-

Welke lichamelijke/geestelijke reacties op de behandeling kun je verwachten?

mogelijke-effecten-naet-behandelingMogelijke lichamelijke reacties, mogelijke emotionele reacties...

Het NAET geneeswijze handboek behoort tot de standaard outfit van NAET-patiënten als naslagwerk. In dit boek worden alle relevante zaken beschreven die een patiënt moet weten over de NAET-behandelingen. Zo staat er ook in welke voedingsstoffen je wel en welke je niet mag eten tot 25 uur na een bepaalde behandeling.

Het lichaam kan op heel veel manieren reageren. De vorm van en de heftigheid van de reactie verschillen per patiënt en per behandeling. De reactie kan zowel lichamelijk als emotioneel zijn. Sommige patiënten merken niets van de behandeling, terwijl anderen er echt ziek van kunnen worden. Eigenlijk kun je zo ongeveer alle reacties verwachten die ook horen bij het herstelproces van een ziekte. Slechts enkele van de mogelijke reacties op de behandeling noemen we hier (we mogen uiteraard niet het hele boek overschrijven).

Mogelijke lichamelijke reacties:

mogelijke-effecten-naet-behandelingVeel energie of juist weinig energie, onrust in het lichaam, griep-/koortsachtige verschijnselen* als zweetuitbarstingen ('s nachts) of juist rillerigheid. Spijsverteringsproblemen: brandend maagzuur, opgezwollen buik. Last van de luchtwegen. Problemen met hart en bloedvaten (hartkloppingen, verhoging of verlaging van bloeddruk). Van de lichamelijke reacties gaat geen gevaar uit. De spiertest leidt enkel tot behandelingen die uw lichaam aan kan. Dat geldt ook voor de mogelijke emotionele reacties.

Mogelijke emotionele reacties:

Huilbuien, angst, nervositeit, zwaarmoedigheid en andere uitingsvormen die herkenbaar kunnen zijn uit het verleden.

Bron: NAET geneeswijze handboek, wegwijzer bij "Leven zonder allergie!" van Dr. Devi S. Nambudripad, ISBN 2-9515244-6-3, verkrijgbaar via de NAET-therapeut en via NAET.nl.

We hebben vaker mensen meegemaakt in de wachtkamer van onze therapeute die zonder dat zij het zelf konden verklaren, hun tranen niet konden bedwingen. Wees niet bang, alle lichamelijke en emotionele reacties verdwijnen weer. De therapeut weet hoe ze te werk moet gaan zodat niemand overbelast wordt.

*Allergie-weg.nl: Zelf had ik (Lenard) over het algemeen weinig reactie op de meeste behandelingen. Bij mij slaat alles op mijn spijsverteringskanaal. Nadat ik was behandeld op suiker, kreeg ik heftige buikpijn, moest ik overgeven, had diaree en dacht ik dat ik last had van een salmonella-infectie. Dit alles bleek echter mijn reactie te zijn op de behandeling. Als mijn lichaam deze reactie niet aan had gekund, dan zou de therapeut de behandeling anders hebben uitgevoerd. Maar tijdens de behandeling heeft mijn lichaam zelf bepaald waarop het behandeld wilde worden en gaf daarmee aan dat het de gevolgen kon dragen. En dat is ook gebleken.

Ook hebben onze zoon Rens en ik (Lenard) emotionele reacties gehad. Beiden hebben we in de tijd dat we werden behandeld een periode gehad waarin ons zelfvertrouwen verzwakte. Beiden zijn we hiervan even later weer verlost door een emotionele behandeling. Vooral bij Rens was het effect goed waarneembaar. Hij werd meteen weer een stuk blijer, spontaner en vrijer, net als in zijn babytijd. Allergieën en emoties hebben duidelijk een sterke wisselwerking op elkaar. Zoals je allergieën kunt erven van je ouders, kun je ook emoties erven. Allergieën en emotionele blokkades zijn twee verschillende uitingsvormen van overgevoeligheid. Bij NAET worden ze op vergelijkbare manier uitgeschakeld. Uit het feit dat hun behandeling op beide fronten zeer goed werkt, blijkt dat allergieën en emotionele blokkades zeer veel overeenkomsten hebben.

Bij Marjan daarentegen slaat alles op de luchtwegen. Marjan kreeg tijdens de periode waarin ze werd behandeld, vaak enorme hoestaanvallen waarbij ze het heel benauwd kreeg. Voor de behandelingen had ze daar ook last van, maar tijdens de behandelingsperiode leek het vaak erger dan daarvoor.

{kunena_discuss:182}