-

Voedselintolerantie leidde bij Corry tot enorme vermoeidheid

Het begon met prikkelingen en koude en warme handen. Later werd Corry ook nog eens hondsvermoeid van de voedselintoleranties. 

Symptomen : voedselallergiën ontwikkelt in korte periode, gevolg 10 kilo afgevallen, niets meer kunnen verdragen, prikkelingen tong, mond, ogen en neus, oren die “dichtslaan”, koude en warme handen, vermoeidheid, slapeloosheid, niet meer kunnen functioneren (werken), (onder behandeling van huisarts en MDL arts i.v.m. darmonderzoek en gewichtsverlies)
Behandeld op : ei-mix, calcium-mix, vit. C mix (alle groenten en fruit), vit. B mix, suiker-mix, vaccinaties, E-nummers, gluten, mais, soja
Therapeut : Joke Kool, Praktijk voor Kinesiologie te Almere
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques,
TAT (Transformerende Allergie Technieken),
LEAP (Learning Adhanced Acupressure Program,
Emotionele Stress Release op herstellen van zenuwstelsel op alle prikkelingen en stressoren.
Aantal behandelingen: 26 in 1,5 jaar tijd


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In mei 2013 kreeg ik “spontaan” klachten in de vorm van prikkelingen in mijn gezicht, mond, ogen en neus. Ook sloegen mijn oren regelmatig dicht en had ik afwisselend hele koude en warme handen. Al snel kwam ik er achter dat het te maken had met eten en drinken. Na het nuttigen van maaltijden werden de klachten erger.

Bij een bezoek aan de huisarts werd er op diverse allergieën en bloedwaardes getest. De uitslag was: op papier bent u zo gezond als een vis. Maar ik voelde mij met de dag minder goed en vermoeider, leed aan slapeloosheid en viel heel veel af, terwijl ik al niet heel fors ben. Via via kwam ik in contact met een laboratorium dat voedsel intolerantieonderzoek doet. Hier kwam uit dat er een intolerantie bestond voor gluten, ei, koemelk, tarwe, gist, soja en mais. Dan blijven er niet veel voedingsstoffen over om nog een volwaardige maaltijd te bereiden.

Op zoek naar een strohalm ben ik bij Joke Kool uitgekomen. Haar website en referenties spraken mij zeer aan en ik heb een afspraak voor een intakegesprek gemaakt. Het was een prettige kennismaking, ik voelde mij meteen op mijn gemak en kreeg de indruk dat ik aan de behandeling iets kon hebben.

De behandelingen startten met het slikken van korrels (homeopatisch), eenvoudige oefeningen, die je dagelijks kan doen om je energie weer op te pimpen en een belangrijk onderdeel: de allergiebehandeling NAET. In deze behandelingen worden de diverse voedingsstoffen behandeld. Na verloop van tijd kon ik steeds meer voedingsmiddelen verdragen en nu een jaar later kan ik bijna alles weer eten, de melkproducten en schimmelkazen uitgezonderd.

Ook zijn we tot de kern van mijn voedsel intoleranties gekomen. Mijn lichaam had door te veel stress aangegeven dat het genoeg was. Door de technieken van de NAET en de LEAP (het legen van “potje” en afvoer van het zenuwstelsel (gliacellen) ben ik weer “op de rit” gekomen, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik heb weer goede energie en kan normaal functioneren, alhoewel ik dit wel op een andere manier doe dan voorheen. Want de stress die al deze problemen veroorzaakt heeft, wil ik niet meer terug. De dagelijkse oefeningen, die Joke mij meegegeven heeft, helpen mij hierbij uitstekend.

Corry