-

Melk en chocolade allergie oorzaak van slijm en eczeem

chocolade-etenZelfs de kinderarts van het St. Antoniusziekenhuis wist niet waarom baby Roan veel slijm in zijn longen kreeg. Mesologie bracht aan het licht dat Roan allergisch was voor melk, chocolade (cacoa) en pinda’s. Melk veroorzaakte veel slijm waardoor hij moest blijven puffen en van chocolade krapte hij zich helemaal kapot.

 

 

 

Symptomen : allergisch voor melk en chocolade, slijm in de longen en veel jeuk, eczeem
Behandeld op : basis, melk, chocolade (cacoa) en pinda’s
Therapeut : Petra Schalkwijk, Acupunctuur Woerden
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen:2x daags Flixotide  (125mg), 2x ventoline en 3x zware antibioticakuren 
Aantal behandelingen: 9


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoi Petra,

Hier is ie dan:

Al een aantal jaren lopen we met onze zoon van 6 jaar bij de kinderarts. Eigenlijk wist hij niet precies wat er met onze zoon aan de hand was.

Vanaf 4 maanden oud kreeg Roan veel slijm in zijn longen. Hij hoestte zo ongeveer zijn longen er uit. Het gebeurde nogal eens dat mensen de indruk kregen dat hij stikte in het slijm en dan wilden ze hem ondersteboven houden. Vooral ’s nachts had hij veel slijmvorming. Hij sliep wel, maar ik maakte me daardoor elke nacht zorgen en was bang dat hij er in zou blijven hangen.

Ik ging met hem naar de kinderarts in het Overvecht Ziekenhuis (tegenwoordig St. Antoniusziekenhuis). De kinderarts die we daar ontmoetten had een uitstekende reputatie, deed werkelijk enorm zijn best en we hadden daar een heel goed gevoel bij.

Roan kreeg 2x daags Flixotide  (125mg) en 2x ventoline en 3x zware antibioticakuren. De ventolin heb ik maar een half jaar bij Roan gebruikt en daarna alleen indien nodig. De Flixotide heb ik Roan 5 jaar gegeven. 3 jaar lang ben ik elk half jaar terug op bezoek bij deze kinderarts gegaan. Roan was afhankelijk van de Flixotide.

Onderzoek leverde op dat Roan geen vitamine A aanmaakte en dat de toevoer naar zijn schildklier een te hoge waarde had. Roan groeide niet goed, en was mager. Dat is trouwens nog steeds zo.

Neusamandelen en mondamandelen werden geknipt, maar dat leverde nauwelijks iets op. Alleen de pufjes hielpen.

Verder onderging Roan een zweettest, bloedonderzoek en werd er een genomen van zijn darmen om te onderzoeken of hij misschien coeliaki had. Maar dat bleek niet zo te zijn.

De artsen wisten niet wat te doen. Ondanks het resultaat van de biopt adviseerde de artsen ons een glutenvrij dieet. Kennelijk waren zij ook ten einde raad. De dokters sloegen aan het gokken. Daarvan hebben wij toen besloten om hieraan niet mee te werken. Roan had immers geen coeliaki.

De dokters konden niet zoveel meer betekenen, maar met de pufjes hadden we Roans gezondheid redelijk onder controle. dus je gaat zoeken in het alternatieve circuit in de hoop daar wellicht een oplossing te vinden.

Mijn vader adviseerde me een alternatieve therapeut in België. Maar diens aanpak kwam erg zweverig over en we betaalden ons suf aan poedertjes en pilletjes. Het advies wat we daar meekregen: suikerloos dieet.

Ik ben toen verschillende homeopathische behandelingen gaan volgen bij diverse therapeuten. Maar niets hielp. Een aantal dingen zijn door de jaren heen toch beter geworden, doordat hij ouder werd.

In Nijmegen kwamen we terecht bij een mesoloog. Zij constateerde dat Roan niet tegen melk, chocolade (cacoa) en pinda’s kon. Witte chocolade kon wel want daar zit geen cacoa in. Dus vanaf dat moment kreeg Roan alleen nog maar sojamelk in plaats van melk en geen cacoa. Kennelijk had deze mesologe het goed gezien: Roan boekte een flinke vooruitgang, nog maar 1x puffen per dag. Maar hij bleef niet tegen melk en chocolade kunnen. Melk veroorzaakte veel slijm waardoor hij moest blijven puffen en van chocolade krapte hij zich helemaal kapot.

Als ondernemer bezocht ik een ZZP-Netwerkbijeenkomst in de regio. Daar ontmoette ik Petra Schalkwijk, een acupuncturiste uit Woerden. We raakten aan de praat en zijn vertelde mij dat zij Roan van zijn allergieën af kon helpen. Daar had ik natuurlijk wel oren naar. En Roan verlangde naar chocolade en wilde maar al te graag.

Tioen ging het opeens snel vooruit met Roan. Petra heeft in ongeveer 9 behandelingen Roan genezen van zijn allergieën. Hij kan nu weer volop melk drinken en heeft zijn puffen niet meer nodig. En chocolade is ook geen probleem meer voor hem. Hij is nu weer helemaal gelukkig, want hij wilde zo graag chocolade eten. En hij verteld dan ook graag aan iedereen hoe 'dokter Petra' hem geholpen heeft!

En nu (2 augustus 2013)?

In de winter heeft Roan nog steeds een droge huid, hij krabt eigen huid kapot. Daarom ging ik nog eens langs bij Petra, maar die behandeling is nog niet helemaal goed aangeslagen. Die jeuk is nog niet weg. Daarom slaapt hij nu met handschoenen aan. en dat vind hij prima.

Groetjes,

Voel je vrij om mijn gegevens door te geven aan familie, vrienden of collega's die op zoek zijn naar zakenreis- of vakantieadvies. Ik bouw mijn bedrijf voornamelijk op aanbevelingen en het grootste compliment dat u mij kunt geven is door mij aan te bevelen bij anderen. Ik waardeer uw hulp enorm, bedankt!

Allergie-weg.nl: doen we! Kijk maar!

TravelCounsellors