-

Jesse bevrijd van dauwworm: atopisch eczeem

dauwworm-atopische-dermatitis-consitutioneel-eczeem-foto genezen-dauwworm-atopisch-dermatitis-consitutioneel-eczeem

Jesse kreeg als baby last van dauwworm (= atopische dermatitis = constitutioneel eczeem). Veel vaseline gesmeerd. Hormoonzalf hielp erg goed, maar moeder Tess had sterke bedenkingen. Een jaar later is Jesse dauwworm-vrij dankzij.....

 

Symptomen :

dauwworm (= atopische dermatitis = atopisch eczeem = constitutioneel eczeem)

Behandeld op :

o.a. eiwitten (eimix = kip, vere, ei, eiwitten), schimmels en IgM1: Immunoglobulines en antigenen

Therapeut :

Marita Pongers te Markelo

Therapieën: :

NAET

Voorheen gebruikte medicijnen: vaseline, hormooncreme hydrocortison (mild) en cutivate (sterk) Aantal behandelingen: ±7

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn eigen verhaal, Dauwworm weg door (waarschijnlijk met name) NAET

WAT IS DAUWWORM?
Dauwworm is een huidaandoening, die veel last kan veroorzaken, maar die gelukkig meestal goed te behandelen is. Deze huidziekte komt voor bij 5% van de zuigelingen en peuters. De ziekte is ook bekend onder de namen atopische dermatitis, atopisch eczeem en constitutioneel eczeem. Dauwworm heeft niets te maken met wormen, het is een allergische reactie, dus niet parasitair. Dauwworm is dus niet besmettelijk!

Of een kind dauwworm krijgt, wordt bepaald door een erfelijke aanleg, die al bij de geboorte aanwezig is. Dit is de aanleg om allergisch te reageren op bepaalde prikkels uit de omgeving. Deze erfelijke constitutie speelt ook een rol bij het ontstaan van bijvoorbeeld astma, astmatische bronchitis en hooikoorts. Deze aandoeningen komen nogal eens samen of afwisselend voor met dauwworm. De oorzaak van dauwworm is nog onbekend.

WAT ZIJN DE VERSCHIJNSELEN?
Meestal begint dauwworm zo'n 1 tot 4 maanden na de geboorte. Er ontstaat een rode, jeukende, vaak vochtige huiduitslag met blaasjes op het gezicht en tussen de hoofdharen. Vooral de jeuk is erg vervelend. De baby tracht de jeuk te verminderen door wrijven, schuren en krabben. Daardoor wordt het eczeem erger. De kinderen zijn vaak onrustig en huilen veel, ook 's nachts. Dauwworm heeft niets te maken met berg of met luieruitslag. Dauwworm verloopt in golven: perioden met veel klachten worden afgewisseld door perioden met weinig of zelfs geen klachten. Meer dan de helft van de kinderen heeft rond het derde levensjaar geen klachten meer. De aanleg om allergisch te reageren blijft echter bestaan.

Ad 1. Immunoglobulines (afgekort Ig), ook antistoffen of antilichamen genoemd, zijn eiwitten die door de mens en andere gewervelde dieren worden geproduceerd als antwoord op het binnendringen in het lichaam van een lichaamsvreemde stof of lichaamsvreemde cellen. De binnendringende deeltjes, die door het lichaam als gevaarlijk worden beschouwd, heten antigenen.

Bron: wikipedia.

Jesse (is nu 1,5 jaar) was 3 of 4 maanden toen hij een rood vlekje bij zijn oor had. Het leek op een schaafplek. Vreemd? Misschien te ruw beddegoed dacht ik. Maar ik had altijd zachte schone katoenen doeken onder zijn hoofdje. In de loop van zijn die maand werd het erger en kwam het ook op zijn kin, en het breidde steeds meer uit en werd duidelijk dat het een soort eczeem was. Ik vond het al zo erg dat ik al snel over moest stappen naar flesvoeding, voor zijn gezondheid, en kreeg hij ook nog dit. Ook had hij al wel eens een hapje peer en zo gehad, ook iets wat niet aangeraden wordt te doen voor het kind een half jaar is i.v.m. allergieen.

