-

Vitamine B12-injecties overbodig, ik kan weer alles eten

B12-injectiesBuikpijn en diaree, ik ben nu 26 jaar en had er van kinds af aan bijna dagelijks last van. Voedselallergieën en stress waren de oorzaak. Vitamine B12 nam ik al jaren niet meer op uit de voeding. Daarom kreeg ik vitamine B12-injecties. Via bloedprikken is aangetoond dat ik die B12-injecties nu niet meer nodig heb.

 

Symptomen : bijna elke dag diaree met pijnlijke krampen
Behandeld op : melkproducten, tomaten, vet en pittig eten en stress, B12, Histamine, E-nummers (smaakversterkers) en nachtschade
Therapeut : Gineke van Dam, praktijk voor Acupunctuur en NAET, Alphen aan de Rijn
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: B12 injecties Aantal behandelingen: 11


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik ben Jessica en ik ben 26 jaar.

Al sinds mijn kindertijd heb ik regelmatig last van buikpijn en ontstekingen in m'n darmen. Ik reageerde heel gevoelig op melkproducten, tomaten, vet en pittig eten en met iedere spannende situatie zat ik al dagen van te voren op het toilet en kon ik m'n buik haast niet meer aanraken van de pijn. Ik had bijna elke dag diaree met pijnlijke krampen. Uit eten gaan durfde ik niet en op vakantie was ik vaak bang voor het eten.

Ik had dan ook last van gewichtsafname en voelde me moe en anticonceptie had ik ook altijd problemen mee. Vitamine B12 nam ik al jaren niet meer op uit de voeding dus kreeg ik om de 6 weken een B12 injectie waarna ik me direct weer beter voelde.

Ik ben heel vaak bij de huisarts geweest en telkens zeiden ze dat ik last had van het prikkelbaar darm syndroom PDS. Ik moest stress situaties mijden, goed op mn voeding letten en rustig aan doen. 

Het werd alleen maar erger dus ben ik doorgetuurd naar het LUMC, Leids Universitair Medisch Centrum, omdat de aan de ziekte van crohn dachten. Ik heb daar een darm scopie gekregen en een video capsule en daaruit bleek weer PDS gepaard met ontstekingen, en crohn kon het wel worden als ik niet rustiger aan ging doen. Ik mocht geen melkproducten meer, geen wit brood, pasta, vet en pittig eten en alcohol en roken mocht al helemaal niet.

Alleen maar vezels en veel water drinken en veel bewegen. Ik kreeg zakjes vezels om mn darmen rustiger te maken en ontstekingremmers. Ook adviseerde ze een dieetiste en een psycholoog, verder konden ze me niet helpen.

Een psycholoog, daar wilde ik echt niet heen, dus daar ben ik nooit geweest.

Wel een aantal keer naar die dieetiste geweest. Hystamine dieet was het beste maar dan kon je echt bijna niets meer eten en eigenlijk gingen de klachten niet weg. En de klachten werden juist weer erger door die zakjes vezels.

Ik werd heel verdrietig en voelde me radeloos omdat ik dacht dat er gewoon niets aan te doen was. Een meid van toen nog 25 hoort niet zulke klachten te hebben toch?

Ik ben met alles gestopt, geen B12, geen anticonceptie, geen zakjes vezels meer en ik wilde heel graag alternatieve geneeskunde proberen. Heb heel veel gelezen op internet en ik kwam op Gineke haar site terecht door een tip van m'n oma. Dat voelde heel goed aan dus ik heb gelijk een afspraak gemaakt.

Ik kreeg NAET en acupunctuur en direct al na de eerste behandeling voelde ik dat er wat gebeurde in m'n lichaam. Ik werd eerst een paar dagen heel emotioneel, alles kwam er uit voor mijn gevoel en ik merkte al dat mn darmen rustiger werden.

Toen zijn we eerst de basisstoffen gaan behandelen en B12 en melkproducten kwamen er gelijk heel zwak uit. En na de basisstoffen ging ze kijken wat nog meer zwak was. Histamine, E-nummers ( smaakversterkers) en nachtschade.

Als je behandeld bent mag je 25 uur de stof niet aanraken of in nemen en dan rustig aan weer opbouwen.

We kwamen er achter dat de oorzaak van m'n darmklachten niet bij mn darmen vandaan komt maar uit m'n maag en milt. Die werkten niet goed en daardoor werd voedsel niet goed verteerd dus kreeg ik daardoor ontstekingen, krampen en diaree.

Na 11 behandelingen verder gaat het echt helemaal super met me. Ik heb aantal keer bloedgeprikt maar de vitamine B12-injecties heb ik niet meer nodig!
Ik kan alles weer eten en drinken en ik zit weer lekker in m'n vel. Ik geniet weer van uit eten gaan en durf weer op vakantie!!

Ik ben volgens mij nog nooit zo blij geweest met iemand zoals Gineke. Ik zou echt iedereen met wat voor klachten dan ook naar haar door sturen omdat ze echt zoekt naar de oorzaak van de klacht en omdat je geen medicijnen en rot onderzoeken die toch niets opleveren meer nodig hebt.

Zelf ben ik schoonheidsspecialiste en masseuze en ik denk er nu zelfs aan om ook een studie te gaan volgen in het alternatieve circuit! Ik ben helemaal om!

Dank je wel Gineke, ik zie je volgende week!