-

Allergie weg, allergische reactie blijft!?

Geschreven: dinsdag 11 mei 2010 Geschreven door Administrator

Bij NAET worden altijd eerst indien nodig de zogenaamde basic's behandeld. De basic's zijn een tiental basis allergenen in het NAET protocol. De belangrijkste reden dat de basic's eerst behandeld worden is dat de meeste mensen deze producten iedere dag eten of dat deze producten een belangrijke functie in het lichaam vervullen. Na behandeling van de basic's zou je verwachten dat de allergische reactie op de basic's moeten zijn verdwenen. Meestal is dat ook zo, maar dat is echter niet altijd het geval. Ondanks het feit dat de allergieën voor de basic's zijn verdwenen, kan het zijn dat het lichaam nog steeds de allergische reacties vertoont die het ook vertoonde bij de basic's.

Daar zijn twee verklaringen voor:

  • Dat komt omdat het lichaam dan nog steeds op elke (meestal emotionele) verstoring reageert met dezelfde verschijnselen die de behandelde allergenen (basic's) veroorzaakten (bijvoorbeeld eczeem, astma, pijn en andere klachten).
  • De reacties die het lichaam vertoont, worden veroorzaakt door andere allergieën die nog niet zijn uitgeschakeld.

De NAET therapeut moet net zo lang zoeken/testen tot de basis van dit probleem opgespoord is. Vaak zal blijken dat de kern van veel problemen ligt in heftige emotionele belevenissen van vroeger. Elk aspect van deze ervaring moet aangepakt én behandeld worden zodat elke negatieve reactie van het lichaam in "het normale leven" uitgesloten kan worden. In het geval van een auto ongeluk zou je het hele ongeluk als een film aan je voorbij kunnen laten gaan. Elke emotionele/ fysieke gebeurtenis die stressreacties geeft moet behandeld/ geëlimineerd worden zodat het lichaam deze oude stress los kan laten en op vergelijkbare ervaringen of emoties niet meer negatief behoeft te reageren.

Lees ook: Depression and Anger Affect the Immune System.