-

NAET in de praktijk

Geschreven: woensdag 19 mei 2010 Geschreven door Administrator

NAET is om een pijnloze, veilige en zeer efficiënte methode wanneer deze volgens het boekje wordt toegepast, waarbij totaal geen medicijnen hoeven te worden voorgeschreven. Bij NAET wordt acupunctuur toegepast, maar NAET had net zo goed gebruik kunnen maken van digitopunctuur (variant op acupunctuur).

Als diagnosemiddel gebruikt NAET de spiertest uit de kinesiologie. De spiertest blijkt in de praktijk uiterst betrouwbaar en nauwkeurig te zijn.

Een allergie kan worden veroorzaakt op lichamelijk niveau, op fysiologisch niveau (samenwerking van de organen in het organisme), op psychologisch (emotioneel) niveau of op een combinatie daarvan. Dankzij de spiertest is te achterhalen op welk niveau de allergie wordt veroorzaakt. Door op het juiste niveau te behandelen, wordt de behandeling nog effectiever. Een variant van de spiertest maakt het bovendien mogelijk met evenveel efficiëntie en zonder risico zeer zwakke, invalide, gehandicapte patiënten of zelfs patiënten in coma te testen en te behandelen, evenals zuigelingen en kleine kinderen.

Over het algemeen wordt slechts voor één allergeen tegelijk behandeld ook al kunnen zeer gevoelige patiënten vervolgens combinaties van specifieke behandelingen nodig hebben. Het monster van het allergeen wordt gevormd door een vloeibare oplossing, speciaal voor NAET samengesteld en hermetisch opgesloten in een glazen flesje (zie theorie van Hahnemann). Het geleidingsvermogen van glas zorgt ervoor dat de elektromagnetische lading van de inhoud ongehinderd wordt overgebracht. Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten (10 minuten voor de behandeling en 20 minuten gedurende welke de patiënt rust waarbij hij in aanraking blijft met het allergeen).

Deze methode verwerpt geen enkele andere vorm van geneeskunde en biedt het voordeel niet te botsen met welk ander type behandeling dan ook. Zo worden patiënten er bijvoorbeeld toe aangespoord de hun reeds voorgeschreven medicijnen zo lang als zij dat willen te blijven innemen, daar dat van geen enkele invloed is op de met NAET behaalde resultaten. De therapeut dient echter te controleren dat geen van deze medicijnen een allergeen bevat voor zijn patiënt (hetgeen een specifieke behandeling nodig zou maken om deze allergie te elimineren). NAET kun je dus ten allen tijde risicoloos combineren met andere therapieën.

NAET heeft een goede wisselwerking met allopathie (allergie-kunde). Dat blijkt bijvoorbeeld uit de volgende gevallen:

  • HIV patiënten, behandeld met tri-therapie: de combinatie van medicijnen bij deze patiënten met een deficiënt immuunsysteem veroorzaakt vaak allergieën. Wanneer deze worden geëlimineerd met NAET kan de patiënt zijn behandeling veel beter verdragen.
  • Patiënten die chemotherapie volgen: op dezelfde manier vermindert een behandeling met NAET bij chemotherapiepatiënten duidelijk bijwerkingen zoals misselijkheid, haaruitval enz.
  • Suikerpatiënten die afhankelijk zijn van insuline: veel van hen ontwikkelen een allergie voor insuline. Deze kan met NAET worden behandeld waarmee hun algemene conditie verbetert.