-

Zoals het werkt, werkt het! Op zoek naar de achtergronden van de werking van de alternatieve geneeswijze NAET

Geschreven: vrijdag 14 mei 2010 Geschreven door Administrator

PUZZLEDZo omschreef de moeder van een 3 jarig jongetje haar gedachten over NAET. Haar zoontje was na de NAET-behandelingen eindelijk vrij van zijn heftige eczeem. Hoe NAET werkte, begreep ze na afloop nog steeds niet, maar dat het werkte, stond voor haar als een paal boven water.Als techneut ben ik te nieuwsgierig naar de werking. Uit eigen bevinding weet ik dat NAET werkt, maar als techneut neem ik hiermee geen genoegen en ben ik op zoek naar het mechanisme achter de behandeling. Terwijl ik dit schrijf ben ik halverwege het boek "Het Veld" van Lynne McTaggart. Een regelrechte aanrader voor wie sceptisch is ten aanzien van alternatieve geneeswijzen en naar rationele verklaringen zoekt. Het boek, geschreven door een wetenschapsjournaliste, verhaald over wetenschappers die ontdekkingen deden die hun gedachten dusdanig beïnvloeden dat zij anders tegen de schepping aan zijn gaan kijken. Oorspronkelijk hadden zij helemaal niet te intentie om iets te veranderen aan het heersende wereldbeeld, maar hun eigen onderzoeksresultaten dwongen hen anders te gaan denken. Ze hadden er veel moed voor nodig om uit te durven komen voor hun overtuigingen. Want wie alternatief denkt, pleegt al gauw een wetenschappelijke reputatiezelfmoord. En dat geld vandaag de dag nog steeds. De samenvatting van dit boek treft u hier aan.

De werking van het mechanisme achter NAET volledig doorgronden lukt me waarschijnlijk nooit. Maar enkele jaren nadat mijn interesse voor alternatieve geneeswijzen en de werking daarvan is gewekt, en ik me ben gaan verdiepen in de materie, begint er bij mij licht in de duisternis te branden. Wat dat betreft heb ik zeker nu al veel te danken aan het boek "Het Veld". Ik dacht altijd dat Einstein de grootste wetenschapper aller tijden was. Niet dus.

Aan NAET ligt kennis uit diverse medische disciplines ten grondslag zoals allopathie (reguliere allergiewetenschap), oosterse geneeskunde en acupunctuur, chiropractie, kinesiologie, homeopathie en voedingsleer. Wil je NAET helemaal kunnen doorgronden, dan moet je je dus ook op deze terreinen begeven. Het is zinloos om te proberen op deze website om al deze kennis weer te geven, zelfs al had ik het in huis. Hooguit kan ik een tipje van de sluier oplichten.

De ervaringen die reeds zijn opgedaan met NAET-behandelingen ondersteunen in elk geval de theorie en maken de theorie zodoende voor mij aannemelijk. Waar ik in elk geval van overtuigd ben is dat NAET niet te verklaren valt door placebo-effecten.

De meeste theorieën van de reguliere medische wetenschap op het gebied van allergieën zijn ook niet meer dan aannames (die vaak worden gezien als feiten). Het atoommodel van Niels Bohr heeft ook lang stand gehouden, maar is intussen ook aan revisie toe. Zelfs de wet van Newton: F = m x a (kracht = massa x versnelling) ligt onder vuur. Een aanname is juist zolang het tegendeel niet is aangetoond. Mocht de theorie die hierna volgt achteraf niet blijken te kloppen, of denk je: dit bestaat niet. Geen nood, het is maar theorie. 

Wat telt is niet de theorie, maar de praktijk: Zoals het werkt, werkt het!

Zoals Paracelsus ruim 400 jaar geleden al zei: "Hij die geneest, heeft gelijk!"

{kunena_discuss:184}