-

Reguliere allergietest vindt allergie niet, NAET wel!

brandende-voeten"Het is zoeken naar een speld in een hooiberg." Via reguliere allergietesten kon de oorzaak van Milo's allergische reactie niet worden opgespoord. Allergische reactie onder voeten, en soms aan handen, waarbij steeds blaren en blaasjes ontstaan. De voeten lijken dan in brand te staan met daarbij enorme jeukaanvallen. Gevolg: open wonden aan de voeten.

 

Symptomen : Allergische reactie onder voeten, en soms aan handen, waarbij steeds blaren en blaasjes ontstaan. De voeten lijken dan in brand te staan met daarbij enorme jeukaanvallen. Gevolg: open wonden aan de voeten.
Behandeld op : vitamine C, vitamine B, chroom, gluten, citrus en zink. Volgende keer: Titanium en noten
Therapeut : Jaap Jacobs, arts, Natuurpraktijk Jacobs te Rotterdam
Therapieën : NAET en acupunctuur
Voorheen gebruikte medicijnen: triamcinolon acet creme, dit is een uitdrogende creme. Ibaril desoximetason (hormoonzalf). Neoral: als ik op advies van de arts minderde verergerden de klachten weer. Bovendien ging mijn bloeddruk omhoog en mocht ik dit medicijn niet meer slikken. Daarna werd de chemo voorgeschreven, waarvan ik helaas de naam niet meer weet.
Aantal behandelingen:
tot op heden 5x

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn verhaal:

Ik heb last van een allergische reactie, waardoor onder mijn voeten, en soms aan mijn handen, steeds blaren en blaasjes ontstaan, mijn voeten in brand staan en ik enorme jeukaanvallen heb. Mijn voeten liggen regelmatig open door de vele open wonden. Dit is al bijna 2,5 jaar zo, waardoor het lopen zeer bemoeilijkt wordt en ik geen gewone schoenen kan dragen. Het ergste is de linkervoet.

Ik ben voor deze klachten anderhalf jaar onder behandeling geweest bij een dermatoloog. Daar had ik al eerder een aantal allergietesten gedaan. Mijn bloed is een aantal keren getest en ik heb de test gehad waarmee mijn rug volgeplakt is met allerlei stoffen om te kijken welke stoffen een reactie gaven, een stukje huid is op kweek gezet. Uit al deze testen bleek dat ik een heftige allergie had voor alle geurstoffen en allergisch was voor chroom, kobalt. Omdat hij uiteindelijk medicijnen voorschreef die ook als chemo bij kanker werden gebruikt en ik daarnaast medicijnen zou moeten gaan slikken om mogelijke bijwerkingen tegen te gaan, ben ik hiermee gestopt. Vervolgens ben ik een tijd onder behandeling geweest bij een homeopaat.

Het was geen eczeem en geen schimmel, maar een allergische reactie met onbekende oorzaak. De officiële diagnose luidde 'allergische reactie', maar ja, waarop reageerde ik dan??? Dat was de grote vraag. Voor de reguliere  artsen was het zoeken naar een speld in de hooiberg. Ik had alle allergietesten al had gehad. Volgens de dermatoloog waren er niet meer testen, behalve injecties met bepaalde stoffen en dat zou hetzelfde opleveren als de test op mijn rug.  Het kon van alles zijn wat deze reactie gaf, buiten de al bekende allergieën. Het was zoeken naar een speld in de hooiberg dus, alleen “door toeval” te ontdekken.

Intussen heb ik ook allerlei medicijnen geprobeerd:

  • Triamcinolon acet creme. Dit is een uitdrogende creme.
  • Ibaril desoximetason (hormoonzalf).
  • Neoral: als ik op advies van de arts minderde verergerden de klachten weer. Bovendien ging mijn bloeddruk omhoog en mocht ik dit medicijn niet meer slikken.
  • Daarna werd de chemo voorgeschreven, waarvan ik helaas de naam niet meer weet.

Mijn schoonheidsspecialiste gaf mij deze tip. Zij raadde mij aan naar dr. Jacobs te gaan, kende hem ook uit eigen ervaringen.

De behandelingen van Jaap Jacobs bestonden uit oefingen, zelfmassage en acupunctuur. Ik ben nu met NAET behandeld op vitamine C, vitamine B, chroom, gluten, citrus en zink. Volgende keer staan Titanium en noten op het programma.

Ik ben nog steeds onder behandeling. Dus ik heb nog niets teruggekoppeld naar mijn huisarts, maar ik voel me al een stuk beter. Mijn handen zijn schoon, mijn rechtervoet is praktisch geheeld en mijn linkervoet is ook sterk aan het genezen. Er komen geen nieuwe blaren of blaasjes en het "ïn brand staan" is weg. Soms heb ik nog jeukaanvallen, maar lang zo erg niet meer.

Ik vind de behandelingen erg ontspannen verlopen. De arts neemt alle tijd voor je, zorgt dat je zelf ontspannen bent, geeft je alle informatie die je wilt.

Ik kan het bijna niet geloven, maar na twee en en half jaar tobben ben ik voorzichtig optimistisch!

Milo (vrouw)

{kunena_discuss:256}

vitamine C, vitamine B, chroom, gluten, citrus en zink. Volgende keer staan Titanium en noten