn omgeving dat NAET mij van mijn allergie afgeholpen heeft. Veel mensen constateren dat ook bij mij, ze hebben me altijd met niesbuien (en erger) meegemaakt en het afgelopen hooikoortsseizoen dus niet.

Jolande, Bedankt!!

Groeten van Monique Meijer uit Almere

Allergie-weg.nl: we vroegen Monique hoe dat verhaal met die wattenschijfjes werkt. Die truc kennen wij nog niet.

Monique: Het wattenschijfje!!

Jolande kan van "sferen" waar mensen allergisch voor zijn, buisjes maken waar ze de mensen dan mee behandelt. Dus heb ik ook zaagsel en uitwerpselen en hooi uit mijn hamsterkooi meegenomen waar zich uiteraard ook huidschilfers van de hamster in bevinden. Zo kon ze een buisje maken waar ze mensen in de toekomst mee kan helpen. Zo ook met "het huis van mijn schoonzus". Voor de hele sfeer was ik allergisch. Dus heeft mijn schoonzus een potje met onderin een zeer vochtig wattenschijfje in haar woonkamer neergezet (deksel eraf). Dat hebben we een aantal dagen laten staan. Zo kon het stof e.d. wat in haar kamer ronddwarrelde in het potje komen.

Het potje is gesloten en ik heb het meegenomen naar Jolande. Zij heeft mij getest en ik was er zeer "zwak" voor. Ze heeft mij behandeld en de keer daarna gekeken of "het er 100%" in zat. Dat bleek niet het geval. Ze heeft me er ook emotioneel voor moeten behandelen en de keer daarna was het goed. Toen ben ik een heel weekend in dat huis geweest, gepast op de katten en ik had nergens last van.

En als ik al dacht dat ik ergens last van zou krijgen heb ik dus 8 punten op mijn lichaam gemasseerd, 1 minuut lang en zo heb ik een heerlijke zomer gehad.

Mensen in mijn omgeving spoor ik ook aan, als ze met allergieën te maken hebben, om vooral NAET te gaan doen. Mensen reageren in het algemeen heel positief op mijn verhaal, maar de stap het daadwerkelijk te doen is voor velen te groot. Ik denk dan: Modder maar lekker aan, als ze het nu niet doen, doen ze het volgend jaar wel.

Als ik mensen in mijn omgeving uitleg wat er bij mij gedaan is, spreek ik toch in termen van: dan doen ze hokus pokus bla, bla. Gewoon, omdat ik geen termen ken. Tegen mensen in mijn omgeving zeg ik gewoon:"Probeer het, het werkt. Zelfs mijn man, een heel nuchter persoon, heeft geconstateerd dat het helpt en zie je mij nu niezen?" (hartje hooikoorts-seizoen).

Groetjes Monique

Allergie-weg.nl: voor menigeen zal het verhaal over het wattenschijfje wellicht wat onwennig overkomen. Ik begrijp nu hoe het werkt. Water (en ook alcohol) heeft de eigenschap dat het volgens homeopathisch principe energetisch geladen kan worden. Zo kan water energetisch geladen worden met de energie van een andere stof zoals bijvoorbeeld pinda's of boompollen (welke nogal eens allergenen vormen). Zo neemt het water in het wattenschijfje in het huis van Monique's schoonzus de energie op van alles wat daar in huis voorkomt: het ronddwarrelend stof, het hout, de geuren in huis enz.. Lees ook: naet-homeopatie.

Monique's therapeute heeft nagenoeg alles waarop je allergisch kunt reageren ter beschikking, maar kennelijk zit er nog iets (of een combinatie van iets) in het huis van Monique's schoonzus wat voor Monique een allergeen vormde, maar wat haar therapeute niet in haar allergenenverzameling had. Vandaar deze oplossing.

