-

Borstvoedingseczeem, seborrhoisch of contitutioneel eczeem verholpen

Borstvoedingseczeem, seborrhoisch of contitutioneel eczeem, welke naam het dan ook mocht hebben, baby Ties is er van verlost. De genetische eczeemplek op zijn scheenbeen verdween ook... de oorzaak was kennelijk minder genetisch dan mijn huisarts dacht.Symptomen : eczeem in nek, achter de oren, op de wangen, de buik, de knieholten op armen en benen
Behandeld op : eiwitten, E-nummer zuurteregelaar, tetracyline (antibiotica), BBF (brainbodyformular) en energie
Therapeut : Claudia Lanting-Lehn, Allergie-energiepraktijk.nl te Haarlem
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination TechniquesEspavo-remedies
Aantal behandelingen: 7


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoi Lenard, hier weer een verhaal:

Onze Ties, jongen van 18 maanden, heeft vanaf zijn geboorte last van eczeem. Het zit in de nek, achter de oren, op de wangen, op de buik, in de knieholtes op armen en benen. Hij zit niet lekker in z'n vel en hangt aan mij.

Eerst heb ik met Ties het reguliere circuit doorlopen: huisarts en vervolgens dermatoloog. Ties had een grote eczeemplek op zijn scheenbeen. In de vorm van een landkaart was zijn huid daar opgezet en donkerder. Volgens de huisarts zou deze plek vanaf Ties z'n 7e jaar erger kunnen worden. De naam van de aandoening ben ik kwijt, maar dit was een genetische afwijking, dus iets wat niet met medicijnen te behandelen of tegen te houden is. Qua diagnoses passeerden achtereenvolgens de termen borstvoedingseczeem, seborrhoisch eczeem en contitutioneel eczeem. Ik had hier geen goed gevoel bij en had weinig vertrouwen in het kunnen van de dermatoloog. Medicijnen tegen zijn eczeem heeft Ties dus nooit gehad.

Via een vriendin ben ik geattendeerd op NAET en op Claudia Lanting-Lehn en zo ben ik met Ties bij haar terecht gekomen. Opvallend was dat onze Ties, normaal gesproken eenkennig en aan moeders rok hangend, heel graag bij Claudia naar binnen ging en zich daarbinnen helemaal thuis voelde.

Voor de behandelingen liep Ties al rond om de tafel, maar nog niet los (met 13 maanden). Daags na de 1e behandeling liep hij los. Dat kan volgens mij geen toeval zijn.

Na de 2de behandeling heeft Ties duidelijk meer energie, slaapt minder overdag (hij kon zomaar 2,5 slapen en dan 's avonds weer om 18.00 uur naar bed gaan voor de nacht), durft meer te ondernemen en contact te maken met andere kinderen (bijv. op de peuter gym/muziek). Hij heeft niet meer van die donkere wallen onder zijn ogen en het eczeem verdwijnt langzaam.

De eczeemplek op zijn onderbeen waarvan de huisarts had gezegd dat er niets aan te doen was en dat hij die altijd zou blijven houden, begon al na de 2de behandeling weg te trekken. Ties is 7 keer met NAET/Espavo behandeld en iedere keer verbeterde het eczeem weer een stukje, nu is zijn huid helemaal gaaf, hij zit lekker in z'n vel, kan alles eten en is een vrolijk ventje.

Groetjes,

Heidi Collignon, moeder van Ties