Effectieve behandeling pinda-allergie wetenschappelijk onderzocht
Op 31 maart 2011 is een onderzoeksrapport opgesteld. "Biomedical Analyses of a Holistic Peanut Allergy Treatment: NAET". Weber State University, Utah, Verenigde Staten. Bij 6 deelnemers met ernstige allergische reactie op pinda's, werden eerst de belangrijke bloedwaarden gemeten: IgE, IgG en tryptase. Daarna volgden NAET-allergiebehandeling, het eten van een pinda, observatie van de reactie en daarna werden de bloedwaarden opnieuw gemeten. Indien de behandeling effectloos zou zijn, zouden de IgE en de IgG en de tryptase-waarden significant moeten stijgen.
- Het onderzoek werd uitgevoerd door Weber State University in de cliniek van Dr. Shon Goulding D.C. van de National Allergy and Injury Clinic.
- Onderzoeksbudget: $1732.
Bij dit rapport kun je kanttekeningen plaatsen:
- Waar is de controlegroep? Om placebo-effect uit te sluiten wordt vaak een even grote groep patiënten behandeld met een nep-behandeling om te zien wat daarbij het resultaat is. Als de effecten gelijkwaardig blijken te zijn, kun je de effecten van de echte behandeling afdoen als placebo-effect.
- Kleinschaligheid: is zo'n klein groepje representatief genoeg om uitspraken te kunnen doen over de effectiviteit van een NAET-allergiebehandeling?
Het rapport geeft een zeer positief beeld over de effectiviteit van NAET-behandeling. Tijdens de NAET-behandeling, dus nadat de patiënt een pinda had gegeten, namen de indicatoren die wijzen op een allergische reactie niet toe. De IgE, IgG en de tryptase vertoonden geen significante veranderingen. Dat terwijl uit observatie bleek dat de fysieke allergische reactie op het innemen van de pinda'in 4 gevallen geheel uit bleef en in 2 gevallen zeer mild was.
Voor mij is het resultaat van dit onderzoek niet opzienbarend. Graag zou ik in contact willen komen met de betrokken onderzoekers om te zien wat de consequenties zijn van dit rapport. Hebben de onderzoekers of heeft de Weber State University nu extra belangstelling gekregen voor NAET of niet?