-

Chemokuur en tegen bijwerkingen van Tamoxifen verzacht

borstkankerNa de eerste chemokuur zocht Janine op “chemo en acupunctuur” en vond zo acupuncturiste Gineke van Dam. Dankzij de behandelingen kon Janine de chemokuren beter aan en herstelde ze sneller.

 

Symptomen : borstkanker
Behandeld op : negatieve bijwerkingen van chemokuur en angst voor narcose
Therapeut : Gineke van Dam, Alphen aan de Rijn
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: o.a. Tamoxifen


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ervaringen met Gineke van Dam, NAET-therapeut en acupuncturist.

In januari 2011 kreeg ik op mijn 44e tot mijn grote schrik en verbazing de diagnose borstkanker. Ik liep al een bijna een jaar met een behoorlijke bult in mijn borst, maar had steeds gedacht dat dit “gewoon” klierweefsel was. 

Ik moest het gehele circuit in: ik startte met 6 pittige chemokuren vooraf,  daarna een borstsparende operatie en nog een okselklierdissectie, gevolgd door 25 bestralingen en daarna nog 7 jaar hormoontherapie….

Na de eerste chemo ben ik op internet gaan zoeken naar “chemo en acupunctuur”.  Ik kwam op de site van Gineke van Dam terecht. Zij trok direct mijn aandacht, ik las dat zij hetzelfde had meegemaakt als wat ik moest doormaken en dat zij zeer goed ondersteund was door een NAET-therapeut/acupuncturist. Ik heb direct Gineke gebeld en ik kon heel snel terecht. 

Ik was al kaal en voelde me zeer beroerd door de eerste chemo. De eerste behandeling van Gineke was een verademing. Buiten dat ik me door haar behandeling beter en rustiger voelde, vond ik het ook fijn om behandeld te worden door een ervaringsdeskundige en bovendien een heel prettig en lief mens. Tijdens de chemoperiode ben ik bijna elke week bij Gineke geweest en op de chemodag zelf, kwam Gineke naar mijn huis toe, om daar de behandeling te geven.

Het heeft mij zo goed geholpen! Ik was niet misselijk, voelde me wel ziek, maar ik herstelde steeds sneller, na een chemo.

Toen de operatie in zicht kwam heb ik Gineke verteld over mijn angst voor narcose. Zij heeft mij behandeld voor deze angst en daardoor ging ik absoluut minder angstig de operatie in en vond ik het niet eens erg dat ik drie weken later weer onder het mes moest om voor de zekerheid nog de okselklieren te laten verwijderen (schoon, gelukkig).

Ook tijdens de bestraling heeft Gineke mij ondersteund door aandacht te schenken aan de nieuwe opbouw van het bloed en het herstel van het immuunsysteem. Daarnaast heeft zij mij behandeld voor de bijwerkingen van de hormoontherapie. Ik moet nog jaren Tamoxifen slikken, de bijsluiter rept over vele bijwerkingen, maar ik heb nergens last van.

Negen maanden na de diagnose ben ik weer fulltime aan het werk gegaan en niet onbelangrijk: boordevol energie! Ik weet dat de behandelingen van Gineke daar enorm aan hebben bijgedragen.

Af en toe ga ik nog naar Gineke toe, om mijn immuunsysteem weer eens een oppepper te geven, andere eventuele klachtjes, lichamelijk of psychisch aan te pakken en natuurlijk om even gezellig bij te praten.

Janine