-

Genezen van zonneallergie, rode vlekken en erge jeuk, en andere allergieën

Els: toen er zonneallergie bijkwam, was de maat vol. Nu kan Els weer gerust van de zon genieten.Symptomen : veel allergieën waaronder zonneallergie die leidde tot rode vlekken en erge jeuk, emotionele overgevoeligheid
Behandeld op : sommige conserveermiddelen, parfummix, perubalsem, pollen, chromaat (looimiddel v. leer), verschillende voedingsmiddelen, zonnestraling (radiation: UVA en UVB)
Therapeut : Natuurgeneeskundig therapeut, praktijk Martha Rutgers, Holten/Almelo
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: dermovate crème, elocon vet en diprosalic zalf


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn ervaring met NAET-therapie: (mijn therapeute was Martha Rutgers).

Ik ben Els, een vrouw van 55 jaar oud. In de loop der jaren heb ik nogal wat allergieën opgebouwd, maar toen er in 2008 een zonneallergie bijkwam was de maat vol. Ik mag graag wandelen en fietsen, maar door de zonneallergie werd ik dusdanig belemmerd in mijn doen en laten, dat er wat moest gebeuren.

De zonneallergie uitte zich in rode vlekken op alle delen van het lichaam waar de zon op kwam. Het jeukte heel erg. Als het te erg werd, smeerde ik er een cortisonzalf op.

Uiteraard liep ik bij een dermatoloog. Hij kon me door testen wel vertellen waar ik allergisch voor was, maar me eraf helpen kon hij niet. Ik was allergisch voor: sommige conserveermiddelen, parfummix, perubalsem, hooikoorts, chromaat (looimiddel v. leer) , verschillende voedingsmiddelen, enz. Ik accepteerde mijn allergieën, totdat de zonneallergie erbij kwam en via een wandelvriendin op N.A.E.T. werd geattendeerd.

Ik ben in augustus 2009 bij Martha Rutgers, m’n NAET therapeute terecht gekomen met de vraag of ze mij van de zonneallergie af kan helpen, zodat ik in mei/juni 2010 weer buiten kan wandelen/fietsen. Zij heeft mijn “lijfstaatje” doorgenomen en we zijn aan de slag gegaan. Eerst de basisbehandeling en daarna allerlei specifieke allergieën. Ik was erg gemotiveerd, want ik had al snel in de gaten dat het hielp, wetende dat ik nog wel een lange weg te gaan had. Ik heb alle allergieën behandeld, maar op mijn zonneallergie zal ik wat dieper ingaan.

Op 19 jan.2010 heb ik mijn eerste zonneallergie+ozon behandeling gehad, en daarna nog 6 behandelingen m.b.t. zonneallergie. Hoe een dergelijke behandeling gaat staat elders op deze website wel vermeld. Alle behandelingen gaan in bepaalde volgorde en ook soms in combinaties bv. UVB+UVA, of UVB+BBF+emotie (bv. koppig, verdriet, stress), Vit. D+ozon+UVB +UVA.

Dat ook emotionele blokkades worden opgeheven vind ik erg bijzonder. Al kan ik daar moeilijk wat over zeggen, het is niet tastbaar. In totaliteit ben ik relaxter geworden. Maar het meest bijzonder vind ik wel dat ik door deze behandelingen geen last meer heb van de zonneallergie. Ik kan weer naar buiten, heerlijk!

Het prettige van deze therapie is, dat het zelfhelende vermogen van het lichaam (samen met de therapeute) het weer in orde maakt. Geen zalfjes, medicamenten , e.d.. Je bent wel 25 uur tot na elke behandeling bewust met de therapie bezig, d.m.v. meridianen activeren en een dieet (hoeft niet altijd). Ik vond het goed te doen en zeker met het doel voor ogen.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik heel blij ben dat Martha Rutgers, de N.A.E.T. therapeute op mijn pad is gekomen, want ik ben in vele opzichten opgeknapt.

Els Hansté