-

Linda, verlost van telkens terugkerende blaasontsteking

Om de paar maanden kreeg Linda blaasontsteking, tot zij er achter kwam wat de ware oorzaak was. Vitamine-C was niet in balans!

 

Symptomen : blaasontsteking, uitslag van sparren
Behandeld op : vitamine C, citrusvruchten sparren
Therapeut : Inge Hagemans PraktijkApeldoorn Therapie: NAET
Voorheen gebruikte medicijnen : antibiotica, cranberrysap


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Allergie-weg.nl: Opmerkelijk: Marg's dochter Linda kreeg van de huisarts advies om extra vitamine C te slikken. De huisarts had het goed gezien: Linda had een tekort aan vitamine C. Dat tekort werd veroorzaakt omdat Linda's lichaam allergisch reageert op vitamine C en zelf de vitamine C uitschakelt. Dat had haar huisarts niet gezien, maar je kunt het hem/haar ook nauwelijks kwalijk nemen: zover reikt de reguliere kennis over allergieën nog niet. Waarschijnlijk hadden de vitaminesupplementen bij Linda negatieve bij-effecten op haar gezondheid.

Onze visie (niet medisch opgeleid): als je allergisch bent voor vitamines als vitamine-C, is het logisch dat er tekorten ontstaan. Het lichaam zal deze stoffen weer zo snel mogelijk uitscheiden of het immuunsysteem valt deze stoffen aan. Daarnaast zie je vaak dat mensen met een allergie voor vitamine-C geen vitamine-C rijke producten als kiwi, sinaasappels en mandarijnen lusten.

Als zoals in Linda's verhaal de ontstekingen samenhangen met een tekort aan vitamine-C, raak je van de wal in de sloot door slechts extra vitamine-C te nemen. Wellicht helpt extra vitamine-C tegen de ontstekingen, maar door het slikken van extra vitamine-C, terwijl je allergisch bent voor vitamine C, wordt je immuunsysteem extra belast. Ga dus eerst via alternatieve weg na of hoe je lichaam reageert op vitamine-C.


Brief ter attentie van therapeute Inge Hagemans:

Apeldoorn, 10 januari 2005

Beste lezer,

Het is de hoogste tijd voor een stukje ter ere van Inge Hagemans en ter ere van de NAET-therapie. Het zit zo: Onze dochter Linda kreeg begin 2000 voor het eerst een blaasontsteking. Na een antibioticakuurtje van vijf dagen was het over. Kan gebeuren…

In december 2001 had Linda weer blaasontsteking. Volgens de huisarts niets bijzonders, kuurtje en weer verder. Twee maanden later diende de volgende zich aan, drie maanden later weer één en binnen twee maanden alweer een volgende. Verwijzing naar de kinderarts met een röntgenonderzoek en echografie van de blaas en nieren volgden. Hierbij werden geen afwijkingen gevonden. Wel kregen we het advies om veel sinaasappelsap en extra vitamine C te gebruiken en uiteraard veel te drinken. Ook cranberrysap zou goed helpen. Het werd echter van kwaad tot erger en in december 2003 werd de 11e blaasontsteking aan het rijtje toegevoegd.

Inmiddels had ik voor Linda eind 2002 een afspraak gemaakt bij Inge, die zich toen nog voornamelijk bezighield met de mesologie. We kwamen er al snel achter, dat Linda allergisch was voor citrusvruchten. Ook ander uitheems fruit en cranberry’s kwamen er bij de doormetingen niet goed uit. Door deze dingen zoveel mogelijk te vermijden nam de frequentie van de blaasontstekingen wel af, maar ze bleven niet weg. Citrusvruchten zitten ook in zoveel producten…

In juni 2004 stelde Inge voor om met Linda de NAET-therapie te gaan volgen. Bij de behandeling van de basisallergenen bleek de vitamine C een grote boosdoener te zijn en moest meerdere malen behandeld worden, ook in combinatie met andere stoffen. Echter sinds de allereerste behandeling kan Linda alle citrusvruchten weer eten en is ze al ruim een jaar vrij van blaasontsteking.

Nog een andere bijkomstigheid is, dat Linda, toen ze drie was, allergisch bleek te zijn voor sparren. Na het samen versieren van de kerstboom dat jaar, kwam ze van top tot teen onder de uitslag te zitten. Nu is hier wel mee te leven, maar omdat we toch bezig waren, is deze allergie ook behandeld. Linda heeft dit jaar bij oma een echte kerstboom versierd, want we hebben zelf een kunstboom. Het ging uitstekend, alsof er niets aan de hand was.

Inge onze hartelijke dank hiervoor en ik hoop dat je samen met Jan nog vele mensen, onder wie onze zoon Mark van hun allergieën af zult helpen.

Vriendelijke groeten,

Marg Wolffensperger

 

Allergie-weg.nl: lees ook Reza's verhaal over blaasontsteking!