-

Allergieën in het Nieuws

Geschreven: zondag 16 juni 2002 Geschreven door Administrator

Ander allergienieuws uit de kiosken:

 

De telegraaf:

Kwart bakkerijpersoneel overgevoelig voor meelstof
10 aug. 2004, 14:27
Naar schatting ruim een kwart van het personeel dat werkt in bakkerijen of de meelverwerkende industrie raakt overgevoelig voor meelstof. Een fors aantal van deze werknemers krijgt op den duur gezondheidsklachten. Dat schrijft de ... (bron: Binnenland)

Beloki niet in de Tour
16 juni 2004, 11:56
De Spaanse wielrenner Joseba Beloki ontbreekt dit jaar in de Ronde van Frankrijk. Volgens het Franse sportblad L'Equipe vertrekt de Bask met onmiddellijke ingang bij de Franse wielerploeg La Boulangère. Het contract wordt met ... (bron: Telesport)

Geen verband vaccinaties en allergie
11 juni 2004, 13:38
Dat de toename van allergie bij kinderen verband zou houden met de inentingen die ze krijgen, is geen enkel bewijs . Onderzoekers van het Erasmus Medisch Centrum, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Leids ... (bron: Binnenland)

Auto-industrie houdt rekening met allergieën
3 mei 2004, 14:34
De medische wetenschap krijgt steeds meer inzicht in het gecompliceerde evenwicht tussen gezondheid en ziekte. De gezondheidszorg in de westerse wereld is bovendien nagenoeg voor iedereen beschikbaar en bereikbaar. Desondanks wordt de ... (bron: nieuwsportaal)

Rui Jorge positief na fout clubarts
23 april 2004, 21:53
De Portugese international Rui Jorge heeft positief gereageerd bij een dopingtest door een fout van de clubarts van Sporting Lissabon. Door deze dwaling dreigt de verdediger het Europees voetbalkampioenschap in eigen land te missen. Rui ... (bron: Telesport)

Flink meer winst Fornix Bioscienses
11 maart 2004, 8:26
AMSTERDAM (DFT) - De nettowinst van Fornix BioSciences is in het afgelopen jaar met 51 procent gestegen € 5,2 miljoen. De omzet steeg 19 procent tot € 67,3 miljoen. Dit heeft de biofarmaceutische onderneming donderdag voorbeurs ... (bron: DFT)

Allergieen kosten vele miljarden
4 feb. 2004, 17:30
WAGENINGEN (ANP) - Allergische aandoeningen kosten de Europese samenleving op dit moment al 40 miljard euro per jaar. Aangezien het aantal patiënten explosief stijgt, zullen de kosten nog veel hoger worden. Het is daarom dringend noodzakelijk ... (bron: DFT)

Jaarwinst Fornix de helft hoger
27 jan. 2004, 8:26
LELYSTAD (DFT) - Fornix BioSciences heeft over 2003 volgens voorlopige cijfers een nettowinst geboekt van 5,1 miljoen, een stijging van circa 50 procent ten opzichte van de 3,4 miljoen in 2002. De omzet gaf een groei te zien van bijna 20 ... (bron: DFT)

Toename allergie vraagt meer onderzoek naar preventie

Onder de honderd miljoen inwoners van de nieuwe lidstaten van de Europese Unie zal het aantal allergiepatiënten zeer snel stijgen. Dat komt omdat deze bevolking snel de leefstijl, voedingspatronen en stress van de moderne Westerse wereld zal overnemen. Die verwachting werd uitgesproken tijdens de internationale conferentie over allergiepreventie die afgelopen vrijdag werd afgesloten. De conferentie was georganiseerd door Wageningen Universiteit en Researchcentrum....

Rijksuniversiteit Groningen, Promotie: Allergie vergroot kans op overgevoelige luchtwegen

Rijksuniversiteit Groningen, Promotie: Koemelkallergie geen oorzaak van andere allergieen

Tros RADAR: levenslange allergie door henna-tattoo

Allergieën zijn op dit moment de grootste oorzaak van schoolverzuim.