-

Hidde, bevrijd van eczeem en van dieren-allergie (honden en katten)

Hidde was als kind allergisch voor planten en dieren en had hierdoor eczeem en hooikoorts. Medicijnen en homeopathie gaven niet het gewenste resultaat.

 

Symptomen : eczeem, rode bultjes, krabben
Behandeld op : dieren: honden, katten en konijnen, planten, wasmiddelen,chocolade, boompollen, graspollen
Therapeut : Els de Noord, Praktijk "Onder de Lariks" te Nijverdal
Therapieën: : TAT (Transformerende Allergie Technieken)
Voorheen gebruikte medicijnen:hormonenzalf, Oralgen, oogdruppels en tabletjes tegen hooikoorst

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik ben Hidde Rozenkamp en ik ben een jongen van 13 jaar.

Ik was voor heel veel dingen allergisch, zoals dieren, planten enzovoort. Ik ben allergisch vanaf mijn geboorte. Dit ontdekten wij (ouders), doordat hij vaak last had van eczeem. Als hij als baby bij opa en oma op de bank lag, zat zijn gezichtje onder de rode bultjes. Doordat deze jeukten, begon Hidde te krabben, zodat er korstjes ontstonden. Op de bank had even daarvoor de hond nog gelegen.

Als baby kwam Hidde met zijn eczeem bij de huisarts terecht. Omdat hij zo klein was, raadde zij aan om nog geen allergietest te doen, maar zelf proberen te ontdekken op welke stoffen hij reageerde. En we kregen een hormonenzalf. Deze zalf werkte goed en we zorgden altijd het tubetje bij ons te hebben, bijv. wanneer we naar de kinderboerderij gingen, enz. Ook kwamen we er achter dat hij sterk op wasmiddelen reageerde, die geurden. Nieuwe kleding moest altijd eerst worden gewassen.

Toen Hidde ongeveer 5 jaar was zijn we naar een homeopatische arts gegaan. Hij kreeg allerlei druppels en korreltjes en een chocoladeverbod. Op een gegeven ogenblik hadden we het gevoel, dat dit alles onvoldoende effect had. Toen ik 9 jaar was ben ik weer naar de huisarts gegaan. Daar kreeg ik een huidallergietest. Ik kreeg 12 prikjes op mijn arm, met op elk prikje een druppel van een bepaalde stof. Op bijna alle plekjes kwam een bultje. Dit betekende dat ik voor die stoffen allergisch was. Toen heb ik Oralgen gekregen. Ik moest vier dagen in de week, 20 druppels onder mijn tong. Maar dat vond ik helemaal niet prettig. Ik moest dit eigenlijk 3 tot 5 jaar volhouden en dan zou ik niet meer allergisch zijn voor boompollen 1 en boompollen 2. Ik heb dit ongeveer 3 jaar volgehouden, maar merkte niet veel verschil.

Ik was allergisch voor veel meer dingen. Ik had met voetballen altijd veel last van mijn ogen. Dit kwam door de graspollen. Hiervoor gebruikte ik oogdruppels en tabletjes tegen hooikoorst. Toen mijn tante jarig was, die twee katten in huis heeft, moest ik na 10 minuten al naar buiten, omdat ik last had van mijn ogen. Ook kon ik niet logeren bij mijn neefje, omdat ze daar honden in huis hebben.

Toen ging mijn moeder zoeken op Google. Ze zocht naar andere manieren om iets tegen deze allergieën te doen. En zo kwam ze bij Els de Noord. Ze vroeg of ik het wat vond, en ik vond het wel wat. Nadat ik (moeder) Hidde vertelde over wat ik over deze therapie had gelezen, bleef hij maar aandringen opdat ik contact met Els zou opnemen. Op een gegeven ogenblik heb ik gebeld en konden we al snel voor een eerste afspraak komen.

Na iedere behandeling zeiden we steeds: “Het lijkt wel magie!” Na iedere behandeling moest ik (Hidde) me soms aan een dieet houden of een bepaalde stof vermijden. Ook heb ik een middeltje gekregen, zodat mijn darmen goed gaan werken. Na ongeveer 9 behandelingen, was ik van mijn allergie af. Eerst kon ik niet met mijn konijn spelen, omdat ik er allergisch voor was. Nu speel ik juist heel vaak met mijn konijn. Eerst kon ik niet lang bij een hond in de buurt zijn, omdat ik dan begon te niezen. Nu merk ik daar niks meer van.

Tijdens de behandeling heb ik (moeder) veel stoffen in plastic zakjes meegebracht. Eigenlijk van alles wat. Niet eens altijd stoffen waarbij ik twijfels had. Maar Hidde reageerde op veel stoffen. Een aantal stoffen waren o.a. dennentakje, blaadje van een plant bij ons uit de tuin, haarlak, elastiek, natuurlijk allerlei dierenharen enz. Vooral de noten, hondenspeeksel (als peutertje is hij in zijn gezicht gelikt en het leek net of hij in de brandnetels was gevallen) en blauwe verf hadden veel tijd en aandacht nodig.

Ik (Hidde) vind Els een aardige mevrouw. Dankjewel.

Els bedankt!