-

Marie Louise Rijs, de ene ontdekking leidt weer tot de andere.

Geschreven: donderdag 20 mei 2010 Geschreven door Administrator

Marie-Louise-RijsNAET-therapeute Marie Louise Rijs verteld over haar ervaringen met de Allergie-Eliminatiemethode NAET.


Wie ben je en wat is jouw achtergrond?
Mijn naam is Marie-Louise Rijs. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Mijn levenspartner (hypnotherapeut) en ik werken beiden in onze praktijk Chi-vitaal, centrum voor yoga en therapie, te Tilburg. Na jarenlang in het onderwijs en in de handel werkzaam te zijn geweest, heb ik de weg gekozen naar de natuurgenezing: een weg die me dichter bij mezelf heeft gebracht.

Sindsdien heb ik de volgende opleidingen gevolgd:

  • Volksacademie voor natuurkunde in Den Bosch
  • Kinesiologie,
  • NAET,
  • De kleine Tiki in Breda, opleiding tot creatief hulpverlener.
  • Wonderwel in Oisterwijk, opleiding tot spiritueel genezer.

Welke plaats heeft Naet in jouw behandelingen?
Ik heb nooit kunnen bevroeden wat de methode Naet en bijgevolg het werken met allergieën teweeg zou brengen in mijzelf en de behandelingen die ik tot dan toe gaf. Eerlijk gezegd ben ik tot de conclusie gekomen dat het succes van Naet niet in de methode op zich zit. Ik kwam namelijk in de praktijk ook cliënten tegen bij wie de methode namelijk niet aansloeg. Sindsdien heb ik andere elementen toegevoegd om de Naet methode te vervolmaken, maar ervaar ook dat het niet alleen in de techniek op zich zit.

Ik kreeg meer inzicht in het fenomeen allergieën en de zin ervan. Allergieën hebben zogezegd een functie om je ergens van bewust te maken. Het gaat om patronen in je levenshouding en -opvatting te ontdekken die je niet meer dienen en zelfs, in dit geval, schadelijk voor je zijn. Ze zijn gekoppeld aan emoties en overtuigingen uit het verleden en bijgevolg hebben deze ervaringen je persoonlijkheid gevormd. Nu gaat het erom om je daarvan te bevrijden en beperkingen los te laten. Het gaat er om niet de strijd met allergieën aan te willen gaan, want dat maakt de weerstand groter, maar een bereidwillige houding aan te nemen om van levenslessen te leren.

Allergieën kunnen een uitwerking op meerdere niveau’s hebben: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en zo ook op spiritueel niveau. Ik richt me dan ook op al deze niveau’s, maar ook op meerdere bewustzijnslagen.

Zo kom ik in mijn praktijk veel nieuwe tijdskinderen tegen, die om een andere benadering vragen. Om te weten wat in hen leeft en welke dilemma’s zich in hun leven voordoen, richt ik me op hun hoger bewustzijn om van daaruit te kunnen communiceren.

Ik zeg niet dat ik de genezing tot stand kan brengen, het is niet aan mij, daar hangen teveel factoren van af. Ik kan alleen gunstige voorwaarden scheppen om het genezingsproces bij de cliënt te bevorderen. Om met de woorden van één van de nieuwe tijdskinderen te spreken:

“Weerstand heeft zijn functie, de allergie dient mij om mij bewust te maken van wat er is.”

 

Mijn grondhouding is dan ook respect hebben voor wat er is, zo ook voor het fenomeen allergieën en de tijd die nodig is om allergieën op te lossen.

Gezien de complexiteit, die met de allergieën samenhangt, is het niet te zeggen hoeveel behandelingen iemand dient te ondergaan. Over het algemeen beperkt het zich tot enkele behandelingen, uitzonderingen daargelaten.

Ik merk dat mijn collega’s ieder hun eigen werkwijze hebben ontwikkeld, wat ik op zich een goed teken vind. Het gaat niet zozeer om een methode, maar om hetgeen je zelf doorleefd hebt en eigen gemaakt. Dat komt tot uiting in je benaderingswijze. Voor de belangstellenden is het enerzijds moeilijk zijn om een keuze te maken welke therapeut het meeste geschikt is om mee te werken. Van de andere kant vertrouw ik er op dat ieder bij de juiste therapeut terechtkomt. Dat is een kosmische wet en ik ervaar dat als zodanig.

Ik wens ieder veel inzicht toe op weg naar genezing.

Marie-Louise Rijs