Zonneallergie , 30 juni 2005, vervolg

Het is nu zomer. Vanwege het hete weer en er is op site grote belangstelling voor het onderwerp zonne-allergie. Monique had hier ook last van, maar heeft er tot nog toe niet veel over gemeld. We namen daarom nog eens contact op met Monique en vroegen haar hoeveel last zij in het verleden heeft gehad van zonne-allergie en hoe het nu, gezien de hittegolf van vorige week, met haar gaat.

Monique: Ik heb eigenlijk last gehad van zonne-allergie sinds het jaar 1996, alleen wist ik niet dat het zonne-allergie was. Ik kreeg op mijn onderrug hele rijtjes met jeukende blaasjes en ik heb vaak gedacht dat het van een insekt was die over mijn rug gelopen was. Mijn benen hadden bijvoorbeeld ook blaasjes als er een grassprietje tegenaan kwam.

Tot ik van iemand hoorde dat het zonneallergie was. Ik ben nog niet eens naar een arts gestapt, ik zat zomers al 'onder' de antihistaminica, dat ik dacht: er is toch niets dat echt helpt. Ik ben zelf apothekersassistente en naar medicijnen toe erg sceptisch. Bij mij hielp dus niets, altijd maar snel hopen dat het 1 september zou worden. Vanaf dan was de kracht van de zon altijd anders en had ik ook geen hooikoorts meer. Vanaf dan voelde ik me altijd weer een ander mens worden.

Wel werd ook mij zonneallergie, net als mijn andere allegieën, ieder jaar heftiger. In de zomer van 2003, die hete zomer, hád ik het niet meer. Volgens mij kreeg ik van de warmte alleen al uitslag, ik zat veel binnen. Ik had blaasjes op mijn armen, onderrug en vooral benen. Ik heb geen foto's van de blaasjes, helaas, zeg ik nu, anders had je deze kunnen krijgen voor je site. Ik had er heel veel last van, voelde me futloos van de jeuk en dat was dus 'maar' één zomer en voelde me vreselijk, daarnaast ook last van hooikoorts natuurlijk. Gelukkig las ik in augustus 2003 het artikel uit "Groter Groeien", en in het najaar en winter heb ik nergens last van. Ik ben toen wel al in november 2003 bij Jolande begonnen met alles laten testen en sinds vorig jaar zomer (2004) heb ik nergens last van.

Woorden van Peter, mijn man:

Ik maakte Monique altijd van maart tot september niezend en zich steeds futlozer voelend mee. Dikke opgezette ogen en overal jeuk. Sinds de therapie van NAET heeft ze totaal geen last meer van allergieën en ik hoor haar nooit meer niezen. Ze heeft geen jeukende blaasjes meer en is totaal niet futloos.

Misschien is dit verhaal voor artsen 'matig', maar je wilt niet weten hoe blij ik ben dat ik van als die klachten af ben. Ik heb wel eens een krantenartikel gelezen van iemand die met kleden en doeken loopt om zich te beschermen tegen zonlicht, zo iemand zou de therapie natuurlijk moeten doen en dan heb je beter resultaat naar 'buiten' toe.....Twee bekenden van mij hebben zijn zich ook bij Jolande laten behandelen en de ene (een vrouw van 58) is van al haar allergieën af, had vooral last van enkele voedingsstoffen. De resultaten ZIJN er, alleen de eerste stap naar NAET toe moeten mensen zelf maken.

Ik ben vorige week naar Malta geweest, volop zon...... geen last. Bij ons in Almere hebben we een heleboel populieren, met een heleboel pluizen. Af en toe wordt dat iets teveel voor me, maar dan masseer ik weer die punten 1 minuut, 4 x daags en weg zijn de klachten. Super hè! Ik heb pluizen opgestuurd naar Jolande en ik laat me volgend jaar daar wel op testen...... Ik wil ook vermelden dat ik sinds een jaar Herbalife eet, gezonde voeding, en het kan ook zijn dat mijn lichaam daardoor ook niet meer allergisch reageert, een combinatie van dus.

Wilt u Monique een persoonlijke vraag stellen, klik dan hier!.