-

Boekweitallergie, verkoopster ging 35 jaar gebukt

boekweit-allergie'Ploeffertjes' verkopen is leuk, ondanks boekweitallergie hield Lia dit 35 jaar vol. Door toeval kwam ze terecht bij NAET. Nu is Lia geheel klachtenvrij en staat ze nog steeds met haar man in de 'ploeffertjeskraam'.Symptomen : typische hooikoorts-klachten: astmatisch, mijn ogen gingen enorm jeuken en tranen, ziek en erg moe + contactallergie: bultjes op de handen en jeuk
Behandeld op : o.a. boekweit
Therapeut : NIEUW-VENNEP: Jessica van Santen
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: o.a. cyrtec en allergie-injecties Aantal behandelingen: 40


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NB allergie-weg.nl: ploeffertjes is met opzet verkeerd gespeld, anders verschijnt hier automatisch allerlei ongewenste 'ploefertjes'-reclame... 'ploef' moet zijn 'pof' Wink.

Juli 2010

Mijn persoonlijke ervaring met kinesiologie.

Boekweit-Producten

Omdat boekweitmeel geen gluten bevat is het alleen in combinatie met een andere glutenrijke meel- of bloemsoort te gebruiken voor gistdeeg (bijvoorbeeld brooddeeg).
Het meel werd gebruikt om (spek)pannenkoeken van te bakken, gemengd met rogge- of tarwemeel.

Het meel werd ook gebruikt om balkenbrij en andere vleeswaren mee af te maken.

In China, Japan, Korea, en andere Aziatische landen wordt boekweitmeel gebruikt voor noedels.

In Rusland is kasha een verzamelnaam voor gerechten die gemaakt zijn van allerlei soorten gekookte grutten.
Als basis wordt melk, room, vleesbouillon of visbouillon, gebruikt.
De kasha bevat onder meer vaak vlees, vis, lever, paddestoelen en/of uien.

De grutten (gepelde zaden) werden gebruikt om er pap van te maken.
De grutten werden in water geweekt, dan gekookt en als laatste werd er karnemelk in gedaan, om het schiften tegen te gaan.

Boekweitproducten zijn nog steeds vrij goed verkrijgbaar, veel supermarkten verkopen boekweitmeel en biologische winkels verkopen daarnaast ook grutten.

Boekweit wordt ook gebruikt om bier te brouwen, als alternatief voor graan, in wat men een stijlvariatie op tarwebier zou kunnen noemen.

 

Bronnen:

Al 35 jaar heb ik last van een boekweit-allergie. Samen met mijn man heb ik al 35 jaar een 'ploeffertjeskraam', en als eigenaresse van een 'ploeffertjeskraam', waarin boekweit veel wordt gebruikt, is dit zeer lastig. Je leert er natuurlijk wel mee omgaan. Mijn man zei altijd: "Ga nu maar even weg, want ik ga nu beslag maken". En bij het beslag maken stuift het altijd en daar werd ik dan ziek van. Dan kon ik het spaans benauwd krijgen, werd ik astmatisch, mijn ogen gingen enorm jeuken en tranen. Ik werd er ziek en erg moe van. Maar het werk in de 'ploeffertjeskraam'vond ik nu eenmaal erg leuk...

Het beslag mocht ik dus ook niet aanraken, want dan kreeg ik pukkeltjes en jeuk op mijn handen. Dus het was tegelijk een inhaleringsallergie als een contactallergie. Eenmaal gebakken, mocht ik wel aan de 'ploeffertjes' komen. Desondanks dat ik contact met het beslag zoveel mogelijk probeerde te mijden, kwam ik 's avonds vaak doodmoe en helemaal lens thuis aan.

Voor mij is het altijd een vaststaand gegeven geweest, dat ik deze allergie heb overgehouden na een miskraam. Maar persoonlijk denk je dan aan een hormoon verandering. Overal heb ik in de loop der jaren aan de bel getrokken voor een behandeling, maar nergens wist men er goed raad mee. En gevoelsmatig had ik altijd het gevoel te worden afgescheept. De huisarts indertijd vond mijn klachten maar héél apart en had nog nooit van boekweitallergie gehoord. Mijn klachten werden bestempeld als een 'niet ernstige vorm van allergie'.  'Niet ernstig' , daar was ik het bepaald niet mee eens!!!

De laatste jaren was er met een paar injecties tegen allergie van de huisarts aardig mee te leven, maar het bleef zeer lastig. Door een toevallige omstandigheid kreeg ik via mijn Ortomoleculair therapeute (die zelf via deze weg van haar melkallergie was verlost), het adres van Jessica van Santen in Nieuw Vennep en in de stijl van baat het niet, dan schaadt het niet, heb ik een afspraak gemaakt.

In januari 2010 had ik mijn eerste afspraak. Mijn man ging mee en na een gezellig intake gesprek begon de eerste behandeling. Er ging een wereld open want de link emotie – allergie hadden wij nog nooit gemaakt. Onvoorstelbaar en bizar welke details uit je verleden uit je geest naar boven kunnen komen en hoe precies die gebeurtenissen gedateerd kunnen worden. Zelfs gebeurtenissen uit vorige levens kwamen aan de orde. Maar  op de emotionele aspecten van de behandelingen wil ik verder niet ingaan. Na een reis door mijn eigen leven met alle ups en downs en NAET, kan ik alleen maar stellen dat ik van mijn allergie af ben, wat op zich al een geweldige ervaring is. Verder merk ik zelf, en dit wordt ook door mijn man bevestigd, dat ik geestelijk en emotioneel sterker in het leven sta. De soms intense gevoelens van moe zijn ervaar ik eigenlijk nooit meer. Gevoelsmatig durf ik te stellen dat ik overal veel meer van kan genieten.

Ik zal Jessica altijd dankbaar blijven, want er heeft een innerlijk grote schoonmaak plaats gevonden, die mij heel veel goed heeft gedaan. Alle klachten zijn weg! En dit na 9 behandelingen.

Lia van der Steen, 57 jaar