-

Spierpijn door voedselallergie opgelost, u kunt weer alles eten

voedselSpierpijn en buikpijn had Gerry al van kinds af aan. Huisarts, reumatoloog, internist, huidarts en allergoloog zeiden: “We kunnen niets voor u doen.” Eczeem op het hoofd en misselijkheid kwamen er bij. Boosheid.

Symptomen : buikpijn en spierpijn, last van eczeem op het hoofd en misselijkheid, pijnscheuten in haar hoofd
Behandeld op : vlees, oestrogenen, virus, base en zuren, wei, emotionele themas, met name boosheid
Therapeut : Marie-Louise Rijs, www.chi-vitaal.nl in Tilburg
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques kinesiologie, dynamisch coachen, familie -en themaopstellingen, helderhorendheid, intuitieve healing , opdrachten tot intuitief tekenen
Voorheen gebruikte medicijnen: homeopatie
Aantal behandelingen: ±5

 

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na vele specialisten en artsen in het alternatieven circuit bezocht te hebben voor mijn fysieke klachten ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Marie-Louise Rijs, NAET-therapeute te Tilburg.

Van kinds af aan had ik last van buikpijn en spierpijn. In de loop der jaren namen de klachten toe en kreeg ik ook last van eczeem op mijn hoofd en misselijkheid.

Ik ben nu 64 jaar, dus dat zijn vele jaren met lichamelijke pijn geweest. De huisarts heeft niet zoveel kunnen doen, hij luisterde naar mijn verhaal, maar kon er maar weinig mee. Hij stuurde mij door naar de reumatoloog. Ik ben voor al deze klachten voor onderzoek bij een reumatoloog, internist, huidarts en allergoloog geweest. Menig keer ben ik daar onbegrepen weggegaan. Steeds kreeg ik te horen: “We kunnen niets voor U doen”. Ik heb zelfs het eliminatiedieet van de voeding gedaan omdat de reumatoloog er zeker van was dat het met de voeding te maken zou hebben. Ik kreeg na dit onderzoek een lijstje mee waarop de voedingsmiddelen stonden die ik absoluut niet meer mocht gebruiken.

De reumatoloog vertelde mij dat het met mijn voeding te maken had. Ik heb op zijn advies het eliminatie dieet gedaan, maar dat leverde ook niet zoveel op. Ik kreeg te horen wat ik wel en niet mocht eten. Hij heeft mij helemaal op het verkeerde been gezet. 

De internist dacht dat ik een maagzweer had en moest van hem de maagslang slikken. Dit leverde niets op. Alles was oké. Ik heb nooit een darmonderzoek gehad. Achteraf gezien ben ik daar blij om.

De huisarts heeft bij mij een huidcontact allergie test gedaan. Daar kwam uit dat ik niet tegen parfum kon. Dit was naar aanleiding van de uitslag op mijn hoofd. Die stuurde mij door naar de allergoloog.

Diverse testen gedaan. Voedingsmiddelen zijn getest . Daar kwam ook niets uit. Alles bij elkaar ik mankeerde niets. En toch….. ik wist dat er iets was waar ik ziek van werd.

Ondanks dit dieet voelde ik mij niet fit en naarmate de tijd verstreek voelde ik mij zieker worden. Ik heb steeds tegen elke arts gezegd dat er “iets” is waardoor ik steeds meer lichamelijke klachten ging krijgen. Wat dat “iets” was wist ik toen niet. Maar naar mijn idee was elke arts bezig geweest met symptoom bestrijding, maar wat nu werkelijk de oorzaak van alles was werd nooit duidelijk.

Uiteindelijk ben ik bij homeopathische artsen terecht gekomen. Zij bekijken de mens, dus ook mij, op een holistische wijze. Een behandelwijze die mij toen wel aansprak . Al vrij snel werd duidelijk dat er sprake was van een emotionele blokkade. Met wat homeopathische middelen en geen zuivel meer gebruiken zou dat wel op te lossen zijn. In het begin leek het er op dat het inderdaad hielp, de lichamelijke klachten werden minder, maar naar verloop van tijd kwamen zij terug en dan ernstiger.

Ik was er steeds meer van overtuigd dat de klachten met mijn voeding te maken hadden en ik was daar heel erg op gefocust. Op een gegeven moment kon ik niet veel meer eten of ik werd er ziek van. Dat was het moment dat ik mij ging verdiepen in de NAET-therapie. Een therapie die allergieën aanpakt en geneest. Daar zou de oplossing weleens kunnen liggen.

