-

Hoe is NAET ontstaan? Dr. Devi Nambudripad, grondlegster van NAET

Geschreven: vrijdag 14 mei 2010 Geschreven door Administrator

NambudripadWie is Dr. Devi Nambudripad? De grondslagen van de NAET-methode, Geschiedenis: hoe is NAET ontstaan?

Dr. Devi Nambudripad is geboren in India waar zij haar hele jeugd heeft doorgebracht. In 1976 vestigde zij zich definitief in Californië. Daar zij sinds haar geboorte ernstige gezondheidsproblemen had vanwege een groot aantal allergieën en gevoeligheden voor diverse stoffen (enkele jaren lang verdroeg zij als enig voedingsmiddel witte rijst en broccoli) koos zij als vanzelfsprekend een studie in de geneeskunde om een oplossing te vinden voor haar kwalen.

Eerst behaalde zij een diploma als verpleegkundige (Registered Nurse). Vervolgens volgde zij studies in de acupunctuur en in de oosterse geneeskunde waarin zij een doctorsgraad behaalde (PhD). Zij is tevens dokter in chiropractie (D.C.) en dokter in de medicijnen (MD). Dr. Nambudripad was onophoudelijk op zoek naar een oplossing voor haar gezondheidsproblemen. Dankzij haar kennis op verschillende terreinen van reguliere en de complementaire geneeskunde (alternatieve medische zorg) en door een gezonde dosis geluk, deed zij in 1983 de ontdekking die haar in staat stelde zichzelf te bevrijden van haar allergieën en om NAET te ontwikkelen. Verderop (bij de afbeelding van een wortel) meer over deze ontdekking.

gronds1De grondslagen van de NAET-methode

Aan NAET ligt kennis uit diverse medische disciplines ten grondslag zoals allopathie (reguliere allergiewetenschap), oosterse geneeskunde en acupunctuur, chiropractie, kinesiologie, homeopathie en voedingsleer.

Volgens een in het alternatieve circuit gangbare theorie, die zijn oorsprong heeft in de oosterse geneeskunde, geldt het volgende:

"Alles op aarde, elk voorwerp, elke stof, elk levend wezen en elke vorm van energie, onderscheidt zich door zijn eigen specifieke elektromagnetische energieveld waarmee het zich omringt."

Dit is wetenschappelijk aangetoond door wetenschappers als Jacques Benviste en Dr. FA Popp. Lees het boek "Het Veld" van Lynne Mc. Taggart. Dit boek is sowieso een enorme aanrader voor elke rationalist met enige natuurkundige kennis op MBO/HBO-niveau, zeker als je ook nog eens belangstelling hebt voor alternatieve geneeswijzen. Ook zeer geschikt voor sceptici die de gedachtengangen van de alternatieve geneeswijzen willen doorgronden.

Geschiedenis: hoe is NAET ontstaan?

Het verkeerd reageren op bepaalde stoffen door het lichaam zou je kunnen beschouwen als een verkeerde programmering van het lichaam. Per toeval ontdekte Dr. Nambudripad hoe je dit soort programmafouten kunt corrigeren. In een bepaalde periode van haar leven at Dr. Nambudripad alleen maar gekookte witte rijst en broccoli omdat dit de enige voedingsstoffen waren waarop haar lichaam niet allergisch reageerde.

1983: Nambudripad had veel last van haar allergie voor rauwe wortels. Om het leed te verzachten liet zij zich behandelen door middel van acupunctuur. Tijdens de behandeling met de naalden viel Nambudripad in slaap terwijl de wortels nog steeds op haar lichaam lagen.

Toen ze weer wakker werd had Nambudripad een bijzonder gevoel en vroeg zich af hoe dat kwam. Ze had al meer acupunctuurbehandelingen ondergaan, maar had zich nog nooit zo gevoeld. Er moest dus iets bijzonders zijn gebeurd. Het enige verschil met de andere behandelingen zat hem er in dat Nambudripad gedurende deze behandeling continu in contact was geweest met één van haar heftigste allergenen: de wortels. Nambudripad liet zich vervolgens door middel van de spiertest controleren of zij nog steeds allergisch was voor wortels, maar het antwoord was 'nee'. De wortels waarop ze voorheen vreselijk allergisch reageerde werden nu normaal geaccepteerd door haar lichaam. Één van haar heftigste allergieën was verdwenen.

