-

Aandoeningen worden vaak niet in verband gebracht met hun werkelijke oorzaak: allergieën.

Geschreven: woensdag 19 mei 2010 Geschreven door Administrator

Vaak worden de ziektebeelden die veroorzaakt worden door allergiereacties voor iets anders aangezien. Een goede diagnose stellen is niet gemakkelijk. Hoe vager de klacht, hoe moeilijker het voor de patiënt is om de juiste oplossing te vinden. Hoe behandel je bijvoorbeeld iemand die zich niet lekker voelt, aan licht geheugenverlies lijdt, lichte maar aanhoudende keelpijn heeft of veel hoest, een flauwe zeurende hoofdpijn heeft die niet op pijnstillende middelen reageert, met aanhoudende rugpijn of een tintelend gevoel in armen en handen waar een neuroloog geen raad mee weet? Veel van deze mensen lopen de deur plat bij hun arts, maar telkens staat die machteloos.

Kent u deze reactie van uw huisarts of specialist?

 • Daar zult u mee moeten leren leven.
 • Daar heeft ... procent van de mensen last van.
 • U heeft een psychosomatische aandoening (oftewel het zit u tussen de oren).
 • U bent hypochonder (zwaarmoedig).
 • U houdt zich niet streng genoeg aan uw dieet.
 • Ik weet ook niet wat ik hiermee aan moet.

Beperkingen van NAET (Onder bepaalde omstandigheden komen bepaalde verwachtingen ten aanzien van NAET niet uit.)

Allergieën worden vaak niet als zodanig herkent.

Aandoeningen worden vaak niet in verband gebracht
met hun werkelijke oorzaak: allergieën.

Ik gebruikte daarnet het woord 'ziektebeeld'. Zodra een bepaald ziektebeeld herkenbaar wordt omdat het zich vaak voordoet bij verschillende mensen, krijgt het een naam. De naam zegt mijns inziens echter nog niets over de oorzaak. Voorbeeld: het is niet zo dat mijn (zie 'eigen ervaringsverhalen') klachten werden veroorzaakt door de aandoening 'spastische darmen', maar de spastische darmen, de klachten dus, werden veroorzaakt door allergieën en emotionele blokkades.

Zo krijgen ogenschijnlijk totaal verschillende aandoeningen verschillende namen, terwijl ze door dezelfde allergieën kunnen worden veroorzaakt. Voorbeeld: bij mij vormen mijn darmen mijn zwakkere punt, dus voedselallergieën uiten zich bij mij in darmkwalen. Dat heet dan 'spastische darmen'. Bij mijn vriendin vormen de luchtwegen haar zwakkere punt, dus bij haar slaan dezelfde allergieën op de longen. Dan heet het bijvoorbeeld 'inspanningsastma'. Twee verschillende namen voor twee schijnbaar totaal verschillende aandoeningen. Klik hier en lees meer over 'Het verschil tussen de reguliere en de acupunctuur-aanpak'.

NAET-Europe schrijft over verborgen allergieën op haar eigen site het volgende:

De volgende verschijnselen worden vaak veroorzaakt door een verborgen allergie en kunnen arts en patiënt op een verkeerd spoor brengen:

 • Ademhalingsproblemen als bij bronchitis, longontsteking en astma
 • Bloedsomloopproblemen met bijv. pijn in de borst, een slechte bloedsomloop, hartkloppingen, een onregelmatige hartslag
 • maag- en darmklachten, spijsverteringsmoeilijkheden, acute buikpijn, acute blindedarmontsteking, opgezwollen gevoel, constipatie, diarree en (maag)zweren, genito-urinaire aandoeningen zoals nier- of blaasontstekingen
 • problemen met de prostaat, premenstrueel syndroom en postmenstruele stoornissen, impotentie, onvruchtbaarheid
 • spier- en botproblemen die onverklaarbare pijn door het hele lichaam veroorzaken
 • verschillende soorten hoofdpijn, rugpijn, artritis, rusteloos gevoel in het been
 • emotionele problemen zoals geestelijke verwarring, neerslachtigheid, woede, concentratiestoornissen, hyperactiviteit en leerproblemen
 • huidaandoeningen zoals eczeem, steenpuisten en slecht helende wonden
 • reacties op het milieu zoals overgevoeligheid voor chemische producten, allergieën voor stuifmeel, parfums, huidschilfers van dieren, vloerbedekking, bouwmateriaal

Bij gebrek aan de juiste diagnose kan het dan zijn dat de patiënt een behandeling krijgt voorgeschreven die zijn toestand nog kan verergeren.

