-

De overeenkomst tussen allergieën en emotionele blokkades

Geschreven: zondag 03 augustus 2014 Geschreven door Lenard

De meridianen vormen naast ons zenuwstelsel een belangrijk communicatiekanaal in ons lichaam. 'Chi' is de taal van dit communicatiekanaal. Informatie over allergieën en emotionele overgevoeligheden wordt hier beiden opgeslagen. 

Allergieën en emotionele blokkades vormen hindernissen op onze meridianen (energiebanen). Bij allergieën reageert het lichaam OVERgevoelig (dus verkeerd) op bepaalde stoffen. Het lichaam ziet deze stoffen per abuis aan voor gevaarlijk en sluit zijn energiebanen om zich te beschermen tegen de invloed van deze stoffen. Deze stoffen worden gezien als gevaarlijk en worden niet geaccepteerd of zelfs aangevallen door het immuunsysteem. Alle lichamelijke zintuigen worden ingezet om toekomstig contact met deze stof te vermijden. Soms hoef je iets waar je allergisch voor bent, alleen maar te zien of er aan te denken, en de eetlust vergaat je.

Met emotionele blokkades werkt het net zo. Iemand met een emotionele blokkade kan bij het ophalen van een bepaalde herinnering last krijgen van fysieke verschijnselen als: hartkloppingen, een brok in je keel, buikpijn, je krijgt het benauwd, black-out of hoofdpijn.Het ophalen van een pijnlijke herinnering leidt dan tot fysieke blokkades. Gevolg: je lichaam en geest gaan deze emoties liever uit de weg.

Het sluiten of blokkeren van de energiebanen heeft als bijkomend effect dat de energiecirculatie in het lichaam stagneert en beïnvloed zo het functioneren van de organen. In reguliere kringen spreekt men dan over een psychosomatische aandoening.

Overbelasting van dit communicatiekanaal leidt tot miscommunicatie in de vorm van het ontstaan van (nieuwe) fysieke of emotionele overgevoeligheden. Enkele voorbeelden hiervan vindt je terug in de ervaringsverhalen op allergie-weg.nl. Lees hierover meer (klik hier)!