-

Faq: veelgestelde vragen

Geschreven: vrijdag 20 januari 2012 Geschreven door Lenard

Vraag

 1. Waar vindt ik een therapeut?
 2. Hoe werkt NAET?
 3. Tegen welke aandoeningen werkt NAET?
 4. Waar vind ik overtuigend bewijs dat deze geneeswijze echt werkt?
 5. Welke verzekeraar vergoed wat?
 6. Hoe weet je bij welke therapeut je moet zijn?
 7. Wordt deze therapie/therapeut vergoed door mijn verzekering?

 Antwoord

 1. Waar vindt ik een therapeut?

 2. Hoe werkt NAET?

 3. Tegen welke aandoeningen werkt NAET?

  • NAET corrigeert stofwisselingsstoornissen en emotionele overgevoeligheden. En aangezien deze de onderliggende oorzaak vormen van totaal uiteenlopende chronische aandoeningen, kun je zeggen dat NAET effectief is tegen heel veel chronische aandoeningen zoals... (klik hier)
 4. Waar vind ik overtuigend bewijs dat deze geneeswijze echt werkt?

  • De meest overtuigende bewijzen vormen krante-artikelen. Journalisten van serieuze dagbladen hebben de plicht hun verhaal te verifiëren op echtheid. Die getuigenissen zijn dus echt èn geverifieerd, u vindt ze in het menu onder "(NAET) in het nieuws" . hier. De ultieme betrouwbare getuigenis ( kijk hier! ) werd opgemaakt door journalisten van het blad "GAAF!", een uitgave van de Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem, VMCE. Helaas mocht dit artikel niet op deze website worden gepubliceerd om privacy-redenen.

   VMCE is kennelijk op de hoogte van de mogelijkheden van NAET. Hun journalisten hebben het zelf geverifieerd. Waarom laat het VMCE het dan hierbij en doet ze niet veel meer onderzoek naar effectieve alternatieve geneeswijzen???

   Nog meer bewijs nodig? In een aantal gevallen kunt u in contact komen met de schrijver van een getuigenis. Neem maar eens contact met iemand op! Alle getuigenissen op Allergie-weg.nl zijn echt, daarvoor sta ik persoonlijk garant. Waar ik niet voor garant kan staan, is voor de huidige gezondheidssituatie van de schrijver van getuigenis. Getuigenissen worden helaas zelden geactualiseerd.

 5. Welke verzekeraar vergoed wat?

  • In je polis (vaak ook terug te vinden via internet) kun je zien wat je verzekeraar vergoed. Je kunt ook gewoon bellen met de helpdesk van je verzekeraar. Het verschilt van verzekeraar tot verzekeraar. Vaak gaat het er om bij welke beroepsvereniging een therapeut is aangesloten. Als je dat weet, kun je eens rondbellen bij therapeuten in je omgeving. Vaak weten zij uit ervaring welke maatschappijen hen vergoeden.
 6. Hoe weet je bij welke therapeut je moet zijn?

  • Op deze vraag is geen concreet antwoord mogelijk. Het is heel belangrijk dat de patient zich goed voelt bij de therapeut waar hij naar toe gaat. Kom je voor het eerst bij een therapeut over de vloer en heb je het gevoel 'dit is het!', dat is dat het ook. Heb je er geen goed gevoel bij, staat de ruimte of de persoon je niet aan, ga dan meteen weg. Heb je spijt dat je bij een bepaalde therapeut bent weggegaan omdat je dacht elders meer vooruitgang te kunnen boeken, keer dan terug.

   Bedenk: er zijn veel wegen die leiden naar Rome. Als je twijfelt welke weg je moet gaan, blijf dan niet twijfelen, maar laat je leiden door je gevoel en/of door de kosmos en kies maar een weg. Als je niet kiest, kom je immers zeker niet verder.

 7. Wordt deze therapie/therapeut vergoed door mijn verzekering?

 8. Of je verzekering vergoed, hangt af van een aantal factoren:

  • Je verzekering zelf: Om alternatieve geneeswijzen vergoed te krijgen heeft u een aanvullende verzekering nodig. In de bijlagen van je polis staat dan beschreven of en welke alternatieve geneeswijzen worden vergoed. Verzekeringsmaatschappijen vergoeden dan behandelingen uitgevoerd door therapeuten die zijn aangesloten bij geselecteerde beroepsverenigingen en beroepsregisters.
  • Je therapeut: als goed opgeleid therapeut kun je je aansluiten bij één of meerdere beroepsverenigingen. Leden van die beroepsvereninging worden vervolgens gedekt door de aanvullende verzekering van bepaalde verzekeraars.
  • NAET valt onder de noemer 'kinesiologie'.

  Het kan best ingewikkeld zijn om er achter te komen of behandeling van een therapeut wel of niet wordt gedekt door jouw aanvullende verzekering. Bel in dat geval vrijblijvend met een therapeut. Vaak weten zij zelf wel welke verzekeringen hun behandelingen vergoeden.