-

Neuro-modulation Technique alternatieve geneeswijze NMT

Geschreven: donderdag 29 oktober 2009 Geschreven door Administrator

Dr. Leslie S. Feinberg uit VS heeft een behandelmethode ontwikkeld genaamd NMT gebaseerd op NAET. NMT activeert het zelfherstellend vermogen van ons lichaam door herprogrammering van ons immuunsysteem.

Dr. Leslie S. Feinberg uit Oregon, de VS, is van origine een chiropractor, en heeft in de laatste 20 jaar een nieuwe methode ontwikkeld: de Neuro Modulatie Techniek (NMT). Deze methode werd ontwikkeld door het bestuderen, onderzoeken en toepassen van verschillende energetische methoden waarbij een grondig onderzoek naar de werking werd opgestart.

Hoe werkt NMT?

Het menselijke zenuwstelsel is een “bio-computer” dat kan worden onderverdeeld in het bewuste/vrijwillige en autonome/onbewuste besturingsysteem. We zijn ons niet bewust van het autonome systeem, het regelt allerlei lichaamsprocessen op de achtergrond. Door de gecompliceerdheid en invloeden van buitenaf kunnen er zogenaamde informatie fouten worden veroorzaakt. Door het corrigeren van fouten in regulatiesystemen van het lichaam, activeert NMT het zelfhelende vermogen van het lichaam.

De diagnose: spiertesten en biotensor

NMT gebruikt spiertesten en de biosensor om te communiceren met het onderbewuste. Hiermee sporen we de informatiefouten in het zenuwstelsel of autonome besturings- systeem op en corrigeren we die middels een ademhalingstechniek zodat het lichaam weer normaal kan gaan functioneren.

Voorbeelden

NMT kan het immuunsysteem bijvoorbeeld “herprogrammeren” zodat het pathogenen herkent voor wat ze zijn en deze uitschakelt. NMT ziet Allergieën als fouten in het “labelen” van inkomende sensaties die ons vertellen dat het lichaam is blootgesteld aan schadelijke stoffen. Deze fouten zet het immuunsysteem aan tot een defensieve respons wat resulteert in allergie symptomen. NMT kan deze fouten in “labeling” corrigeren.

NMT behandelingsprotocollen voor pijn, allergieën enz

Er zijn verschillende NMT protocollen die kunnen helpen bij pijn, allergieën, immuunziekten, maar ook mentale of emotionele problemen.

Voor meer informatie bezoek de NMT website: www.nmt.md, of download de NMT clienten brochure door hier te klikken.

Met dank aan Praktijk Wellbeing in Hoogkarspel.

 

Voor welke therapeut of arts is NMT geschikt?

NMT is een totaal andere manier van werken kost de therapeut meer tijd om het goed onder de knie te krijgen. NMT gaat heel diep in op kennis van de mens in zijn totaliteit en behelst veel medische kennis. Menig therapeut die hierin in gebreke is en toch de NMT-opleiding doet, ondervindt daarna in de praktijk veel moeite met het uitvoeren van NMT. Zonder te oordelen over en zonder een voorkeur uit te spreken voor NMT of NAET zeg ik: voor hen is denk ik de NAET-opleiding meer geschikt. Daarentegen vermoed ik dat NMT voor artsen en verpleegkundigen, degenen met veel medische kennis, die werken met alternatieve geneeswijzen een veel grotere uitdaging vormt dan NAET. En mogelijk bereiken zij betere resultaten met NMT dan met NAET omdat zij NMT ten volle kunnen benutten.