-

Slapeloosheid in de overgang en waterallergie opgelost

slecht-slapenGedreven door slapeloosheid in de overgang, kwam Catharina terecht bij NAET. Duidelijk werd dat de hormonen Catharina uit balans brachten. Haar hoofdpijn verdween. Waterallergie, iets waar Catharina voorheen weinig aandacht aan schonk terwijl het haar altijd al onderhuidse jeuk opleverde, kwam aan het licht en werd opgelost. Daaraan gekoppeld haar ‘dode vingers’, door slechte doorbloeding stijf wordende vingers.Symptomen : overgangsproblemen: slapeloosheid, lusteloosheid en hoofdpijn
waterallergie: last van vocht/water (na het douchen altijd jeuk en rode vlekken; zwemmen idem, zweten:ook veel irritatie)
Behandeld op : diverse hormonen, warm water (gebiedseigen), koud water (gebiedseigen), mijn eigen zweet, zout, kruiden, ijsblokjes, wind, airco-lucht
Therapeut : Natuurgeneeskundig therapeut, praktijk Martha Rutgers, Holten/Almelo
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: enalaprilmaleaat/hydrochloorthiazide Aantal behandelingen: ±30


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik ben 54 jaar, en ben zo'n 2 jaar geleden in aanraking gekomen met NAET tijdens een open dag van de praktijk in Holten, bij Martha Rutgers.

Al jaren (ongeveer vanaf mijn 47ste) had ik flink last gehad van de overgang. Niet zozeer de opvliegers, dat vond ik naar verhouding maar een kleinigheid. Nee, het uitte zich vooral in zeer slecht slapen: wel snel in slaap vallen, maar vervolgens na 2 uur wakker worden, en dan heel slecht opnieuw in slaap kunnen vallen. Soms herhaalde zich dat een 2e keer in de nacht. Kortom: ik sliep vaak slechts 4 a 5 uur per nacht, vaak ook nog onderbroken, jarenlang. Slopend dus. Ik voelde me zo langzamerhand regelmatig negatief, had geen energie meer voor leuke dingen, voelde me regelmatig lusteloos, alles wordt kleurloos als het ware. En ik kreeg in deze periode voor 't eerst van mijn leven last van hoofdpijn.

Tijd om er wat aan te doen! Niet eerst gedokterd, direct de stap naar NAET gedaan, had geen behoefte aan pilletjes zoals dat vaak voorgeschreven wordt door de reguliere geneeskunde. Immers je moet door de overgang heen, en dan helpt een pilletje niet zo was mijn filosofie. 

Tijdens de open dag werd me duidelijk dat de term allergie niet zoals ik veronderstelde zich richtte op voedselallergie, maar op een disbalans in je lichaam, waar ook maar van. We stelden vast dat de hormonen mij erg uit balans brachten, de NAET zou me daarin waarschijnlijk kunnen helpen. Martha Rutgers heeft me fantastisch geholpen!

Gelukkig hoefde bij mij de basis niet behandeld te worden, daarin was alles sterk! Daarom kon ik direct aan de gang met waar ik voor kwam: de hormonen zelf. Een reeks van hormonen zijn behandeld, en direct al na 1 keer voelde ik resultaat! Je kan het bijna niet geloven: ik voelde me als het ware herboren, werkelijk een heel ander mens, net alsof de wereld zich weer voor me opende en weer kleurrijk werd. En ik merk het niet alleen zelf: iedereen om me heen zegt het: je ziet er weer veel beter uit! En wat heel belangrijk was: ik sliep weer door en heb nooit meer hoofdpijn gehad! Ik weet niet meer hoeveel behandelingen er geweest zijn, maar na ongeveer ruim een half jaar was ik door de serie hormoonbehandelingen heen die nodig waren.

Ik ging gemiddeld eens in de 2 à 3 weken naar de praktijk. Tijdens de genoemde behandeling voor overgangsklachten merkte ik dat je ook een aantal andere "klachten" gaat herkennen. Vergelijk het maar met een ui: je haalt er een laag/schil af en komt bij een nieuwe laag. Ik heb mijn hele leven een aantal klachten waar ik niet veel aandacht aan schonk, maar waarvan ik me inmiddels realiseer dat het me toch altijd veel sterker beïnvloed heeft dan dat ik me realiseerde.

Waterallergie:

Ja, dat heb ik meen ik me te herinneren vanaf mijn 10e jaar. Ik heb het altijd wel ervaren als een allergische reactie, maar me nooit gerealiseerd dat je ook wat aan kon doen. Ik ben daarom met deze klacht ook nooit naar een arts geweest. Het was lastig, maar ach.…. Zo had ik altijd last van vocht/water (na het douchen altijd jeuk en rode vlekken; zwemmen idem, zweten:ook veel irritatie). Door de behandelingen kwamen we er inderdaad achter dat ik op diverse vormen van water reageerde: koud , warm , ijs, lichaamseigen.

