-

TAT: Transformerende Allergie Technieken

Geschreven: maandag 17 augustus 2009 Geschreven door Jan Vos uit Weesp

TAT is een behandelmethode die is ontwikkeld op basis van de behandeltechnieken uit de NAET, gecombineerd met technieken uit de Wellness Kinesiologie, Touch for Health, NOT, Toegepaste Kinesiologie en veel praktijkervaring.

 

De volgende opbouw is terug te vinden:

  • werken aan Algehele Belastbaarheid
  • testen en corrigeren van reacties op de eerste vijf basisstoffen zoals eimix, calcium, vitamine C, B, en suiker. Per balans wordt er per stof gecorrigeerd.
  • eliminatie van meerdere allergieën in één keer, in relatie tot een systeem. Hierbij wordt gezocht naar de overkoepelende emotie, veelal een diepe angst en worden er diverse extra technieken ingezet. Het uiteindelijke voordeel hiervan is, dat er minder vaak gecorrigeerd hoeft te worden.

In de TAT, is een indeling gemaakt aan de hand van alle belangrijke systemen van het lichaam: ademhalingssysteem, spijsverteringssysteem, bewegingssysteem, zenuwsysteem, en nog veel meer. Voor al deze systemen zijn testsets ontwikkeld, waarbij alle specifieke klachtengebieden aan de orde komen. Bij ieder systeem hoort een protocol uitgewerkt met suggesties voor de balans. Met voeding, vitamines, mineralen en extra mogelijkheden voor provocaties of correctie. Er wordt gekeken naar de voeding, stof of allergeen (bomen, gras pollen, honden- en kattenhaar, enz) die het welzijn verstoren, de gezondheid triggeren of een intolerantie of allergische reactie creëren, waardoor men zich ziek en/of beperkt voelt.

Er wordt gewerkt met:
Emoties (overkoepelende oerangst). Activeren van de blaasmeridiaan. Schoonmaken van de verantwoordelijke meridiaan. Masseren van de chakra acupressuurpunten. Versterken van het immuunsysteem. Uittesten van mineralen en voedings-supplementen.

Als eerste wordt er gekeken naar de algehele belastbaarheid van de persoon, vaak worden er al verbeteringen behaald als we de belastbaarheid verhogen.

Het systeem is ontwikkeld door Joke Kamhoot en Ingrid van Niekerk en wordt vooraf gegaan door verschillende cursussen in voeding testen en balanceren. Het hele voedingstraject duurt 10 dagen.

De cursussen worden gegeven in de opleiding tot professioneel Kinesioloog van stichting Topki (trainers organisatie professioneel kinesioloog) en staan onder internationale erkenning van het IKC (Internationaal Kinesiologie College).

Informatie kun je vinden bij www.topki.nl.

Met vriendelijke groet, Jan Vos

J.A. Fijnvandraatlaan 7, 1381 ES Weesp

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel: 0294 418448