-

Paul verlost van irritatie ogen en keel door kattenallergie

Paul, kattenliefhebber bevrijd van kattenallergie. Paul kan het niet laten katten te aaien. Maar als hij dat voorheen deed, moest hij het bekopen met veel jeuk en irritatie van de ogen en de keel.Symptomen : kattenallergie: irritatie ogen en keel
Behandeld op : katten (kattenharen, kattenepitheel, kattenhuidschilfers)
Therapeut : Ron Veldhuys, Praktijk Free-allergy te Zaandam Therapie: NAET
Aantal behandelingen: 1


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beste vriend Ron,

Excuses voor de late reactie maar hier is ie dan..

Zo'n 4 maanden geleden verraste je mij met een verhaal dat je volledig geïntresseerd was geraakt in een soort therapie die zo eenvoudig toe te passen was dat het in mijn ogen bijna niet waar kon zijn. Ik ben in dit soort zaken toch al vrij nuchter en laat mensen die zich hiermee bezig houden lekker in hun waarde, maar zal nooit overtuigd zijn zolang ik er zelf geen positieve ervaring mee heb. Dat hoefde ik je geen twee keer te zeggen en vroeg of ik mijzelf  een keer wilde onderwerpen aan jou medische kunsten en tovernarij (hahaha). Dat wilde ik wel en volgde je met enige aarzeling naar je werktafel, of hoe je zoiets ook noemt, en liet mij door jou behandelen voor iets waar we zelf nog niet helemaal uit waren. Er moest immers wel iets zijn waar ik al langere tijd lichamelijke klachten van onderging. Ik kon het zo niet even op noemen en je besloot om zelf door middel van al die verschillende stoffen waarmee je werkt mij te onderzoeken en te kijken waar er zwakke plekken liggen.

Ik ben vrij gezond en op het eerste gezicht vonden we niet veel totdat je mij vroeg of ik niet ergens allergies voor ben. Jazeker dat ben ik, en niet zo'n klein beetje ook. Ik kan niet tegen katten. Ik hoef maar in een ruimte te wandelen waar een kat is en er komt na een paar minuten een reactie op mijn ogen en in mijn keel die direct beginnen te jeuken. De ene keer heftig en de andere keer in mindere maten maar een reactie is er zeker. Ik moet ook beslist niet in mijn ogen gaan wrijven want dan is het hek van de dam.

Na deze informatie kon je gerichter handelen en na enkele minuten zei je, je bent klaar en behandelt. Ik zeg, oké dat was rap, ik ben benieuwd en we zullen het zien. Ik zou je op de hoogte houden van de ontwikkelingen betreft mijn allergie en wist ook een prima huis waar ik het kon testen.

Dit hele gebeuren speelde zich af in het najaar van 2006. Heden maart 2007 kan ik je het volgende melden.

Stom verbaasd was ik nadat ik al enkele keren bij mijn zwager op bezoek was geweest en totaal niet besefte wat er eigenlijk gaande was. Ik kan je vertellen dat er altijd, maar dan ook altijd, op het moment dat ik bij hem binnen stap er na enkele minuten een lichte irritatie aan mijn ogen en keel komt vanwege het lieve poesje wat daar woont. De reactie wordt altijd erger omdat de poes werkelijk overal op klimt en altijd aandacht wil, ik heb zeker geen hekel aan katten en verlost haar dan altijd maar aan haar aandachttekort en aai er dan flink op los met alle gevolgen van dien. Ik ontplof dan bijna en voer een standaard ritueel op door mijn ogen in koude thee te dompelen want dat houd de jeuk een tijdje tegen.

Na je behandeling ben ik zoals ik al zei een paar keer bij hem langs geweest maar was eigelijk een beetje vergeten dat jij misschien mijn allergie wel hebt doen verdwijnen. Beste Ron ik was echt stom verbaast, want er is nooit meer zo'n heftige reactie op mijn keel en ogen geweest. Ik kon het eigelijk niet geloven maar het was toch echt zo, tot op heden kan ik gewoon een kat aaien en hoef ik er niet van alles aan te doen om geen jeuk te krijgen.

Ik wil je daar nog voor bedanken en vindt dat je zeker door moet gaan met deze vorm van medicatie. Ik hoop ook dat je veel mensen kan helpen want het maakt in mijn geval het leven weer een klein beetje dragelijker.

Paul Benschop

NB: ik ben nooit getest nooit naar een dokter geweest want het was immers vrij duidelijk waar en wanneer ik last had. Ron heeft mij 1 keer behandeld. Ik heb geen idee waar hij mij meer op heeft getest*. Tot nu toe klachten vrij al moet ik er wel bij zeggen dat ik vorige week een lichte reactie kreeg maar dat was na 10 minuten  weer verdwenen. En ik verzin dit verhaal niet uit mijn duim

*Ron Veldhuys: Paul heb ik getest op alle basisstoffen maar paul is vrij gezond zoals hij zelf zei en reageerde op alles sterk, er kwamen geen emotionele aspecten aan bod.