Bij mijn eerste bezoek aan Marie-Louise deed ze de spiertest. Ik moest een ampul tegen mijn keel houden en op nog een paar andere plaatsen van mijn lichaam terwijl zij de spanning in mijn spieren testte. Heel snel wist zij mij te vertellen dat er veel boosheid in mij zat. Ik zei meteen: “Boosheid, ik ben niet boos”. Ik ontkende het.

Ik voelde dat ik schrok en ik wist meteen waar die boosheid vandaan kwam. En als een flits ging het door mijn hoofd dat ik maar beter toe kon geven dat ik wel degelijk boosheid in mij had. Jaren en jaren had ik alles mooi toegedekt en er lag een flinke laag stof op. Zij was in staat door die stoffige laag heen te dringen. Mijn lichaam had in de loop der jaren vele signalen uitgezonden in de vorm van lichamelijke klachten, maar ik (en met mij de reguliere geneeskunst) had ze nooit goed begrepen.

De eerste sessie was een emotionele gebeurtenis. Helemaal leeg ging ik naar huis en wist niet wat me overkomen was. Er was iets op gang gebracht. Het kostte mij enorm veel energie. Ik werd er helemaal door leeggezogen. Op een gegeven moment kwam de boosheid in alle hevigheid opzetten. Dat was de buitenste laag van de blokkade die eerst opgeheven moest worden alvorens ik verder kon.

Na jou eerste behandeling stond ik toe dat ik deze boosheid naar boven liet komen en daarmee ook los kon laten. Ik stond verbaasd over me zelf, maar het voelde goed. Ik heb mijn boosheid dus echt er uit laten komen en ik heb gescholden en getierd.

Ik ben nog een paar keer bij Marie-Louise geweest en telkens deed zij de spiertest en gaf mij aanwijzigingen hoe nu verder te gaan. Zij heeft mij geleerd naar mij zelf te kijken en te luisteren. Ik was bezig met het afpellen van een ui. Telkens ging er een laagje weg om steeds dichter bij mezelf uit te komen.

Door heel veel te tekenen heb ik alle emoties naar boven gehaald en opnieuw beleefd. Ik was nu in staat om alles wat in mijn onbewuste zat te voelen en los te laten. Het mocht er allemaal “zijn”. Naarmate ik steeds dichter bij mezelf uitkwam verdwenen de lichamelijke klachten. Ik was niet meer misselijk, had geen buikpijn meer en de spierpijn was ook beduidend minder.

Toch had ik nog steeds het idee dat ik nog lang niet alles zomaar kon eten. Totdat Marie-Louise tijdens een sessie tegen mij zei dat ik alles weer kon eten. Ik was zeer verbaasd en kon het niet geloven. Zij was zeer overtuigd, maar ik nog niet. Een paar dagen na deze sessie heb ik de knop omgezet, ben naar de supermarkt gegaan en heb van alles gekocht op het gebied van zuivel. Thuis alles ook uitgeprobeerd en maar wachten wat er zou gaan gebeuren. Dat was een spannend moment. Er gebeurde niets.

Ik was vol ongeloof. Dat was het moment dat er een wereld voor mij open ging. Ik voelde mij vrij, niet alleen in de supermarkt, maar vooral in mijn eigen lichaam. Ik had een blokkade opgeruimd. Dat moment vergeet ik nooit meer.

Het lichaam heeft een groot zelfherstellend vermogen, dat blijkt nu maar weer. Want zonder ook maar één pilletje in te nemen ben ik van al mijn lichamelijke klachten bevrijd. Het heeft heel veel energie gekost, maar het was zeker de moeite waard. Nu weet ik ook wat dat ”iets” was waar ik steeds ziek van werd.

Achteraf, 2 augustus 2013 had ik emailcontact met Gerry. Zij schrijft:

Met mij gaat het heel goed. Ik geniet volop van alles wat ik doe en waar ik mee bezig ben. Het is zelfs zo dat ik nu tijd heb om ook nog een paar uur met vrijwilligerswerk bezig te zijn. De therapie ligt alweer een paar jaar achter mij en ik heb, zoals ik jou toen ook gezegd heb, deze periode afgesloten met het schrijven van een boek.