-

Marianne, Hoofdpijn en Migraine

vrouw

Hoofdpijn en migraine maakten dat Marianne er helemaal doorheen zat. Afwijzing, affectieve verwaarlozing en sexueel misbruik in haar jeugd lagen mede ten grondslag. Van psychiatrisch ziekenhuis tot GGZ, veel medicijnen, bijna een compleet levensverhaal.

 

Symptomen : bijna dagelijks last van hoofdpijn en/of migraine
Behandeld op : ?
Therapeut : Gineke van Dam
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat ik allereerst beginnen met mijn naam en leeftijd. Ik heet Marianne en ik ben 51 jaar. Ik ben bij Gineke Van Dam (www.ginekevandam.nl) terecht gekomen op advies van een kennis. Ik had bijna dagelijks last van hoofdpijn en/of migraine. Ik zat er helemaal doorheen.

Een stukje voorgeschiedenis is hier wel op zijn plaats denk ik. Hoofdpijn en/of migraine komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen.
Het was helaas niet het enige waar ik last van had. Ik ben bekend met afwijzing, affectieve verwaarlozing en sexueel misbruik. Ik ben sinds mijn puberteit bekend met depressieve klachten en suicidaliteit. Ik heb een seizoensgebonden gevoeligheid voor depressie (SAD) en is er een gevoeligheid voor angst en stemmingsstoornissen. Ik heb paniekstoornissen gehad met agorafobie.
Het is een opsomming van gebeurtenissen maar een hel om in te leven. Van het ene medicijn naar het andere, het een nog verslavender dan het andere geneesmiddel.
Ik heb in heel mijn leven enorm veel medicijnen geslikt. Ik heb verschillende soorten therapieën, dagbehandeling en een verplichte opname gehad in een psychiatrisch ziekenhuis. De lijst is onnoemlijk lang. Ik ben bij verschillende therapeuten geweest en ook in het alternatieve circuit rondgedwaald. Druppeltjes en korreltjes, noem het maar of ik ben ermee in aanraking geweest.

In de periode dat ik kinderen kreeg zijn de problemen op de achtergrond geschoven maar zijn altijd wel aanwezig geweest. Zeker bij bepaalde gebeurtenissen kwam het duveltje weer uit het doosje.
Lang vervlogen gebeurtenissen kregen soms ineens weer gestalte. Op dat moment kon ik heel veel dingen niet plaatsen. Dat is pas later gekomen en met name bij de behandeling bij Gineke. Ik ben afwisselend met acupunctuur of NAET behandeld of een combinatie daarvan.

Ik ben nu ongeveer ruim een jaar onder behandeling. Veel gebeurtenissen van mijn vroegere jeugd kon ik mij niet meer herinneren maar door NAET te gebruiken konden we zo een aantal factoren opsporen en elimineren. Het klinkt eenvoudig maar dat is het niet. Er komen op zo’n moment veel emoties en pijnlijke herinneringen boven. Weggestopte ellende die ondergronds nog ergens lag te borrelen. Ik voelde mij net een vulkaan, ondergronds een hoop activiteit en soms om uit te barsten in een explosie.
Ik denk dat NAET zeker werkt op de emotionele kant omdat er door deze manier van behandelen emoties naar boven komen die je zelf bijvoorbeeld niet zo snel zou aangeven of zou laten zien aan een ander.
Het grappige was dat Gineke regelmatig kon aangeven waar ik last van had zonder dat ik dit zelf hoefde te vertellen. Door de pijnlijke punten “aan te boren” door middel van acupunctuur en met de bedoeling om deze te laten herstellen werd het wat rustiger in mijn vulkaan.

Ik ben er nog niet en dat is de reden dat ik nog steeds onder behandeling ben bij Gineke maar het gaat wel steeds beter. Wat er in 51 jaar aan ellende opgebouwd is, valt niet in een jaar te herstellen.
Zo ben ik sinds 2009 ook nog onder behandeling bij de GGZ en slik ik Nortrilen om de scherpe kantjes er wat af te halen.
Critici zullen zeggen dat het een niet samen kan met het ander maar ik ben van mening dat je zowel bijvoorbeeld onder behandeling kunt gaan bij een GGZ als bij een therapeut (Gineke)die een ander vlak kan behandelen. Voor mij gaat het samen en daar gaat het om. Niet wat een ander vindt of denkt te weten. Bepaalde dingen zullen we nooit weten maar ik denk dat het lichaam ook een zelfherstellend vermogen heeft. Door deze positieve energieën aan te boren kan het lichaam zich langzaam herstellen.

 

gesprekje-tr   Als u Marianne iets wilt vragen via email, klik dan hier!