Heb me ook nooit gerealiseerd dat het mogelijk meer impact op me had. Dat had het wel ben ik nu achter. Nu ik dit schrijf realiseer ik me plots dat ik tijdens een behandeling  ineens ervoer dat ik op  mijn bovenarmen en tussen mijn schouderbladen geweldige jeuk kreeg, onderhuids diep gelegen. Daar had ik in mijn dagelijks leven ook heel vaak last van . Toen ontdekte ik dus dat er een verband was tussen reageren op water en deze jeuk. Ik vertelde Martha Rutgers  dat ik dat heel vaak had en dat ik me daarvan altijd al afvroeg wat dat toch was. Ik had soms last van een onhoudbare jeuk. Liep dan naar de drogist voor vocht inbrengende lotion of iets degelijks, maar dat hielp niet. De jeuk was na de behandelingen op water helemaal weg !! (Gek, deze ervaring was ik inmiddels helemaal vergeten).

Ik ben behandeld voor warm water (gebiedseigen), koud water (gebiedseigen), mijn eigen zweet, zout, kruiden, met ijsblokjes (voor de dode vingers*). Vooral mijn dode vingers waren zeer hardnekkig. Op de ijsblokjes reageerde ik inmiddels sterk, maar toch waren de klachten nog niet weg. Dus verder zoeken. Ik vertelde dat het vooral erg was bij mistig weer, en met wind. Martha probeerde daarom vervolgens zgn vochtige kou (de ijsblokjes een beetje laten smelten met water erop) en ziedaar: weer een stapje verder. Maar helaas nog niet afdoende. Was het dan toch die wind? Een volgende behandeling een ventilator erbij geplaatst om wind na te bootsen. En dat hielp! Maar helaas in winkels bij de koelvakken hield ik last. Vervolgens nog een behandeling met airco gedaan en toen was ook dat opgelost.

*'Dode vingers'

Dode vingers: de medisch term ken ik niet, zal er vast zijn.

Wat ik bedoel is dat er sprake is van een zeer slechte doorbloeding. Dat manifesteert zich bij kou (+ vocht/wind in mijn geval): het bloed trekt eruit. De vingers worden spierwit (zien er dus dood uit). Vervolgens kan je ze niet meer goed gebruiken, ze worden stijf en hebt er slechte beheersing over. Ik kon bijvoorbeeld het geld of een bankpasje niet meer goed uit mijn portemonnaie halen.

En als het bloed er weer in terug komt worden ze eerst blauw en voelen ze ook enigszins pijnlijk aan. Ik ben dit eerder tegengekomen in de tijd dat ik de pil gebruikte. Toen mijn begeleidend arts dat destijds ontdekte mocht ik de pil niet langer gebruiken. Maar altijd heb ik het in enige mate gehouden.

Het verergerde de laatste jaren weer. Misschien dat het samenhang had met een medicatie (enalaprilmaleaat/hydrochloorthiazide 20/12,5mg)  die ik heb voor te hoge bloeddruk, ook ontwikkeld ten tijde van de overgang. Maar volgens de reguliere arts was dat bij het genoemde medicijn niet logisch, dat zou eerder te verwachten zijn bij zgn beta-blokkers. En dat is dit niet.

De reguliere geneeskunde heb ik dus wel ingeschakeld bij de behandeling van mijn bloeddruk. Martha was daarvan op de hoogte. In die tijd van instellen van de medicatie heb ik NAET even op een zacht pitje gezet , vervolgens de draad weer opgepakt: de kruiden, zout, dode vingers etc. Ik ben ervan overtuigd dat deze behandelingen ook een goede bijdrage geleverd hebben aan het op peil krijgen van een goede bloeddruk. Hij is stabiel (zelfs heel goed nivo: 125/75), met de aangegeven medicatie.

Omdat ik mij al liet behandelen door Martha op dit punt hebben we daarvan eerst de effecten afgewacht, met dus positieve resultaten. Mijn huisarts verwierp dit absoluut niet, was juist wel geïnteresseerd!

Andere problemen had ik met het eten van maaltijden waarbij er sprake was van meerdere ingredienten door elkaar en kruidenrijk. En verder had ik ook heel veel last van dode vingers. Ook voor al deze punten ben ik de afgelopen 3/4 jaar behandeld door Martha Rutgers. En ook hierin ben ik enorm geholpen en volledig van mijn klachten af.

Stap voor stap wist Martha alles op te lossen, en zoals gezegd: nu besef ik hoe het me toch wel degelijk in het verleden altijd belemmerde. Mijn conclusie: wat ben ik blij met de NAET behandelingen. het is even doorzetten, maar dat had ik erg graag voor over.

Catherina (nickname)

{kunena_discuss:254}