-

Behandeling van eczeem geslaagd, José 3 nu vrij van eczeem

ziek-kindEczeem had ze en veel jeuk. Door de eczeem en door verlatingsangst kon José, 3 jaar, slecht slapen, had weinig zelfvertrouwen en haar ontlasting was ook niet zoals het hoort, dus haar darmen werkten ook niet optimaal. José moeder is blij dat ze hebben doorgezet.

 

Symptomen : Eczeem met veel jeuk vooral in haar nek, slecht slapen, angstig, ontlasting niet zoals het hoort
Behandeld op : BBF, ei en melk, calcium, vitamine C, vitamine B, suiker, vitamine D, Acid (maagzuur), granen, mineralen, kruiden 1 en kruiden 2, voedseladditieven, en voedselkleurstoffen
Therapeut : Praktijk Martha Rutgers te Almelo
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: hormooncreme Aantal behandelingen: 14


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze dochter José (3 jaar) had vanaf de geboorte al een gevoelige huid wat zich uiteindelijk ook in eczeem uitte. Als baby huilde ze veel. Bepaalde voedingsmiddelen, zoals ei en melk kon ze eigenlijk nooit echt goed verdragen. Daarvoor had ze ook al provocatietesten in het ziekenhuis gehad. Hier kregen wij het advies gewoon ei te blijven geven omdat de allergie anders erger zou worden.

Van de huisarts hadden wij hormooncreme voorgeschreven gekregen. Dit hielp niet genoeg om het onder controle te krijgen.

Een collega van mij, Gineke van Dam, adviseerde mij contact op te nemen met Martha Rutgers aangezien zij het dichtst bij mij in de buurt woont.

Martha constateerde, zoals Gineke al had aangegeven, inderdaad meerdere allergieën bij onze dochter. Ondertussen waren wij ten einde raad omdat onze dochter eigenlijk nooit goed de nacht doorsliep. Ze had zoveel jeuk vooral in haar nek. Daarnaast durfde José eigenlijk niet 's nachts alleen te slapen. Van jongs af aan heeft dit problemen gegeven. Als ze naar bed ging wilde ze eigenlijk altijd iemand bij zich hebben.

Onze dochter is via mij, de moeder behandeld. Vanaf het begin heb ik de behandelingen heel wonderlijk gevonden. Soms was het zwaar omdat onze dochter na de behandeling de behandelde stof vaak 12 uur moest ontwijken. Ook duurde het even voordat de behandeling aansloeg, ik denk dat we pas na 6 sessies echt resultaat zagen. Hierdoor heb ik weleens de handdoek in de ring willen gooien. We zijn ontzettend blij dat we hebben doorgezet.

Martha kon onze dochter ook op emotioneel vlak helpen. Zo vertelde onze dochter ook aan Martha wat er in haar omging. Ze voelde heel duidelijk dat Martha haar kon helpen.

Martha zag dat onze dochter uit balans was doordat ze veel last had van jeuk en door het 's nachts wakker worden. Dit is te verklaren door de allergieën die ze had voor verschillende voedingsmiddelen.

Onze huisarts is op de hoogte van de behandelingen en staat er positief tegenover.

Onze dochter is volledig genezen van haar eczeem. Ze wordt 's nachts nooit meer wakker en is duidelijk veel zelfverzekerder. Ook was haar ontlasting nooit zoals het zou moeten zijn. Ook dat is hemaal hersteld. Dit is dus een teken dat haar darmstelsel ook weer helemaal in orde is.

Patty, moeder van José, 3 jaar.

Uitleg van Martha Rutgers:

In verband met  werk in de reiswereld was Patty regelmatig 4 á 5 dagen achtereen van huis. Met andere woorden of ze was er helemaal niet of juist wel. Al snel stuitte ik op deze problematiek. Ik heb de volgende emoties moeten behandelen:

  • ontevredenheid,
  • angst, met name verlatingsangst

4 maanden na de geboorte van José, pakte moeder Patty haar werk weer op en was ze langdurig van huis. Deze emoties ontstonden toen José 7 maanden oud was. Dat was precies de periode waarin haar moeder stopte met de borstvoeding. José is een zeer gevoelig meisje. Haar ouders hebben veel moeite moeten doen om José uit een flesje te laten drinken, ze was duidelijk nog niet toe.

Na ongeveer 8 NAET basis behandelingen was er bijna geen sprake meer van hele heftige jeuk. Maar de nachtelijke onrust bleef nog. Patty kreeg steeds meer moeite om even alleen iets te doen. José liet haar moeder zelfs niet meer alleen naar het toilet gaan.

Er was mij alles aan gelegen om José te helpen  en ook de ouders te verlossen van de vele onrustige nachten. Daarvoor heb ik meerdere malen de emotie "verlatenheid" nog behandeld. Inmiddels kon ik haar moeder rustig naar de wachtkamer laten gaan. José was op een punt gekomen dat ze zelf graag goed wilde doorslapen en ook besefte dat haar ouders dat ook graag wilden.  Ze voelde zelf een soort moedeloosheid  en boosheid dat ze het niet kon!!!! Dezelfde emotie's moedeloosheid en boosheid trof ik ook aan bij de moeder. Mogelijk werden deze emotie's tussen moeder en kind uitgewisseld.

Zowel moeder als kind hier op behandeld. José is een intelligent meisje en kon mij op 3,5 jarige leeftijd heel goed verwoorden waar voor haar het probleem zat.

Ook heb ik José behandeld voor de emotie "in verlegenheid gebracht worden". Vooral mensen uit haar directe omgeving brachten haar van haar stuk als ze ook maar iets over het slapen zeiden. Of als ze te veel aan haar moeder hing.

Nu slaapt José heerlijk in haar eigen bed en eigen kamer. Het gaat heel goed met José. Inmiddels naar de basisschool, veel indrukken maar ze kan het aan, geen scheidingsangst meer. Dit resultaat hebben we bereikt na 14 behandelingen NAET.

Onlangs na een pedagogische fout van haar leerkracht, wat weer onrust gaf. José even terug gezien en dat
emotioneel behandeld: woede en onzekerheid.

Nu weer alles oké!

Groet,
Martha Rutgers

Praktijk Martha Rutgers in Almelo

ei en melk