Nadat ze ontdekt had dat haar allergie voor wortels was verdwenen, realiseerde Nambudripad zich dat ze de oplossing voor haar allergieproblemen moest zoeken in de combinatie van acupunctuur en het contact met een allergeen. Nambudripad wist dat tijdens een acupunctuurbehandeling met behulp van naalden energieblokkades worden opgeheven en dat de circulatie van energie wordt gestimuleerd om het lichaam weer in balans te krijgen.

De botsing van het energieveld van de wortel met dat van haar lichaam uitte zich voorheen als een allergie. Door de acupunctuurbehandeling werd de elektromagnetische lading van haar lichaam, zo nam zij aan, versterkt. Dankzij deze versterkte elektromagnetische lading was haar lichaam sterk genoeg om de vijandige lading van de wortel om te buigen in een lading die overeenkomt met die van haar lichaam. Daarna werd de wortel niet meer als vijandig gezien.

Haar centrale zenuwstelsel had geleerd op een andere manier te reageren op wortels en reageerde niet meer negatief op de aanwezigheid ervan. Op één of andere mysterieuze wijze had de behandeling haar hersens/lichaam opnieuw geprogrammeerd.

Vanaf dat moment ging Nambudripad flink experimenteren op zichzelf en op familieleden en schakelde ze binnen een jaar bijna al haar allergieën uit. Haar allergieën zijn sindsdien verdwenen. Nambudripad's ontdekking vormt de grondslag van de door haar ontwikkelde NAET-behandeling (N.A.E.T. = Nambudripad's Allergy Elimination Technique).

Deze "herprogrammering" vormt de kern van de eigenlijke NAET-behandeling. NAET wordt sinds 1983 toegepast. De resultaten zijn zowel bevredigend als duurzaam. De resultaten bewijzen dat de theorie klopt. Na de behandeling botsen de energiestromen niet meer, maar zijn ze weer verenigbaar. Wanneer de patiënt opnieuw in aanraking komt met de stof vertoont hij geen spoor meer van allergie, overgevoeligheid of intolerantie. Zo bestrijdt NAET de oorzaak van de allergie en niet de symptomen die er het gevolg van zijn.

Nogmaals (voor de sceptici): 'hoe het werkt, werkt het'. Mocht iemand ervan overtuigd zijn dat Nambudripad's theorie niet klopt, laat hem of haar dan ook uitleggen hoe het dan wel komt dat haar behandelingsmethode zo goed aanslaat. Want dat staat voor ons, de makers van deze site nadat we zijn genezen van onze allergieën, als een paal boven water. Dus lees dat boek!

Bron: http://www.naet-europe.com. Bovenstaande tekst is afgeleid van de tekst van bovenstaande website, van Dr. Nambudripad's boek "Say goodbeye to illness". (Nederlandstalige versie: "Leven zonder Allergie!")

NAET in Nederland

NAET is in het jaar 2000 naar Nederland gehaald door een aantal nederlandse kinesiologie-therapeuten. NAET was tot op dat moment volslagen onbekend in Nederland. 

Missing link

NAET bleek voor kinesiologen "the missing link" te zijn. Allergietesten en emotionele overgevoeligheden opsporen, daarin waren kinesiologen al lang succesvol. Maar het effectief behandelen ervan lukte toen nog niet overtuigend genoeg. De komst van NAET bracht hierin verandering.

NAET is in Nederland omarmd door de kinesiologie: Trainings Organisatie voor Professionele Kinesiologie TOPKINederlandse School voor kinesiologie NSKWellness Kinesiology College en de Beroepsvereniging voor Kinesiologie BvKTOPKI transformeerde NAET tot TAT (Transformerende Allergie-Technieken). De BvK accrediteert ook de variant Espavo Allergie. Voor acupuncturisten is er nu de variant Perla-treatment, erkent door zowel de NAAV als de NVA.

NAET (Nambudripad's Allergie Eliminatie Techniek), de hierboven genoemde behandeltechnieken, NMT (Neuro-Modulation Techniques),JMT (Jaffe-Mellor Techniek)TATEspavo Allergie en Perla-treatment en worden in één adem besproken op deze website.

Ikzelf heb me voor het eerst laten behandelen in 2006. Tegen het einde van dat jaar ben ik begonnen met www.allergie-weg.nl. Internet was toen veel simpeler dan nu. Ik deed mijn best en kreeg een drukbezochte website. Met trots zeg ik: mijn inspanning heeft behoorlijk bijgedragen aan het groeiproces van NAET in Nederland.

{kunena_discuss:186}