-

Psoriasis en Netelroos genezen met Psorinovo therapie en Perla treatment

psoriasis-hormoonzalfPsoriasis: Dermovate zalf, lichttherapie, teerzalf, Xyzal, al deze hormoonzalven hielpen niet. De Netelroos was snel onder controle. Psorinovo therapie en NAET bleken een gouden tip te zijn.

Symptomen : Psoriasis op rug, uitbreidend naar gewrichten, nagels en totale lichaam. Loslatende nagels, veel pijn in de gewrichten. De heftige jeuk en pijn van de psoriasisplekken leidden weer tot slaapproblemen.
Netelroos, in het begin gloei plekken op knieën en schouders en later zwellingen op de verschillende drukplekken. De drukplekken jeukten en deden pijn.
Behandeld op : vitamine B6, magnesium, histamine
Therapeut : Jaap Jacobs, arts, Natuurpraktijk Jacobs te Rotterdam
Therapieën : Perla Treatment, Histamine dieet en Psorinovo therapie
Voorheen gebruikte medicijnen: Dermovate zalf, lichttherapie, teerzalf, Xyzal om de jeuk te onderdrukken, Devobet en nog verschillende andere zalven waar ik de naam niet meer van weet. Alle zalven en lichttherapie hielpen in het begin, later kwamen de plekken weer net zo snel terug.
Aantal behandelingen:
5 keer

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn verhaal:

11 jaar geleden heb ik psoriasis gekregen, het begon met een klein plekje op mijn rug wat al snel ging uitbreiden. Later begonnen ook mijn gewrichten, nagels en totale lichaam te reageren. Mijn nagels lieten los en ik had veel last van mijn gewrichten. De jeuk en pijn van de psoriasisplekken waren soms erg heftig waardoor ik niet goed kon slapen. Sinds 2 jaar heb ik netelroos, dit begon met gloei plekkenn op knieën en schouders en later zwellingen op de verschillende drukplekken. De plekken jeukten en deden pijn.

Als gevolg van psoriasis durfde ik niet met blote benen naar buiten gaan, geen zwarte kleding meer te dragen en ging ik het liefst niet meer naar de kapper. In de sauna het liefst in badjas blijven lopen. Naar een zwembad ging ik niet meer, mensen kunnen heel naar reageren. In het buitenland op het strand voelde ik mij vrijer, je hebt meer ruimte zodat je minder snel opvalt. En door de zon en zeewater zag je de psoriasis verminderen.

11 jaar geleden eerste bezoek aan de huisarts, begonnen met Dermovate zalf. Verwijzing naar de Dermatoloog, Dermovate zalf, lichttherapie, teerzalf, Xyzal om de jeuk te onderdrukken, Devobet en nog verschillende andere zalven waar ik de naam niet meer van weet. Ik was vaak wanhopig, al die hormoonzalven die eigenlijk zo weinig deden. De lichttherapie vond ik altijd veel energie kosten, 3 keer per week naar het ziekenhuis. Alle zalven en lichttherapie hielpen in het begin, later kwamen de plekken weer net zo snel terug.

Psorinovo therapie

Fumaarzuur (zie kader) is een van de systemische middelen die een arts of specialist kan voorschrijven bij de behandeling van (ernstige) psoriasis. Psorinovo is een variant op Fumaarzuur.

Fumaarzuur
Fumaarzuur is een lichaamseigen stof dat in alle cellen van het lichaam voorkomt. Fumaarzuur wordt meestal alleen voorgeschreven bij ernstige psoriasis. Hoewel diverse studies de effectiviteit duidelijk hebben aangetoond, wordt het geneesmiddel niet vaak toegepast vanwege de bijwerkingen die aan veel fumaarzuurpreparaten kleven.

Bij psoriasis, is er sprake van een stoornis in de mitochondriën (energiefabriekjes in de lichaamscellen, red.). Psoriasis kan worden beschouwd als een stofwisselingsziekte, die zich uit in de gewrichten en in de huid, waarbij er in de cellen een overmaat aan pyrodruivenzuur en een tekort aan fumaarzuur bestaat.

Dieet

Pyrodruivenzuur zit in de schillen van druiven en afgeleide producten daarvan, zoals krenten, rozijnen, wijn en aanverwante dranken. Het zit ook in ander fruit, zoals citrusvruchten, en in sommige noten en oosterse specerijen.

Het voedingsadvies bij Psorinovo vormt in feite  een  vermijdingsdieet voor pyrodruivenzuur. Dat verhoogt de kans op een snel resultaat. Overigens kan bij overmatige lichamelijke inspanning een tekort aan zuurstof optreden, waardoor suiker onvoldoende verbrandt: ook hierdoor ontstaat een overmaat aan pyrodruivenzuur en een tekort aan fumaarzuur, wat kan leiden tot een explosie van psoriasis.

Dankzij Psorinovo, zo leert ons de ervaring, nemen niet alleen de huidklachten maar ook die van de gewrichten.

Het unieke van psorinovo is dat het drie gunstige eigenschappen in zich verenigt. Allereerst bevat het alleen di-methylfumaarzuur. Ten tweede wordt het, dankzij een coating, niet in de maag afgebroken maar komt het pas in de basische dunne darm vrij. Verder is het, in tegenstelling tot alle andere fumaraten, als ‘retard product' bereid, waardoor de werkzame stof heel geleidelijk in de darm wordt afgegeven.