Bronvermelding: http://www.naet.nl

Één geneeswijze die effectief is tegen al deze aandoeningen??? Wordt u daar ook zo sceptisch van!? In het reguliere circuit kent bijna elke aandoening zijn eigen behandelmethode en medicijnen. Dus u bent, net als ikzelf vroeger, geïndoctrineerd met de gedachte dat het zo hoort.

Al bovengenoemde aandoeningen hebben één ding met elkaar gemeen: ze worden veroorzaakt door stofwisselingsproblemen, dus door verstoring van de celcommunicatie*. Chi, de energie die volgens oeroude chinese wetenschap door onze meridianen stroomt (denk aan acupunctuur) vormt het belangrijkste celcommunicatiemiddel. Maar de reguliere medische wetenschap ziet chi, het verbindende element van al deze aandoeningen, over het hoofd. Daarom hebben zij zoveel verschillende oplossingsmethodieken nodig. Daarom leveren al die peperdure medisch wetenschappelijke onderzoeken ook maar zelden oplossingen op die gezondheidsproblemen bij de oorzaak aanpakken. De oorzaak vindt je immers niet zonder kennis van chi. Dit verklaart waarom de reguliere medische wetenschap anno 2008 nog steeds weinig begrijpt van allergieën, van kanker, van migraine, van... (zie het rijtje 20 cm hierboven).

*vaak indirect veroorzaakt door emotionele overgevoeligheden

Wij geloven dat heel veel aandoeningen zich laten verlichten of behandelbaar zijn door NAET. Nambudripad's boek "Say goodbye to illness" geeft talloze voorbeelden hiervan. Vooral chronische ziekten en vage klachten waar een reguliere arts geen goed antwoord op heeft, kunnen effectief worden bestreden met NAET (zo'n 50% van de mensen die een huisarts bezoeken).

Daarnaast kunnen ook meerdere leer- en gedragsstoornissen verholpen worden. Ook bij psychische klachten kunnen allergieën een oorzaak zijn.

In de wachtkamer van Jolande Bakker hoorde ik van andere patiënten de meest uiteenlopende succesverhalen. Wie er voor het eerst kwam, was nog sceptisch, maar de meeste waren door en door overtuigd en enthousiast. Toegeven, ik sluit niet uit dat ik wat te hard van stapel loop in mijn enthousiasme over NAET, maar hoe ga jij reageren als je na 15 jaar tobben binnen een half jaar flinke gezondheidsverbetering boekt?

De meest recente ontwikkelingen van deze techniek (waarnaar men permanent onderzoek blijft doen) hebben tevens bemoedigende resultaten aangetoond bij bepaalde personen lijdend aan concentratiestoornissen, hyperactiviteit of autisme. Ook een groot aantal immuunstoornissen, het ME-syndroom, fibromyalgie en bepaalde vormen van multiple sclerose reageren gunstig op NAET- behandelingen.

Tenslotte heeft Dr. Nambudripad geconstateerd dat de opeenstapeling van een groot aantal allergieën bij één persoon de verschijning van symptomen tot gevolg kan hebben, die gewoonlijk worden geassocieerd met andere min of meer ernstige ziektes, door een schrikwekkend imitatieproces. Zodoende kan elk syndroom in bepaalde omstandigheden op zijn minst gedeeltelijk een allergische aanleiding hebben.

De volgende aandoeningen zijn volgens Nambudripad behandelbaar. Van sommige aandoeningen staan alle synoniemen vermeld om zoekprogramma's op het spoor van deze site te brengen. Voor alle duidelijkheid, onze ervaring met NAET staat beschreven op deze site. Wij zijn geen deskundigen op het gebied van de volgende aandoeningen of op het gebied van NAET, maar we geloven Nambudripad als zij zegt dat zij in het verleden mensen met succes heeft behandeld tegen de volgende aandoeningen. NAET heeft zijn belofte naar ons toe immers ook waargemaakt.

