-

Anneke verlost van hyperventilatie door trauma en allergieen

Anneke hyperventileerde als gevolg van een traumatische ervaring en allergieën. Ademhalingstherapie en haptonomie brachten geen uitkomt. Dankzij NAET is haar hyperventileren nu grotendeels verleden tijd.



Symptomen : hyperventilatie, allergieen, trauma
Therapeut : Linda Menkhorst, Kitty Karstens en Ray Rosekrans Therapie: NAET + JMT


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Allergie-weg.nl: Anneke heeft de nodige opleidingen op het vlak van alternatieve geneeswijzen gevolgd (Reiki, Touch for Health, Stress Release, Quantum Touch, Energiecentra, NAET) en heeft haar eigen praktijk. Haar liefde voor alternatieve geneeswijzen is dus voortgekomen uit eigen ervaring.


Na een zeer traumatische ervaring in mijn leven (het verlies van mijn oudste dochter door een medische fout) kreeg ik veel lichamelijke en psychische klachten.De voornaamste hiervan was hyperventilatie. In de reguliere zorg wordt dan ademhalingstechniek, haptonomie en logopedie aangeprezen. Het hielp, maar allemaal tijdelijk.

Zelf had ik altijd het gevoel dat er allergieën aan ten grondslag lagen. Wanneer ik bijvoorbeeld een aantal speculaas-jes achter elkaar had opgegeten wist ik al van te voren dat het weer mis ging. Zo ook met chocola, melkprodukten en sommige vruchten.

Bij een acupunctuur-kliniek werd mij veel duidelijk. Met een speciaal apparaat werden al mijn allergiën opgespoord. Meteen daarna, tijdens het boodschappen doen, dacht ik: “Wat doe ik hier eigenlijk, ik mag toch niets meer hebben”. Het leven heeft daardoor weer een stuk van zijn glans verloren.

Na verloop van tijd ging ik op zoek naar een methode, die hiervoor een oplossing zou bieden. Op internet vond ik de naam van Yolande van Rosmalen in Alkmaar, die met NAET werkt. Eerst ben ik er veel over gaan lezen, het sprak mij erg aan. De eerste afspraak kon pas na 7 weken, zo druk was het in haar praktijk. Na het intake-gesprek werd ik met allerlei buisjes in mijn hand getest. Natuurlijk kwamen alle reeds bekende stoffen er meteen uit. Yolande leerde mij hoe ik daar zelf thuis mee aan de slag kon (Allergie-weg.nl: zelfbehandeling dus op aanwijzen van de therapeut). Het heeft een aantal maanden geduurd maar daarna bleken de allergieën verdwenen.

Wanneer er weer een stressvolle periode in mijn leven is, merk ik dat ik weer geneigd ben te gaan hyperventileren. Zelf ben ik nu in staat me te testen op bepaalde voedingsmiddelen en het dan ook te behandelen zodat het weer rustig wordt in mijn lijf.

Door mijn eigen ervaringen ben ik mezelf gaan bekwamen in alternatieve methodes. Het begon met Reiki, Touch for Health, Stress Release, Quantum Touch, Energiecentra en voor mij het allerboeiendst: NAET.

Wanneer mijn verhaal je aanspreekt mijn adres staat op de site.

Anneke van den Belt