Maar goed, al lezend en dokters bezoekend kwamen we erachter dat het dauwworm was. Ook zijn hoofdhuid zat onder de gele vlekken.

voor-en-na-dauwworm-atopische-dermatitis-consitutioneel-eczeem-foto

Het zag er zooo pijnlijk uit. We zijn ook bij de dermatologische afdeling in het ziekenhuis geweest. Jesse was ondanks dit alles zo vrolijk en krabde of wreef nauwlijks. Gelukkig niet. Ik heb de tranen wel eens in de ogen gehad als ik hem zo gelukkig en lief zag lachen met die kapotte wangen, waar de vochtdruppels uitliepen en de korsten zich overal vormden. Zo zielig.

De artsen en het ziekenhuis kwamen alleen maar met vaseline, en van die hormoonzalf. We hebben de vaseline er veelvuldig opgesmeerd, hoewel ik steeds het idee had dat het dat alleen maar erger maakte. Maar goed, om het soepel te houden, deed ik het toch.

Eerst kreeg Jesse nog van de huisarts een milde hormoon crème, hydrocortison. En daarna kreeg Jesse van het ziekenhuis toch een sterke crème, cutivate heette dat, omdat ze zo’n smeerbeleid hebben, met een hele handleiding, waarbij ze van mening zijn dat het direct grondig aanpakken beter helpt dan eerst met de mildste crème beginnen. Als die milde niet aanslaat werkt de sterker ook minder of zoiets.

De hormoonzalf, heb ik gelukkig maar een keer of 5 superdun op gestipt, ik wou het liever helemaal niet gebruiken. Maar het werkte wel supergoed.

Ik had ook geprobeerd allerlei soorten fruit en groente wel of niet te geven, en steeds leek iets even te werken en hup, kwam het zo terug. Of hypoallergene melk, ach ik ben al half weer vergeten wat ik al niet probeerde. Neutral waspoeder, geen zwitsal meer (doe ik nog steeds trouwens!). Ik heb een hond, maar die gaat niet weg, die is al stokoud.

Ondertussen had ik op internet o.a. deze site gevonden, en het verhaal van Ilse ("Ilse, 3 jaar, dauwworm, atopisch oftewel constitutioneel eczeem over haar hele lichaam") gelezen, en nog meer, en besloot ik om een NAET praktijk te bellen bij mij in de buurt, Marita Pongers in Markelo. Na de eerste paar behandelingen (met van die buisjes met stoffen er in), volgens mij de tweede was voor kippe-ei (kip, veren, ei, eiwitten) of zo, ik weet het niet goed meer, toen werd het gewoon ineens minder! Het nam af! Het kon aan het weer liggen, aan de leeftijd, voeding, wat dan ook. We kregen ook een probioticum, orthiflor van orthica.

Ik heb van marita een paar keer een potje in mijn kamer moeten zetten met watjes om te zien of daar energie of zo in ging zitten? Ik weet niet meer precies. (Allergie-weg.nl: het beroemde potje met watten en water. Dat plaats je zonder deksel in je huis. en dan dwarrelt er vanzelf van alles in, wat dan in het water belandt. De watten zorgen ervoor dat het water niet te snel verdampt.)

Na de eerste behandeling niks, ik denk zo na de derde werd het minder. Na een behandeling of 6 of 7 was Jesse was gewoon ‘uitbehandeld’, en toen moesten we maar zien, het ging pas naderhand echt helemaal weg. Hij werd steeds gladder en gladder. Smeren deed ik niet meer. Toen hij een half jaar of 7 maanden was, was het gewoon weg! Nog steeds heeft hij een gevoelige huid, en soms wat bultige, rode wangen. Ik doe dan weer een tijdje orthiflor in de melk. Het komt vaak met de vrieskou, verwarming aan en zo, wat meer opzetten.

Ook een keer kwam het terug, en heb ik hem zelf behandeld met wat melk in zo’n buisje in zijn sok gestoken. Wat het inhoud, geen idee, maar een paar dagen later was hij glad.

Dus, NAET, hoe het exact werkt weet ik niet. Maar voor ons werkt het. Wellicht is het allemaal toeval, maar dat maakt me niet uit. Jesse heeft weer een babyhuidje, heerlijk!

Ik heb in die tijd dat het het ergst was nauwelijks foto’s gemaakt van hem. Ik heb een paar foto's van die tijd bijgevoegd, hoewel het nog niet eens het ergst was dit. Het was of hij onder de wondjes zat.

Dit verhaal mag gerust gepubliceerd worden. Via de site mogen geinteresseerden natuurlijk contact met met opnemen.

Met vriendelijke groet,
Tessa

{kunena_discuss:51}