-

Berto Meppel (57) verlost van diarree en eczeem

Berto Meppel, geboren in 1954: ik verdroeg geen normale babyvoeding en kreeg een grote groeiachterstand. Veel voedingsproducten kom ik niet verdragen, met als gevolg heftige diarree. Sinaasappels, rabarber, bessen en zoetigheid enz. waren voor mij taboe. Spastische dikke darm' dacht de dokter. Leef er maar mee. Op latere leeftijd ontwikkelde zich eczeem.


Symptomen : groeiachterstand, diarree, eczeem
Behandeld op : lactose, suiker, vitamine B en C (sinaasappels, rabarber, bessen) en Citrusmix
Therapeut : Inge Hagemans, PraktijkApeldoorn
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In augustus 1954 ben ik geboren, na eerst borstvoeding te hebben gehad ging Moeder over op babyvoeding. Helaas kon ik de “normale “voeding niet verdragen, dus moest Ma speciale voeding uit Hoogeveen (15 km verderop) op de fiets halen. Dit is jaren doorgegaan.

Op de lagere en middelbare school was ik qua groei behoorlijk achtergebleven, altijd de kleinste van de klas. Pas na mijn 19e jaar ging ik groeien.

Ik kon veel voedingsproducten niet verdragen, met een werkelijk gigantische diarree als gevolg, sinaasappels, rabarber, bessen zoetigheid enz. waren voor mij taboe. Overigens, suiker en zoetigheid had ik al op mijn 14e jaar afgezworen, ik werd er alleen maar ziek van. Uiteraard zijn er diverse onderzoeken geweest, maar de artsen kwamen niet verder dan “misschien een spastische dikke darm “ That’s it, leef er maar mee. Dat heb ik dan ook 57 jaar gedaan, geen suiker, frisdranken, wel melk, veel melk.

Een aantal jaren geleden kreeg ik een soort uitslag tussen de wenkbrouwen, leek eczeem, de huisarts schreef een zalf voor, die inderdaad werkte! Ongeveer 3 weken, dan weer eczeem, nieuw soort zalf, eczeem 3 weken weg, nieuwe zalf enz.... Omdat eczeem in mijn familie voorkomt was ik eigenlijk niet verbaast, maar onze dochter had andere ideeen. Zij opperde dat ik de melk maar eens moest laten staan, op vakantie’s naar landen waar melk erg moeilijk of niet verkrijgbaar is, was de eczeem weg... (ik weet dat aan de zon).

Mijn dochter kwam bij Inge voor haar hooikoorts-problematiek en heeft ongeveer 6 maanden nodig gehad om mij te overtuigen eens naar deze “hocus pocus“ te gaan. Inge stelde een aantal allergieen vast, lactose, suiker, vitamine B en C en Citrusmix (wat ongeveer in alle samengestelde voedingsmiddelen verwerkt is) en behandelde me daarvoor. Vooral de Citrusmix bleek een taaie rakker.

Nu, na een kleine 10 maanden NAET, heb ik warempel een sinaasappel gegeten zonder problemen (na 57 jaar!) Mijn eczeem is (en tot nu toe blijvend) weg, frisdranken, waar ik vroeger onmiddellijk diarree van kreeg kan ik nu (met mate) weer drinken. Kortom een gigantische verbetering!

Inge, hoewel ik met een flinke dosis sceptisme naar je toe ging (“wat fluister je toch van die toverspreuken“) ben ik heel erg blij dat we het hebben gedaan!

Inge, nogmaals ERG BEDANKT!

Berto Meppel 21-08-2012