Resultaten

Psorinovo werkt bij ruim 70% van de patiënten en verbetering is soms al binnen enkele weken merkbaar.

Stress en overgewicht

De therapie slaat niet altijd aan. Vooral stress en overgewicht spelen een negatieve rol. Ernstige bijwerkingen zijn mij niet bekend. Pyrodruivenzuur lijkt uiteindelijk de boosdoener te zijn.

Voedingsadvies

Bij het volgen van de psorinovotherapie wordt het volgende dieet geadviseerd:

A. Te vermijden voedingsmiddelen

Specerijen: peper, nootmuskaat, kruidnagel, mosterd, kummel, anijs, kaneel, paprikapoeder en alles waarin deze specerijen zijn verwerkt;

Noten: alle soorten gebrande noten die in pinda-olie zijn gekookt, zoals cashewnoten, pistachenoten en pinda's, plus de daaruit bereide producten;

Fruit: schillen van citrusfruit en dranken waarin die zijn verwerkt, zoals likeuren en machinaal bereid sap;

Wijn: alle soorten;

Dranken: brandewijn, cognac, champagne, sekt, samos, vermouth, malaga, port en oranjelikeur.

Bron: blad 'Psoriasis'

Uitgebreide informatie over de therapie en de Psorinovovereniging is te vinden op www.psoriasistherapie.nl.

In augustus 2009 ontmoet ik in Griekenland een mevrouw en zij spreekt mij aan in verband met mijn psoriasis. Zij wijst mij op psorinovo therapie en dr. van Loon. Thuis gekomen ben ik via google op de psorinovo site terecht gekomen. Dr van Loon in Utrecht vond ik te ver, ik heb geen auto. Maar via de site kon ik per provincie zien welke artsen werken met deze therapie, voor mij was dat dr Jacobs in Rotterdam.

Psoriasis: Psorinovo therapie; medicatie per 30 gram verhogen per week. Ik zit nu op 300 mg. Psorinovo bevat Fumaarzuur en daarvan zijn bijwerkingen bekend. Daarom moet ik nu regelmatig bloed laten prikken. Ik ben voldoende geïnformeerd over de bijwerkingen en... alle middeltjes die ik voorheen gebruikte, hadden ook bijwerkingen.

Netelroos: behandelingen Perla Treatment: 1e vitamine B6, dan magnesium, dan histamine en mogelijk nog pikante kruiden.

Darmfora: Orthiflor original openmaken in lauw water met 1 koffielepel eliminex ( uitbreiden naar 1 eetlepel) , 20 minuten laten staan , dan op lege maag innemen. Lactulose 1 eetlepel per dag. Omega 3, Multi vitamine, magnesium en vit B12 injecties.

Jaap Jacobs begon besloot om direct met de Perla Treatment te beginnen i.v.m de netelroos.

Mijn therapeut heeft bij de eerste behandeling al aangegeven dat voeding heel veel doet in je lijf. Ik was bang dat ik zo'n dieet niet zou volhouden, maar dit lukt erg goed, zeker omdat ik goede resultaten bemerk. Mijn huisarts en dermatoloog staan achter mij.

Ik ben vanaf 4 augustus 2010 onder behandeling van dr Jacobs en ik voel mij steeds beter. De netelroos is goed onder controle te houden, af en toe heb ik een lichte uitslag van bijvoorbeeld het dragen van een tas. Maar de zwellingen heb ik niet meer. De psoriasis is aan het afnemen door het gebruik van de psorinovo therapie. Er zijn nu nog wel plekjes op de hoofdhuid zichtbaar en heb daar nog wel veel jeuk. Maar de plekken op mijn rug en benen zijn bijna niet meer waar te nemen.

Vanaf augustus ben ik nu met de therapie bezig, en er gebeurt zoveel in en op mijn lijf, geweldig. Zelfs mijn bloeddruk (waar ik al 7 jaar verlagers voor slik) is nu zo goed dat wij gaan kijken om te stoppen (verlagen) met de medicatie. Ik ben al zo gelukkig met hoe ik er nu uitzie.

Vrijdag 15 oktober de laatste behandeling gekregen, ik mag nu een maand wegblijven omdat het zo goed gaat. Ik ben wel iemand die zich goed aan bepaalde afspraken en dieet houdt. Ik was laatst op een personeels feest met een buffet, daar had ik een stokje sate genomen (er was eigenlijk niets dat ik mocht), binnen een uur kreeg ik uitslag in mijn mond, mijn wangen werden zowel aan de binnen als aan de buiten kant dik. Dan besef ik hoe belangrijk het voor mijn lichaam is om mij aan het dieet te houden.

Ik krijg nu ook vit B12 injecties omdat dit wel erg laag was, ik hoop dat ik dan mijn energie weer helemaal terug krijg. Ik heb sinds feb 2010 suikerziekte en ben hierdoor ook al bezig om op mijn voeding te letten, en daardoor 11 kg afgevallen (ik weeg nu 65 kg). Een prettig iets is, dat mijn bloeddruk nu zo goed is dat ik de bloeddruk verlagende medicatie(die slik ik al 7 jaar) mag verminderen. Alles bij elkaar is mijn lichaam behoorlijk aan het werken.

Conny Dekkers, 47 jaar.

{kunena_discuss:250}