Daarmee willen we zeggen dat we (behalve t.a.v. onze eigen klachten) niet uit eigen ervaring kunnen spreken over de effectiviteit van NAET bij andere klachten. Verder is het zo dat we hier niet kunnen aangeven in hoeverre de aandoening behandelbaar/te verlichten is. Want dan zouden we haar hele boek moeten vertalen en overtypen. Verder kunnen we u de goede raad geven: sluit uw huisarts nooit buiten.

In het boek "Say goodbye to illness" schrijft Nambudripad dat in het verleden de volgende aandoeningen succesvol zijn behandeld met behulp van NAET. Zelf voegen we aan deze tekst het volgende toe:als u een van onderstaande aandoeningen heeft, is het goed mogelijk dat deze wordt veroorzaakt door (verborgen) allergieën. In dat geval kan door het uitschakelen van de allergie de aandoening worden verholpen. Het is echter niet zo dat de hieronder genoemde aandoeningen altijd worden veroorzaakt door een allergie. Allergieën kunnen ook een gedeelte van de oorzaak vormen of een gedeelte van het totale ziektebeeld veroorzaken. Wij durven dus niet te beweren dat NAET altijd uitkomst biedt, maar wij denken dat NAET wel (heel) vaak uitkomst kan bieden. Mocht u twijfelen of u baat zou kunnen hebben bij NAET, leg uw vraag dan voor aan een NAET-therapeut. Zij kunnen snel achterhalen of er bij u sprake is van allergieën. U vindt hen hier.

angsten
artritis
rugpijn
slechte adem
te hoge bloeddruk
te lage bloeddruk
depressie
droge ogen
dyslexie
hoofdpijn
migraine
slecht geheugen
geheugenverlies
hyperactief
hyperactiviteit
adhd
veranderlijke stemmingen
oorpijn
oorinfecties
het vaak koud hebben
veelvuldig terugkerende infecties
galstenen
hartproblemen
herpes
nierproblemen
nierklachten
nier
nieren
pijn in de knieën
menopauze
nachtelijke zweetuitbarstingen /
nachtelijke transpiratie
parasieten
parasitaire infecties
phobias
premenstruaal syndroom
psoriasis
reumatische artritis
zeeziekte
stijve nek
nekklachten
pijn in de nek
  • Diverse darmkwalen: maagklachten, maagpijn, buikpijn, candida/yeast, colitis, constipatie, diarree, hypoglycemie, indigestie

 

  • Diverse luchtwegproblemen: astma, bronchitis, verkoudheid, hooikoorts

 

  • Diverse huidaandoeningen: acne, puistjes, uitvallend haar, uitvallende haren, jeuk, eczeem, babyeczeem

 

  • Diverse verslavingen: verslaving, rookverslaving, roken, tabak, tabaksverslaving, alcohol, alcoholverslaving, koffieverslaving, koffie, drugsverslaving, voedselverslaving, eetproblemen (eetstoornissen, overgewicht, gewichtsproblemen, ongeremde eetlust, eetverslaving, te veel eten, weinig eetlust, slechte eetlust, ondergewicht)

 

 • Allergieën voor: chemicaliën, chemotherapie, koude, computer, cosmetische producten, hitte, juwelen, latex, rubber, melkproducten, melk, lactose, koemelk, pinda, pindanoten, penicilline, antibiotica, huisdieren en andere dieren, plastics, medicijnen, straling, schelpdieren, zon, andere mensen zoals eigen kinderen, medewerkers, collega's, kleren, kleding.

Deze lijst is vast niet compleet, als u zich afvraagt of NAET ook iets voor u kan betekenen, raadpleeg dan vrijblijvend een van de NAET-behandelaars. Zij kunnen u snel genoeg zeggen of er bij u al dan niet sprake is van een allergie en of uw klachten kunnen worden verholpen door de allergieën te bestrijden.