-

Perla Treatment

Geschreven: vrijdag 23 oktober 2009 Geschreven door Janpaul Mossink, arts acupuncturist

logo_perlaPulsewave Evoked Rebalancing Linked to Acupuncture

Perla Treatment is voortgekomen uit NAET.

Perla Treatment opleidingen van de heer Mossink worden inmiddels geaccrediteerd door zowel de NAAV als de NVA. NAET is hiermee een vorm van acupunctuur geworden.

Janpaul Mossink, grondlegger van Perla Treatment is van huis uit arts voor voedingstherapie en acupunctuur. Hij gebruikt de VAS-polsdiagnostiek (VAS = Vasculair Autonoom Signaal) als diagnosemiddel, een methode ontwikkeld door de Franse arts Dr. Paul Nogier. Naast dit diagnostisch instrument heeft ook de allergie behandelmethode NAET veel verrijking gebracht aan Janpaul's manier van werken als acupuncturist. Nadat arts Janpaul Mossink zich NAET helemaal eigen had gemaakt, heeft hij een methode ontwikkelt die gebuikt maakt van de VAS polsdiagnostiek om overgevoeligheidsreacties vast te stellen en te behandelen met acupunctuur, ondersteund met gerichte voedingsadviezen.

Janpaul Mossink:

Altijd al ben ik erg geïnteresseerd geweest in het terugwinnen van gezondheid, daar waar gezondheidsproblemen de overhand lijken te krijgen. Het diepgaand zoeken naar onderliggende oorzaken en mogelijkheden voor herstel met een minimum aan nadelige bijwerkingen. Ook als standaarddiagnostiek en -behandelingen geen uitkomst bieden. Daarbij heb ik mij vooral toegelegd op de holistische Oosterse geneeswijze aan de ene kant en de analytische Westerse benadering aan de andere kant. De Westerse visie, die vooral gericht is op controle van ziekte en de Oosterse zienswijze, waarin juist het creëren van gezondheid centraal staat door herstel van het natuurlijk evenwicht. Door uit beide benaderingen het beste te halen kun je optimale resultaten bereiken.

Mijn opleiding geneeskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen heb ik voltooid in 1993. In de periode van de artsopleiding volgde ik tevens een studie voedingstherapie aan de School of Holistic Healing in Zwitserland. Daarna volgden de opleiding acupunctuur aan de EUTCM (European University for Traditional Chinese Medicine) en Auriculotherapie (ooracupunctuur en diagnostiek) bij de NAAV (Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging) in Nederland. De praktijk ben ik in 1993 begonnen met voedingstherapie als centraal uitgangspunt. Sinds 1997 ben ik aangesloten bij de Nederlands Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV), de beroepsvereniging voor arts-acupuncturisten. Naast het werk in de praktijk heb ik jarenlang lezingen gegeven over voeding en gezondheid en samen met mijn vrouw natuurvoedingskooklessen georganiseerd.

Vanaf 1999 ben ik tevens als docent verbonden aan de acupunctuuropleiding Hwa To University te Koog a/d Zaan. Overigens houdt het studeren als praktiserend arts voor mij nooit op: juist het integreren van nieuwe ontwikkelingen voor herstel van gezondheid blijft boeien en zie ik als onmisbare noodzaak voor de verdere groei van de diagnostiek en behandelingsmogelijkheden.

Wat is nu de toegevoegde waarde van Perla Treatments ten opzichte van andere allergie-behandelmethodes?

De toegevoegde waarde van Perla Treatment zit 'm volgens Janpaul Mossink onder andere in:

  • polsdiagnosede VAS polsdiagnose: met de VAS-polsdiagnostiek kun je in een hoger tempo testen en je kunt ermee gedurende langere tijd achtereen betrouwbaar allergieën en intoleranties vaststellen
  • de mogelijkheden om onderliggende oorzaak van allergieën op te sporen met behulp van de VAS polsdiagnostiek en deze aan te pakken zodat het herstel vlotter verloopt en uiteindelijk minder behandelingen nodig zijn.
  • de behandeling met acupunctuur (in de praktijk bij volwassenen krachtiger dan acupressuur) en de mogelijkheid om tegelijk ook andere problemen (bijv. tennisarm, schouderklachten, hoofdpijn) direct met de allergie mee te behandelen

Bij kinderen wordt dus nog het pijnloze acupressuur (tikken of drukken op acupunctuurpunten) gebruikt ter behandeling, dus geen naalden.

Website van Janpaul Mossink: www.praktijkmossink.nl