-

Allergieën getest en behandeld, Galbulten genezen

galbulten-urticariaGalbulten, Maarten werd 's nachts gillend wakker van de jeuk en de pijn. Dermatologen schreven antihistamine en corticosteroïden voor. Maartens moeder ontdekte zelf waarvoor Maarten allergisch was, maar de dermatoloog deed niets met deze informatie. Na slechts 9 NAET-behandelingen gat het veel beter met Maarten en is de Xyzal overbodig.

 

 

Symptomen : galbulten, hoesten, benauwd, druk, dikke ogen, jeuk, branderig gevoel, maag/darm klachten
Behandeld op : eimix; calciummix, vitamine B; suikers; gist; kunstmatige zoetstoffen ; E-nummers ; koffiemix; E621 (vetsin)
Therapeut : Praktijk "Totally Balanced", Peter Vergroesen te WEERT
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: bodylotions en homeopathische zalven, antihistamine (Xyzal), Corticosteroïden
Aantal behandelingen: 9


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In oktober 2011 kreeg Maarten na een kinderfeestje ’s nachts jeukende bulten. In eerste instantie dachten we aan waterpokken, maar aangezien de volgende dag de bulten weer weg waren , tastten we weer in het duister over wat die bulten geweest waren. In de loop van de week erna kreeg hij vooral ’s avonds en ’s nachts aanvallen van kleine bulten die erg jeukten. In eerste instantie hebben we geprobeerd om de jeuk weg te smeren met verschillende bodylotions en homeopathische zalven. Maarten kon de jeuk hierdoor verdragen en kon slapen.

We hebben van alles overwogen over wat de oorzaak van de bulten kon zijn, maar konden niet tot een eenduidige conclusie komen. Wel hadden we al een relatie gelegd naar voeding. Op een avond in november van dat jaar werd Maarten ’s avonds gillend wakker van de jeuk. Hij had toen grote galbulten op zijn rug en buik. (Meer dan de helft van zijn rug was bedekt met galbulten).

Ik heb toen contact opgenomen met de huisartsenpost en zij hebben hem, na het beschrijven van de symptomen, Xyzal voorgeschreven. De jeuk ging hierdoor weg en de rust was wedergekeerd. Hierna zijn we bij de huisarts geweest, waarna bloed is afgenomen voor allergietesten. Hieruit kwam niets specifieks. Er was een eiwit gerelateerde allergie gevonden, maar niet specifiek op kippeneiwit. We zijn vervolgens doorgestuurd naar de dermatoloog om verder onderzoek te doen.

In de tussentijd, had ik me al georiënteerd op alternatieve geneeswijzen. Met homeopathie haalden we maar bepekte resultaten en dit was voornamelijk symptoombestrijding. Vervolgens zijn we nog bij een praktijk alternatieve geneeswijzen geweest, waar hij behandeld is op basis van energetische geneeswijzen, aangevuld met celzouten. Dit leek aan te slaan, maar bracht uiteindelijk ook geen bevredigend resultaat.

We zijn in de tussentijd bij de dermatoloog geweest, die in eerste instantie aan een virus dacht. "Neemt U de medicijnen (Xyzal) maar en smeert U deze zalf (Corticosteroïden) dan gaat het vanzelf wel over." Ik ben geen fan van corticosteroïden, dus die hebben we niet gebruikt. Ik ben daarna begonnen op te schrijven wanneer Maarten de meeste symptomen had en wanneer. Al vrij snel bleek dat volle melkproducten, snoep met kleurstoffen, fastfood , frisdranken en knakworst bijna meteen een reactie uitlokten. (Wat overigens niet betekent dat dit dagelijkse kost hier in huis is.)

Na zes weken zijn we terug gegaan naar de dermatoloog (een andere deze keer). Ze heeft Maarten even van voor en achter bekeken en krassen op zijn armen gezet (krastest). En vervolgens gezegd, dat Maarten een kind was met een gevoelige huid en dat hij eczeem had (??). Op mijn lijst met voedingsstoffen waar hij op reageerde en die ik ter sprake bracht zei ze: "Dat is ook geen eten voor kinderen, met deze allergieën kunnen we niets. Ga maar naar de diëtiste en kijk daar maar verder." Ik ben vervolgens gegaan en niet meer terug geweest. Ook niet naar de diëtiste.

Inmiddels waren we al een hele tijd verder en de allergische reacties werden steeds erger. Maarten had dagelijks zijn medicijnen nodig en het leek of de tijd tussen het contact met de voeding en de reactie erop steeds korter en heviger werd.

Mijn zus had me inmiddels al een keer over NAET verteld. Een vriendin met een baby had zeer goede resultaten hiermee. Het heeft nog enige tijd geduurd, voor op internet had opgezocht wat NAET was en waar ik terecht kon. In november heb ik toen na een zeer heftige aanval (Maarten zwol inmiddels op en kreeg moeilijk adem) contact opgenomen met Peter Vergroesen.

Er kwam na de eerste test een aantal dingen uit, waarna hij vervolgens met de behandeling is begonnen.
In het begin maakte ik me zorgen of het wel goed zou gaan met de 25 uurs periode van onthouding van de behandelde stof. Maarten is pas 6 en ik heb niet iedere minuut van de dag zicht op wat hij doet en eet. Maar we hebben gepraat en ik heb ook uitgelegd waarom hij bepaalde dingen niet mocht. Ook Maarten wilde graag van zijn allergie af, dus we hebben de afspraak gemaakt, dat hij alleen dat mocht hebben wat ik hem gaf, en dat is goed gegaan.
Na de eerste behandeling ( eimix) merkten we meteen al verschil. Op sommige dingen reageerde hij al niet meer allergisch en hij leek al minder druk, maar de bulten bleven komen. De calcium en vit.B mix leken geen grote verandering te brengen. Maarten leek echter wel rustiger en zelfbeheerster en zijn huidskleur veranderde in een gezondere kleur. De Xyzal bleef echter vrijwel dagelijks nodig.

Na de behandeling van de suikermix, heeft Maarten en enorme allergische reactie gehad en we hebben ook echt wel getwijfeld of de therapie wel zou werken. Ondanks zijn gezondere uitstraling bleef hij galbulten krijgen. Na de behandeling van de gistmix heeft hij twee dagen enorme plekken op zijn huid gehad. Het leek een combinatie van galbulten met verbrandingen. Hij had ook echt jeuk en pijn, we hebben moeite moeten doen om hem rustig te krijgen.
En vervolgens…….. 1 dag geen Xyzal nodig, de 2e dag ook niet en voor we het wisten was hij al weer een aantal dagen zonder medicijnen.

Inmiddels zijn we alweer vier weken verder. Langzaam aan zijn we begonnen met het hem laten eten van producten waar hij normaal allergisch op reageerde en dit ging allemaal goed. Peter heeft nog een aantal andere behandelingen gedaan en we zagen Maarten zienderogen opknappen. Hij heeft meer energie, is evenwichter en niet meer zo onbeheerst druk. De pot met Xyzal is kapot gevallen en ik heb nog geen nieuwe hoeven halen. En mocht Maarten weer last krijgen, weten we waar we terecht kunnen.